• شنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402082719535
  • خبرنگار : 71461

آغاز طرح ملی حفظ موضوعی قرآن کریم در سراسر کشور

آغاز طرح ملی حفظ موضوعی قرآن کریم در سراسر کشور

نشست خبری و رونمایی از کتاب و پوستر طرح ملی حفظ موضوعی قرآن کریم با عنوان «مستورا»، صبح امروز شنبه (۲۷ آبان ماه) با حضور حجج اسلام سیدمهدی خاموشی- رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و رئیس ستاد راهبری حفظ کشور- محمد قمی- رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی-علی تقی‌زاده- رئیس سازمان دارالقرآن الکریم و همچنین محمدمهدی بحرالعلوم- مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم و محمدعلی خواجه‌پیری- پیشکسوت قرآنی- در سالن جلسات سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی- رئیس سازمان تبلیغات اسلامی –  در این مراسم با بیان اینکه تصور ما مبتنی بر افکار سنجی‌ها و مشاهدات افراد اخیر این است که بخش خوبی از جامعه ما یک غصه‌ای دارند و آن این است که از معارف و نور قرآن  در جامعه کم بهره هستیم اظهار کرد: در زمینه قرآن همواره این باورمندی قوی را در جامعه داریم و ما باید به لحاظ کمی و کیفی سعی کنیم که خادمی قرآن را داشته باشیم و زمینه بهره برداری از قرآن  را  در جامعه بیشتر کنیم و باید بهره افزون‌تری‌ توسط عده بیشتری از مردم را در جامعه از مفاهیم قرآنی شاهد باشیم.

وی گفت: در کلام بزرگان شاهد این هستیم که خیلی از بزرگان جامعه ما بر روی یک آیه تاکید داشته‌اند و می‌گویند همین یک آیه برای کل جامعه کفایت می‌کند این یعنی می‌شود بر روی حفظ موضوعی موضوعات قرآنی هم کار کنیم. متاسفانه گاهی در جامعه سنگینی حفظ کل برخی از افراد را از حرکت در این راستا منصرف می‌کند و ممکن است برخی از افراد با خود فکر کنند که از پس حفظ کل برنمی‌آیند اما با اینگونه طرح‌ها ما می‌توانیم موضوع حفظ و سطح تفکرو اندیشه قرآنی در جامعه را متحول کنیم.

رئیس سازمان تبلغات اسلامی ادامه داد: بخش زیادی از جامعه ما خیلی از مباجث تبیینی و مفاهیم قرآنی را نشنیده‌اند و این مشکلی است که ما باید آن را مرتفع کنیم. باید با روش‌های تبلیغی و ترویجی و همچنین با آسان سازی مفاهیم به رشد و آگاهی مردم در خصوص مفاهیم قرآنی کمک کنیم. قرآن خودش نور است و خداوند این نور را توسط پیامبر(ص) فرستاده تا جامعه با مفاهیم ارزشمند انسانی آشنا شود. اگر در مسیر رشد و آگاهی بیشتر مردم در عرصه مفاهیم قرآنی کار کنیم قطعا جامعه بهره بیشتری از مفاهیم قرآنی خواهند برد.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی- رئیس سازمان تبلیغات اسلامی - با بیان اینکه  درگیر کردن مردم با مفاهیم قرآن و سبک زندگی قرآنی در جامعه یعنی همه چیز براساس آنچه رضایت‌مندی قرآن است در زندگی اجرا کنیم اظهار کرد: چرا ما از فلسطین حمایت می‌کنیم چون این اصل قرآنی است. ترویج معارف و معرفت قرآنی سبب می‌شود که سبک زندگی اسلامی ما در جهان معرفی شود و این بسیار ارزشمند است که مفاهیم قرآنی در جامعه معرفی شود.

وی گفت:اگر صوت، لحن، کتابت، نسخ خطی و ... است همه به خاطر مفاهیم قرآنی است. برای معرفی مفاهیم قرآنی  در جامعه باید در حلقه‌های قرآنی این موضوعات را کشف و به جامعه معرفی کنیم. خوشبختانه سازمان دارالقرآن کریم در این عرصه تاریخچه خوبی داشته و کارکرد خوبی هم در حال حاضر دارد

محمد مهدی بحرالعلوم- مسئول دبیر خانه ملی حفظ قرآن کریم- نیز با بیان ما در این طرح حفظ موضوعی و حفظ ترتیبی را داریم یادآور شد: حفظ موضوعی شامل ۱۴ آیه در ۱۲ محور است و گام دوم طرح درماه مبارک رمضان انجام می‌شود. درمورد حفظ کوتاه مدت دو کتاب ‌و کتابچه تعریف شد. یکی رویکرد تبینی دارد و  کتابچه‌ دیگری هم برای حفظ موضوعی داریم و تبیین آیات را به صورت مختصر داریم درهردو کنابچه کدهایی برای این موضوع تعریف شده است.

وی گفت: سه نوع فعالیت در این طرح داریم: یکی کلاس حضوری فرایند دوم بحث غیرحضوری است و فرایند سوم فعالیت در پیام رسان‌های روبیکا و شاد است  که این فیلم‌ها منتشرمی‌شود. در موضوع و آیه نیز سه سطح داریم: یکی برای عموم مردم و دیگری معلمان و سطح سوم روحانیون هستند.

بحرالعلوم تاکید کرد: بحث سوم بحث مسابقات است  که در دو سطح برگزار می‌شود. یکی مسابقات روزانه است که از طریق پیام رسان‌ها و شبکه ملی پخش می‌شود و در۱۲ آذرماه مسابقه نهایی را داریم. ما سعی کرده‌ایم در این طرح از تمام دستگاه‌ها مردمی و حاکمیتی بهره ببریم تا مردم بیشتر بتوانند از این طرح بهره ببرند.

در ادامه خواجه پیری- پیشکسوت قرآنی- بیان کرد: حفظ موضوعی برتر از حفظ ترتیبی است و در حفظ موضوعی باید با مفاهیم آشنا شویم.هدف فعلا عموم مردم هستند. کار مفید و خوبی است. نیاز نیست اینقدر بزرگش کنیم که بقیه فکر کنند نمی‌توانند دراین عرصه حضور پیدا کنند. باید افق سال‌های بعد را دید. مثل برنامه حفظ 10 میلیون که همه باید پای کار بیایید و اگر دولت، ارشاد، مساجد، حوزه‌های علمیه و... پای کار بیایند قطعا شاهد اتفاقات خوبی درآینده خواهیم بود.

طرح حفظ موضوعی قرآن کریم یکی از شاخص‌ها و برنامه‌های ابلاغی به سازمان دارالقرآن الکریم است که با هدف گفتمان‌سازی و افزایش حفاظ در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.

در طرح حفظ موضوعی قرآن که منبع آموزشی آن کتاب «مستورا» است، آیات کاربردی با مقتضیات روز جامعه را داوطلبان و علاقه‌مندان، حفظ خواهند کرد و در پایان دوره در صورت دریافت امتیاز لازم گواهینامه به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.

مخاطبان این طرح دانش‌آموزان مقطع متوسطه، عموم بزرگسالان به ویژه کنشگران فرهنگی، قرآنی و حافظان قرآن کریم هستند.

آغاز طرح ملی حفظ موضوعی قرآن کریم در سراسر کشور

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha