• شنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402082014541
  • خبرنگار : 71282

ابراز نگرانی نسبت به آمار ‌شرکت‌کنندگان در آزمون‌های استخدامی

ابراز نگرانی نسبت به آمار ‌شرکت‌کنندگان در آزمون‌های استخدامی

مدیرکل نظارت و هماهنگی اشتغال و کارآفرینی وزارت کار آمار اولیه آزمون‌های استخدامی را نگران کننده عنوان کرد و با بیان اینکه هم اکنون ۴۰ درصد افراد بیکار فارغ التحصیل دانشگاهی هستند،‌گفت: دولت بسته سیاست‌های فعال بازار کار و کمک‌های بلاعوض را برای حمایت از فعالان بازار کار و کارفرمایانی که فارغ التحصیلان دانشگاهی را جذب کنند درنظر گرفته است.

به گزارش ایسنا،‌ قاسم رستم‌پور - مدیرکل نظارت و هماهنگی اشتغال و کارآفرینی وزارت کار با اشاره به آمار آزمون‌های استخدامی اظهار کرد: در حال حاضر آنچه که از آمار اولیه آزمون‌های استخدامی می‌بینیم نگران کننده است. ۵۴۰ هزار نفر برای آزمون استخدامی تربیت معلم و ۹۰ هزار نفر برای دستگاهای اجرایی ثبت‌نام کرده‌اند؛ البته تا حد زیادی به جوانان حق می‌دهیم زیرا ما را از بچگی به مدرسه فرستادند که کارمند دولت شویم.

وی افزود: در حال حاضر بار اشتغال کشور را بخش خصوصی به دوش می‌کشد.کارآفرینان همواره خط مقدم اشتغالزایی بودند و دولت برای اینکه بحث حضور مردم در بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی خصوصا فارغ التحصیلان دانشگاهی را که در آمار بیکاری همیشه سهم بالایی از بیکاران را شامل می‌شوند جهت‌دار کند، بسته‌ سیاست‌های فعال بازار کار را پیش‌بینی کرده است.

مدیرکل نظارت و هماهنگی اشتغال و کارآفرینی وزارت کار که در یک برنامه رادیویی سخن می‌گفت، با بیان اینکه ۴۰ درصد افراد بیکار، فارغ التحصیل دانشگاهی هستند، ادامه داد: از هر ۱۰ نفری که بیکارند چهار نفرشان فارغ التحصیل دانشگاهی است، به همین دلیل دولت برای حمایت از فعالان بازار کار علاوه بر تسهیلاتی که به کارآفرینان با نرخ ترجیحی و در قالب تبصره ۱۸ بودجه پرداخت می شود و برآورد می‌شود حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به کارآفرینان پرداخت شود، در بحث سیاست‌های فعال بازار کار نیز کمکهای خارج از تسهیلات و کمک های بلاعوض برای کارآفرینانی که فارع التحصیلان دانشگاهی را در بنگاه خود جذب کنند درنظر گرفته است.

رستم‌پور تصریح کرد:‌ در حال حاضر بسته‌ای در اختیار است که در فرایند جذب اعتبارات بودجه ای قرار دارد و به محض جذب اعتبارات به ازای استخدام یک فارغ التحصیل دانشگاهی در بنگاه اقتصادی بین سه تا ۵ سال حق بیمه سهم کارفرما که باید به تامین اجتماعی پرداخت شود را دولت متقبل می‌شود.

وی گفت:همچنین تسهیلات ارزان قیمت با نرخ سود ۴ درصد برای نهادهای حمایتی پیش‌بینی شده و در صورتی که یک نفر از خانواده مددجویان کمیته امداد یا بهزیستی جذب و به کارگیری شوند از ۱۰۰ میلیون تا ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات به کارفرما پرداخت می‌شود.

مدیرکل نظارت و هماهنگی اشتغال و کارآفرینی وزارت کار در پایان با اشاره به سامانه جست وجوی شغل وزارت کار اظهار کرد: افراد متقاضی کار و کارفرمایانی که به نیروی کار نیاز دارند مطابق قانون کار در این سامانه ثبت‌نام و فرصت شغلی خود را اعلام می‌کنند.تاکنون و برابر آمارها ۱۷۵ هزار فرصت شغلی در این سامانه ثبت شده است ولی حدود ۱۵ هزار نفر به کارگماری شده‌اند که این تفاوت بسیار به دلیل تفاوت تحصیلات با فرصت‌های شغلی موجود در بازار کار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha