• دوشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402080100404
  • خبرنگار : 71498

سخنگوی صنعت آب در پاسخ به ایسنا عنوان کرد

هدف‌گذاری حفر ۱۰ حلقه چاه برای برداشت آب‌های ژرف

هدف‌گذاری حفر ۱۰ حلقه چاه برای برداشت آب‌های ژرف

سخنگوی صنعت آب گفت: در هدف‌گذاری اولیه حفر ۱۰ چاه ژرف برنامه‌ریزی شده که معادل ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای این موضوع و طرح‌های فناورانه در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایسنا، عیسی بزرگ‌زاده امروز در نشستی خبری در پاسخ به سوال ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح برداشت از آب های ژرف، اظهار کرد: پروژه آب ژرف در مرحله مطالعه است، تاکنون چهار حلقه چاه حفر شده و توافق نامه‌ای نیز در همین راستا با معاونت علمی منعقد شده است.

وی افزود: طرح‌هایی در حال اجرا است و اگر اثبات شود که منبع مطمئنی است برداشت صورت می‌گیرد، در دولت سیزدهم اتفاق مهمی که در این حوزه افتاد این بود که شورای عالی آب ژرف تشکیل شد.

به گفته سخنگوی صنعت آب تاکنون چندین جلسه، دو کمیته مهم علمی و فنی تشکیل شده و در حال بررسی موضوع هستیم.

بزرگ‌زاده با بیان اینکه یک ماه از سال آبی جدید گذشته و همچنان هیچ ورودی از حق‌آبه هیرمند نداریم، گفت: چاه‌نیمه‌ها دارای وضعیت خوبی نیستند، میزان ذخایر فعلی چاه‌نیمه‌ها ۴۸ میلیون مترمکعب است که نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهشی ۶۹ درصدی داشته و هم‌اکنون میزان پرشدگی چاه‌نیمه‌ها تنها ۳ درصد است.

به گفته وی درحال حاضر فعال‌ترین طرح‌های آبی را در سیستان‌وبلوچستان داریم و از نظر تمرکز نیروهای عملیاتی، بیشترین تمرکز در این استان است تا چالشی برای هموطنان در این استان در بحث تأمین آب نداشته باشیم.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به وضعیت بارش‌ها و میزان موجودی سدها گفت: میزان بارش‌ها نسبت به سال گذشته ۳۰۵ درصد افزایش یافته است، موجودی مخازن نیز ۱۳ درصد افزایش داشته است به طوری که سال قبل میزان موجودی مخازن ۱۸.۳ میلیارد مترمکعب ثبت شده که این عدد امسال ۲۰.۲۹ میلیارد مترمکعب بوده است.

وی با بیان این‌که میزان ورودی آب به سدها در یک ماه سال آبی جاری ۱.۸ مترمکعب بوده که نسبت به عدد ۸۸۰ میلیون مترمکعب مشابه سال قبل ۳۴ درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: میزان خروجی آب از سدها در سال آبی جاری نیز ۲.۵۷ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشته است.

سخنگوی صنعت آب با بیان این‌که ۸.۳ میلیارد دلار برای طرح‌های انتقال آب از دریا سرمایه‌ گذاری لازم است، تصریح کرد: انتقال آب درون سرزمینی آخرین گزینه‌ای است که می‌تواند انجام شود.

وی با تاکید بر این‌که ابتدا باید به سراغ مدیریت تقاضا و مدیریت مصرف و همچنین اصلاح سبک زندگی و طرح‌های معیشت جایگزین برویم، اظهار کرد: پایداری آب اهمیت زیادی دارد. در بسیاری از موارد طرح‌های انتقال آب مشکلات این حوزه را افزایش می‌دهد به همین دلیل باید منافع مشترک تبیین شود.

به گفته بزرگ‌زاده، انتقال آب بین حوزه‌ای آخرین گزینه‌ای است که باید مورد توجه قرار گیرد و وزارت نیرو معتقد است که مدیریت مصرف و تقاضا براین امر مقدم است.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای آبرسانی به سیستان و بلوچستان گفت: سه بسته کاری برای این موضوع در نظر گرفته‌ایم، بسته اول طرح‌های اضطراری بوده که بخشی از آن اجرایی شده و در همین راستا ۱۱۵ حلقه چاه حفر شده است.

وی با بیان این‌که طرح میان مدت که از آبخوان شرقی آب به سمت زاهدان و سیستان و بلوچستان منتقل می‌شود، در دست بررسی قرار دارد که ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه آن برآورد شده است، اظهار کرد: امسال ۵۰۰ لیتر در شبانه‌روز در راستای این طرح وارد مدار می‌شود.

به گفته وی طرح بلندمدت در این حوزه طرح انتقال آب از دریاست که تاکنون بیش از ۱۳ درصد پیشرفت دارد و ۶۰ هزار میلیارد تومان نیز برای این کار تبیین شده است که تامین مالی آن صورت گرفته است.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به اولویت‌گذاری برای اجرای طرح‌های مقابله‌ای با بحران آب اظهار کرد: در سیستان، مشهد، تهران، گلستان و بخشی از استان فارس طرح‌های مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۱ ۱۸:۰۵

این آب سیستان بلوچستان بنظرم آب دریاچه هامون خشک شده هست چون بیست سال قبل ژاپنی ها گفتند که دریاچه هامون زیرش 8میلیارد متر مکغاب ذخیره داره

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۱ ۲۱:۴۰

طرح انتقال آب دریای عمان به دریاچه های شور فلات مرکزی به میزان کافی در فصل بارش منجر به انقلاب اقلیمی خواهد شد

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۱ ۲۳:۱۲

آبهای سطحی رو بفنا دادین برین سراغ آبهای اعماق زمین، دریغ از ذره ای مدیریت مصرف تو ایران

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۲:۱۵

به جای هدر دادن این پول بهتر است مدیریت و بازیافت درست منابع آبی موجود را با باره بردن از فناوری های روز در دستور کار قرار دهند،

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۳:۱۱

اقای محترم سخنگو چرا تا حالا در این بیش از 5 سال که اقدام به راه اندازی اب ژرف کرده اید چرا حتی یک قطره به مردم سیستان نرسیده است؟ اول این را پاسخگو باشید تا 10 تا حلقه دیگر رو بزنید؟

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۵:۳۳

هر چاه نهایتش پانصد میلیون هزینه داشته باشه ده تا چاه نهایتش میشه پنج میلیارد تومن هزار میلیارد تومن تو جیب کیا میره؟

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۶:۵۴

یک فاجعه زیست محیطی جدید

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۶:۵۶

ایشان از مخالفان آبهای ژرف بوده اندوعلی رغم بهره برداری رسمی از چاه دوم و سوم توسط معاونت علمی و فناوری وقت یعنی دکتر ستاری،ایشان هنوز تلاش میکنندموضوع مهم آب ژرف را درابهام نگهدارند.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۶:۵۶

صحبتهای ایشان نشان میدهدکه ازعلم تامین آب پایدار برای کشورمحروم هستند.فقط بلدندقول بدهندوبرای کشورهزینه بتراشند!!!

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۲ ۱۷:۰۱

درپاسخ دوستان عزیزی که مطلع نیستند،عرض میکنم ازسال ۹۹اب ژرف بصورت بسته بندی توزیع میشد.افتتاح وبهره برداری رسمی نیزدرسال۱۴۰۱توسط دکترسناری اعلام شد.جناب بزرگ زاده کلا از مخالفین بوده اندوتلاش درحاشیه بردن طرح دارند.خوبه نتایج رارسما اعلام کنند.که نمی‌کنند.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۳ ۰۹:۰۶

سلام برای رفع کمبوئ خشکسالی انتقال آب از دو طرف به جاهای کم آب احداث سویزی دیگر در نزدیکترین حالت این دو دریابه هم و مدیریت انواع آبها واستفاده از اونا و درنهایت تولید انبوه آب و هر چیزی دیکه که کمبود احساس میشه

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۰۴ ۱۰:۵۵

تنها راه بی خطر استفاده از آب دریا می باشد انتقال آن هم در اقلیم وهم در بلندمدت اثرات بسیار مفیدی در اقتصاد خواهیم داشت واز طرفی مشاغل باعث عودت مردم به مناطق خود خواهد شد