• شنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1402082014271
  • خبرنگار : 71451

طرح «سپاس» مردمی‌سازی و محله‌محور می‌شود

طرح «سپاس» مردمی‌سازی و محله‌محور می‌شود

مدیرکل دفتر مشاوره و مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: طرح «سپاس» باید مردمی‌سازی و محله محور شود زیرا ایثارگران تنها به بنیاد تعلق ندارند؛ آنها متعلق به همه مردم هستند و باید قدردان این جامعه معزز باشیم.

به گزارش ایسنا، بهروز بزرگی، مدیرکل دفتر مشاوره و مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، درباره طرح «سپاس» که به صورت مستمر توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران در سراسر کشور اجرا می‌شود، گفت: طرح «سپاس» با هدف حفظ منزلت اجتماعی و همچنین تجلیل و تکریم از ایثارگران، یکی از اهداف مهم و محور اصلی برنامه‌های بنیاد است که ریاست عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید زیادی بر آن دارد. باید این طرح را مردمی‌سازی کنیم زیرا ایثارگران تنها به بنیاد تعلق ندارند؛ آنها متعلق به همه مردم هستند و باید قدردان این جامعه معزز باشیم.
وی با بیان این‌که طرح «سپاس» با یک رویکرد هدفمند برای ارتباط با ایثارگران و با برپایی میزخدمت مورد توجه قرار گرفت، اضافه کرد: این طرح در زمینه گفتمان‌سازی در این چند سال دچار چالش شد بنابراین در راستای سپاسگزاری از ایثارگران، پیوست فرهنگی تدوین کردیم تا این گفتمان‌سازی را به نوعی در جامعه ترویج دهیم. تمام دستگاه‌های اجرایی و مردم باید به این طرح ورود کنند. باید از خانواده‌های ایثارگری تجلیل شود تا حس منزلت اجتماعی برای جامعه ایثارگری ایجاد شود.
بزرگی خاطرنشان کرد: در طرح «سپاس» دیدار با مادران و همسران شهدا و قدردانی از آنها را در دستورکار داریم. در این مسیر دستگاه‌های اجرایی نیز باید همراه بنیاد باشند. علاوه بر آن باید بتوانیم با همکاری ائمه جماعت، ائمه مساجد و پایگاه‌های مقاومت بسیج این طرح را محله محور کنیم تا همه مردم در اجرای آن حضور داشته باشند. خانواده ایثارگران، عزیزترین فرد خود را در راه اسلام و کشور فدا و ایثار کردند و نیازمند توجه بیشتر هستند بنابراین این عزیزان باید تجلیل و تکریم شوند.
مدیرکل دفتر مشاوره و مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری و معاون اول رئیس جمهور بر اجرای طرح «سپاس» گفت: بنیاد به عنوان دستگاه متولی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش بسزایی در اجرای این طرح دارد. دفتر مشاوره و مددکاری به دنبال تجلیل از خانواده ایثارگران است تا مسائل و مشکلاتشان را احصاء کند. همچنین میزخدمت باید در منزل ایثارگران برگزار شود زیرا ممکن است برخی از ایثارگران مشکلی نداشته باشند اما برخی دیگر مشکلاتی را در دیدارها بیان کنند که نیاز به پیگیری داشته باشد بنابراین باید با رویکرد حل مسئله این طرح را اجرا کنیم.
بزرگی در ادامه به توضیح رویکردهای اصلی طرح «سپاس» پرداخت و توضیح داد: در اجرای این طرح، چهار رویکرد را دنبال می‌کنیم؛ مورد نخست، رویکرد «جامعه محور» است، یعنی این احساس در جامعه ایجاد شود که تجلیل و تکریم از ایثارگران را مورد توجه قرار دهد. دانشگاهیان، فرهنگیان، هنرمندان، کاسبان و همه آحاد مردم در این طرح شرکت کنند که این موضوع همان محور مردمی‌سازی است. ما در بنیاد به دنبال طرح مردمی‌سازی تکریم ایثارگران هستیم.
وی اضافه کرد: رویکرد دوم «ارتباط موثر» است به این معنا که ارتباط با جامعه ایثارگری حذف و کمرنگ نشود تا احساس دلتنگی نکنند. خانواده شهدا عزیزشان را از دست داده اند و ما به عنوان اعضای خانواده‌شان (اگر ما را قبول کنند) باید مشکلاتشان را پیگیری کنیم. مورد سوم رویکرد «مسئله محور» نام دارد. شاید جامعه ایثارگری به دلیل مشکلاتی نتوانند به بنیاد مراجعه کنند اما ما باید مسائل و مشکلات آنها را پیگیری کنیم. رویکرد چهارم «حل مسئله» است. در این زمینه شبکه مددکاری که مورد تاکید ریاست عالی بنیاد قرار دارد، تاحصول نتیجه، حل مسائل را پیگیری کرده و در دستورکار قرار می‌دهد.
مدیرکل دفتر مشاوره و مددکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در طرح «سپاس» تشکل‌های ایثارگری و مشاورین وزرا در امور ایثارگران در دستگاه‌ها مشارکت دارند. همچنین ارتباط‌بخشی، اثربخشی و کیفیت دیدارها مهم است. در این طرح به دنبال کمیت‌گرایی نیستیم زیرا دیدارها باید اثربخش باشد. طرح «سپاس» در برخی از مناسبت‌ها مانند ولادت حضرت ابوالفضل (ع) و دیدار با جانبازان، هفته دولت و دیدار با خانواده شهدای دولت، هفته سلامت، هفته دفاع مقدس، هفته وحدت، سالروز شهادت شهدای منا، سالروز ورود آزادگان، دیدار با خانواده شهدای اقلیت مذهبی و دیدارهایی با هماهنگی مسئولان و با مشارکت دستگاه‌های اجرایی در سراسر کشور برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: برخی استان‌ها رزمایش‌هایی با هماهنگی سپاه و دستگاه‌های دیگر برگزار و روزهایی را برای دیدار با ایثارگران مشخص می‌کنند. همچنین به مناسبت روز بزرگداشت شهدا از ۲۲ بهمن با عنوان دیدار با فجرآفرینان در یک فرآیند یک ماهه تا دیدار با خانواده شهدا در روز۲۲ اسفند که روز شهید و سالروز تأسیس بنیاد شهید است، طرح سپاس اجرا می‌شود.
بزرگی با بیان این که دفتر مددکاری و مشاوره بنیاد متولی «طرح سپاس» است، گفت: ما با رویکرد مردمی‌سازی این طرح را انجام می دهیم و اگر رسانه‌ها به این موضوع بپردازند، بسیار اثرگذار خواهد بود. خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان که اسطوره های دوران دفاع مقدس هستند، نباید فراموش شوند و باید در دوران مشکلات و معضلات اقتصادی در قالب طرح «سپاس» به آنها کمک کنیم و سپاسگزار آنها باشیم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha