• دوشنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۲ / ۰۶:۴۵
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1402082820729
  • خبرنگار : 71584

افزایش «سن بازنشستگی» در انتظار رای شورای نگهبان؛ ایرادات و ابهامات مصوبه مجلس

افزایش «سن بازنشستگی» در انتظار رای شورای نگهبان؛ ایرادات و ابهامات مصوبه مجلس

صندوق‌های بازنشستگی درحالی به دلیل تغییرات جمعیتی وناترازی منابع روزگار ناخوشی را سپری می‌کنند که نمایندگان مجلس برای کاهش مشکلات این صندوق‌ها، طی مصوبه‌ای «سن بازنشستگی» را به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار در بهبود وضعیت صندوق‌ها افزایش دادند؛ مصوبه‌ای که در صورت تایید شورای نگهبان، قابلیت اجرایی می‌یابد.

به گزارش ایسنا، با افزایش تعداد سالمندان در سال‌های آینده، مصارف صندوق‌های بازنشستگی برای ایفای تعهدات افزایش یافته و با کاهش نرخ باروری، تعداد بیمه‌پردازان به صندوق‌های بازنشستگی نیز کاهش می‌یابد که بالطبع میزان منابع وصولی توسط صندوق‌ها تنزل خواهد یافت و همین امر آنها را به سوی ورشکستگی سوق می‌دهد.

افزایش سن بازنشستگی؛ راهکار کشورها برای ایجاد تعادل در صندوق‌های بازنشستگی

به عبارت دیگر افزایش طول عمر بشر و کاهش تعداد زاد و ولد (تغییرات جمعیتی) موجب افزایش نسبت وابستگی بالقوه (نسبت جمعیت بالای ۶۵ سال به جمعیت ۶۵-۱۵ سال) و کاهش نسبت پشتیبانی (نسبت بیمه‌پردازان به مستمری‌بگیران در یک سازمان بیمه‌ای) خواهد شد که چالش بزرگی پیش روی صندوق‌های بازنشستگی است. این در حالیست که با وقوع بحران سالمندی در دنیا، افزایش امید به زندگی و به منظور حفظ تعادل منابع و مصارف صندوق‌های بازنشستگی، سن و سابقه لازم برای بازنشستگی در اکثر کشورهای دنیا افزایش یافته و اینگونه تناسب لازم بین سن و سابقه بازنشستگی و تغییرات جمعیتی صورت پذیرفته است.

مطالعات حاکی از آن است که در یک دوره ۲۰ ساله از سال ۱۹۹۵ تا پایان دسامبر ۲۰۱۵، ۵۰ کشور از جمله آلمان، اسپانیا، کره جنوبی، فرانسه، یونان و... به منظور کاهش هزینه‌های مالی، سن بازنشستگی را افزایش داده‌اند. اکثر کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در میانه قرن حاضر دارای حداقل سن بازنشستگی ۶۷ سال خواهند بود. تعدادی از کشورها با ایجاد پیوند مستقیم بین افزایش سن بازنشستگی با روند تکاملی امید به زندگی، از این سن نیز فراتر خواهند رفت.

۵۱ سالگی؛ متوسط سن بازنشستگی در ایران

طبق بررسی‌ها، سن امید به زندگی در ایران از سال ۱۳۳۰ تا به امروز از ۴۶ سال به ۷۶ سال افزایش یافته و این در حالیست که طی همین سال‌ها متوسط سن بازنشستگی از ۵۷ سال به ۵۱ سال کاهش پیدا کرده است. فاصله سن بازنشستگی تا امید به زندگی که عاملی تعیین‌کننده در میزان سال‌های دریافت مستمری توسط مشترکان صندوق بیمه‌ای و هزینه‌های آن محسوب می‌شود، از منفی ۱۰ سال در سال ۱۳۳۰ به حدود مثبت ۲۵ سال در سال ۱۳۹۹ رسیده است.

در ایران نیز سن بازنشستگی نیازمند اصلاحاتی است تا بتوان صندوق‌ها را از این وضعیت خارج کرد اما این تغییر باید آرام و منطقی باشد تا بازنشستگان بتوانند خود را با این تغییر همسو و هماهنگ کنند و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشند، چرا که تغییر در نحوه محاسبه و میزان سن بازنشستگی به صورت ناگهانی منطقی نیست و به نظر قابلیت اجرایی نخواهد داشت.

افزایش سن بازنشستگی در سایر کشورها با تابعیت از امید به زندگی، شرایط اقلیمی و کار

ناهید حیدری، کارشناس امور بیمه‌ای و بیمه‌شدگان سازمان تامین‌اجتماعی در این باره به ایسنا گفته که برای اصلاحات پارامتریک باید شاخص‌های مختلفی در کنار یکدیگر دیده شوند که یکی از آنها، شاخص سن بازنشستگی و اصلاح آن است؛ این اصلاحات به صورت تدریجی و منطقی صورت گیرد تا بیمه‌شدگان فعلی خود را با آن تغییرات هماهنگ کنند. ضمن اینکه حقوق بیمه شدگانی که در آستانه بازنشستگی هستند نیز محفوظ بماند و دغدغه فکری آنها را بر هم نزند.

وی یادآور شده بود: سازمان تامین اجتماعی دارای مشترکین فعلی است که براساس قوانین فعلی مشترک سازمان تامین اجتماعی شده‌اند. لذا نحوه اصلاح سن بازنشستگی باید با آهنگ رشد آرام صورت گیرد و در این راستا باید ساز و کاری در تغییر اصلاحات دیده شود تا بیمه‌شدگان بالقوه‌ای که تمایل دارند مشترک صندوق باشند بتوانند با شرایط روز و با علم به این موضوع وارد صندوق شوند.

حیدری تاکید کرده بود: گرچه به طور کلی سن بازنشستگی در ایران نسبت به سایر کشورها بسیار پایین است و در کشورهای دیگر سن بازنشستگی مختلف و حدود ۶۶ سال، ۷۶ سال، ۷۵ سال و... است اما در دنیا شرایط سنی متفاوتی وجود دارد که این شرایط تابعی از امید به زندگی، شرایط اقلیمی و شرایط کار است.

کاهش سن بازنشستگی در ایران طی ۶ دهه اخیر

در این میان مروری بر روند قانون‌گذاری کشور در ۶ دهه اخیر حاکی از آن است که نه تنها مطابق با افزایش امید به زندگی، سن و سابقه لازم برای بازنشستگی افزایش نیافته بلکه کاهش نیز یافته است. در شرایطی که مطابق لایحه قانونی بیمه‌های اجتماعی کارگران مصوب ۱۳۳۱، سن بازنشستگی برای مردان ۶۵ و زنان ۶۰ سال تعیین شده بود؛ در قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران مصوب سال ۱۳۳۹ سن بازنشستگی برای مردان ۶۰ و برای زنان به ۵۵ سال کاهش یافت.

سن بازنشستگی در قانون تأمین اجتماعی مصوب سال ۱۳۵۴ نیز به همین ترتیب بود، تا اینکه بر اساس قانون اصلاح مواد (۷۲ و ۷۷) و تبصره ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۷۱ سن بازنشستگی مردان به ۵۰ و زنان به ۴۵ سال کاهش یافت.

ورود نمایندگان برای کاهش ناترازی صندوق‌های بیمه‌ای با تصویب بندی از برنامه هفتم

افزایش سنوات اشتغال برای بازنشستگی

در همین راستا  روز گذشته ۲۸( آبان‌ماه)‌ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه و به منظور کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، سن بازنشستگی را برای گروه‌های مختلف افزایش دادند و در همین راستا بند الحاقی بند خ ماده ۲۹ لایحه را به تصویب رساندند که در صورت تایید شورای نگهبان، قابلیت اجرایی پیدا می‌کند.

بر اساس بند الحاقی بند خ ماده ۲۹ لایحه؛ به منظور کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق‌ها در انجام تکالیف محوله:

ـ بیمه‌پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی‌شود.

ـ بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می‌شود.


ـ بیمه‌پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می‌شود.


ـ بیمه‌پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه می‌شود.


۵. بیمه‌پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می‌شود.

تبصره -۱ اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.

تبصره -۲ اصلاحات فوق در قوانین صندوقهای بازنشستگی به استثنای صندوق‌هایی که حداقل سن بازنشستگی بیمه شدگان آنها از ارقام مذکور در تبصره (۱) بیشتر است به صورت دائمی اعمال می گردد.

تبصره -۳ ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیان آور مشمول قوانین خاص خود هستند.

تبصره -۴ اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاه های ذی ربط می توانند بدون نیاز زمان های مذکور در بندهای(۲) الی(۵) تا سقف سن موضوع تبصره(۱) حسب مورد به خدمت ادامه دهند. خدمت مازاد بر اساس قوانین و مقررات مربوطه امکان پذیر است.

تبصره-۵ چنانچه دستگاه‌ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد می‌توانند بدون لحاظ زمان‌های مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.

تبصره ۶ـ افرادی که تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بندهای(۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرار خواهد شد.

تعیین شرط سن ۶۵ سال برای مرد و ۶۰ سال برای زن و سابقه بازنشستگی ۳۵ سال برای مرد و ۳۰ سال برای زن؛ مستخدمین موجود با رضایت کتبی خود نیز می‌توانند مشمول حکم این جزء قرار گیرند.

ابهامات و ایرادات مصوبه مجلس

در محاسبه بیمه‌ای هر «بند»، با اعداد جدیدی مواجه می‌شویم!

اما محمدحسن زدا، معاون اسبق بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی نسبت به این مصوبه و ابهامات موجود در آن ایراداتی گرفته و در این باره به ایسنا می‌گوید: بهتر بود نمایندگان مجلس جزییات مصوبه و سقف سن و سوابق بازنشستگی را هم اعلام می‌کردند؛ اما در حال حاضر جدولی منتشر شده که در آن با اعداد متفاوتی روبرو هستیم؛ به‌گونه‌ای که در محاسبه هر یک از بندها با عدد جدیدی مواجه می‌شویم و مشخص نیست پاسخ تصمیم‌گیرندگان به آن چه خواهد بود. به طور مثال در بند دوم آن آمده است بیمه‌پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می‌شود؛ حال آنکه برای بیمه‌پرداز با ۲۵ سال سابقه خدمت یک رقم و برای بیمه‌پرداز با ۲۸ سال سابقه خدمت رقم دیگری به دست می‌آید.

بالاخره سن بازنشستگی زنان و مردان چقدر افزایش می‌یابد؟

وی ادامه می‌دهد: ایراد دیگری که وجود دارد این است که میزان افزایش سن بازنشستگی در ایران در این مصوبه مشخص نیست.

وی تصریح می‌کند: آنهایی که سنین متفاوتی دارند باید مشمول فرمول مشخصی شوند تا از این طریق به سن مشخصی که هدف‌گذاری شده دست پیدا کنیم این درحالیست که در این جدول مشخص نیست سن بازنشستگی در ایران چقدر شده است؟.

معاون اسبق بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی ضمن اشاره به بی‌توجهی نمایندگان در این مصوبه بین زنان و مردان همچنین تصریح کرد: ایراد دیگر این مصوبه این است که تفکیک میان زنان و مردان مشخص نیست. این درحالیست که همیشه در قانون تامین اجتماعی سن بازنشستگی برای مردان تعیین و زنان با پنج سال کمتر، بازنشسته می‌شوند.

زدا با اشاره به بند ۹ سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و لزوم توجه به پیوست محاسبات تامین اجتماعی در این راستا گفت: اگر این مصوبه بر مبنای محاسبات بیمه‌ای و آکچوئری است، نمایندگان اعلام کنند که پیوست مذکور در کجای این مصوبه قرار دارد؟. چراکه سیاست‌های تامین اجتماعی بر اساس محاسبات بیمه‌ای است. به نظر می‌رسد که در این مصوبه تنها برای یک مدل بازنشسته با یک کار ساده، تعیین تکلیف شده است.

موافقان و مخالفان افزایش سن بازنشستگی در مجلس چه گفتند؟

شیوه پرداخت حقوق و دستمزد بهم می‌خورد

به گزارش ایسنا، با این وجود اما برخی نمایندگان مجلس موافق افزایش سن بازنشستگی و در مقابل عده‌ای نیز مخالف آن بودند به طوریکه علی بابایی کارنامی در مخالفت با این بند، آن را مغایر با اصل سه قانون اساسی دانست و در عین حال نیز گفت که در این بند سن بازنشستگی برای گروه‌های مختلف شاغلان افزایش پیدا کرده است. قطعا تصویب این بند تبعات اجتماعی به همراه خواهد داشت و باعث ایجاد نگرانی در شاغلان می‌شود. از طرف دیگر شیوه پرداخت حقوق و دستمزد را برهم می‌زند. در این بند فرمول پیچیده‌ای برای تعدادی از شاغلان در نظر گرفته شده و سن بازنشستگی را افزایش دهد.

فردی که ۵۰ سالگی بازنشسته می‌شود، خانه‌نشین نمی‌شود و این مانع اشتغال جوانان است

حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی اما در موافقت با این بند از لایحه، این حکم را یکی از بهترین حکم‌هایی که کمیسیون تلفیق در لایحه برنامه آورده است، دانست و گفت: دولت نیز با آن موافق است. اکنون در دنیا میانگین سن بازنشستگی بالای ۶۳ سال است و در کشورهای پیشرفته نیز این سن بالاست اما در کشور ما بسیار پایین‌تر است.از سوی دیگر در کشور ما امید به زندگی خیلی بالا رفته است چرا که حوزه سلامت و بهداشت تقویت شده است. اکنون نیز که سن بازنشستگی ۵۰ سال است فرد بازنشسته نمی‌رود در خانه بنشیند بلکه جای دیگر مشغول کار می‌شود و این امر برای جذب جوانان در عرصه اشتغال مفید نیست.

حالا که در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان با دولت به توافق رسیده‌ایم باید منابعی در اختیار صندوق‌ها قرار گیرد

محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق در دفاع از این بند از لایحه برنامه بیان کرد: اکنون سن امید به زندگی به ۷۶ سال و در زنان به ۷۸ سال رسیده است و در یک سازمانی مانند آموزش و پرورش میانگین سن بازنشستگی ۴۸ تا ۵۰ سال است، یعنی فرد بازنشسته از ۵۰ سالگی تا ۷۸ سالگی شغلی ندارد. از آنجا که ما در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان با دولت به توافق رسیده‌ایم باید منابعی در اختیار صندوق قرار گیرد. ما با پیشنهاد دولت برای افزایش سن بازنشستگی با تغییراتی موافقت کردیم. دولت به ازای هر سال خدمت، چهارماه در نظر گرفته بود اما ما آن را بین گروه‌های مختلف تقسیم کردیم.

در نهایت نمایندگان مجلس با این بند از لایحه برنامه هفتم برای افزایش سن بازنشستگی موافقت کردند؛ حال باید منتظر ماند و دید که آیا شورای نگهبان نیز نظر مثبتی در خصوص آن خواهد داشت یا خیر؟.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۷:۱۵

همه جای دنیا 40 یا 50 سالگی بازنشسته میشی تو ایران باید تا دم مرگ کار کنید

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۷:۱۵

زندگی توی کشورهایی که عنوان شده (از جمله آلمان، اسپانیا، کره جنوبی، فرانسه، یونان و...) دقیقا مثل ایرانه که سن بازنشستگی هم میخوایم مثل اون کشورها کنیم. آفرین به شما که همیشه و در همه حال به فکر مردم کشور هستید...

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۸:۰۷

بد نیست شرایط کار در کشورهایی مثل آلمان رو هم با ایران مقایسه کنید.در ایران کارگران و کارمندان بخش خصوصی بیشتر شبیه برده هستند تا کارگر.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۰:۱۴

چون تمام شرایط زندگی مردم ایران مثل کشورهای آلمان، اسپانیا، کره جنوبی، فرانسه، یونان و... بوده، فقط مونده بود این افزایش سن بازنشستگی که شبیه اونا بشیم و به لطف نمایندگان همیشه به فکر مردم، این مورد هم مثل اونا شدیم. باز هم ممنونیم ازتون

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۸:۱۵

من که از همین الان راندمانو به میزان 5 درصد کاهش میدم که دو سال اضافه شده را بتوانم پوشش بدهم. به فکر پوشک و واکر و عصا هم باشید. جدول حل کنید آلزایمر نگیرید. ضرر صندوق را چرا من باید بدهم. ضمنا از گزینه های دیگه استفاده می کردید. مثلا افزایش درصد پرداختی 7 و 23 کارمند/کارگر و کارفرما. یا کاهش حقوق مستمری طبق 30 روز به 29 روز. یا افزایش جریمه و خسارت عدم پرداخت حق بیمه. یا جلوگیری از ساخت و پاخت برای افزایش حقوق سالهای آخر خدمت. افزایش نظارت بر صندوق و ایجاد سایر معافیت ها. روزی که من قرارداد بستم برای کار، ملاک سن 60 بود و نه 62. از کجا معلوم ده سال دیگه تغییرات دیگه ای ایجاد نمی کنید که به ضرر بازنشسته و بازنشستگی باشه!؟

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۸:۲۵

هر چه سریعتر این مسیر را که مانند اروپاییان کشور را خالی از مردم آن سرزمین میکند و مجبور به وارد کردن مهاجر آنهم از نوع فقیر و بی تناسب با فرهنگ بومی میکند نجات دهید. مسیر اروپا را نروید. حقوق کارمندان و کارگران را سه چهار برابر کنید، خانه های سازمانی دهید و امکانات رایگان آموزشی مثل مهد کودک و مدرسه دهید تا بتوانند فرزندان بیشتر بیاورند. بحران صندوق بازنشستگی آنقدر در برابر مسائل دیگر کوچک است که افزایش سن کار کمکی به جامعه نمیکند. مثلا حقوقها که افزایش یابد قطعا صندوقهای بازنشستگی هم پر میشود. مسیر اشتباه اشتباه است هرچقدر هم که ادامه دهی به نتیجه نخواهی رسید. در پناه خدا

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۹:۱۹

باز خواستن از مردم پول بگیرن گفتن کشور های اروپایی اینطوری هست آیا اونا نفت دارن گاز دارن یا این همه منابع یزره بفکر مردم باشین نه سازمانهای خودتون

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۹:۳۳

بجای اینکه سرمایه ی مملکتو بدید صندوق‌های بازنشستگی و شارژ می‌کردید تا چنین ظلمی در حق کارگرا نشود.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۰۹:۴۰

بی مدیریتی ها صندوق های بازنشستگی را به ورشکستگی کشانده اند و حالا کارگر مظلوم باید تاوان بدهد

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۰:۰۷

آقای نماینده، اگه حقوق بازنشستگی کفاف مخارج متورم زندگی امروزی رو می داد قطعا میشست خونه و از باقی زندگی اش لذت می برد نه اینکه به فکر دنبال کار جدیدی باشه !!!

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۰:۰۹

مسکنی بیش نیست این طرح بلاخره کی چی !؟ چند صباحی بیشتر زمان بخرند این ضامن نجات صندوق های بازنشستگی نمیشه وراهی جز این نزاشتیم برای خودمان

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۰:۳۳

بی فکری رو مردم و کارگر باید تاوان بدن

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۱:۰۲

تشکر از نمایندگان محترم که به فکر منافع ملی بوده اند و با این کار هم مشکل صندوق ها را حل کرده اند و هم باعث ایجاد امید در بازنشستگان و نسل کنونی شده اند امیدواریم که هرچه سریعتر این مورد در شورای نگهبان به تصویب برسد

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۲۱:۱۰

تک نظر موافق با مصوبه ناعادلانه، حتما شما بازنشسته هستی و فکر میکنی با این مصوبه حقوقتان افزایش خواهد یافت، زهی خیال باطل آبجی.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۱:۱۹

از ماست که برماست

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۱:۳۲

مردم هزینه زندگی در کشورهای پیشرفته اروپایی را می پردازند ولی امکانات دریافتی شان مثل کشورهای فقیر آفریقایی است، این قضیه افزایش سن بازنشستگی هم از اون حرفهاست چه تضمینی است که با این کار مشکل صندوق ها حل شود و چند سال بعد باز یک خواب دیگر نبینند، ضمنا ایکاش اول وضعیت مدیریت نابه سامان صندوق ها را درست می کردید و حقوق های نجومی آقازاده های شاغل در این صندوق ها را کاهش می دادید بعد به سرغ اصلاح پارامتریک می آمدید.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۱:۴۹

با وضعیت پرداخت کنونی به بازنشسته ها انگار سن بازنشستگی تو ایران ۲۱۰ ساله

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۱:۵۱

طی چند سال گذشته از سال 97 تا کنون حقوق شاغلین و بازنشستگان حداکثر چهار برابر شده است در حالی که قیمت ملک حدود 15 برابر شده است. یعنی اگر مدیران این صندوق ها بدون هیچ ریسک سرمایه گذاری فقط از محل اعتبارات در اختیار ملک خریداری می کردند اکنون سرمایه های افسانه ای در اختیار داشتند....

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۲:۱۲

طبق فرمول جدید من باید ۳۲ سال کار کنم. اون وقت حقوق رو هم بر مبنای ۳۲ روز می‌دن یا ۳۰ روز؟ این رو جایی بهش اشاره نکردن. واقعا هردم از این باغ بری می‌رسد!

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۳:۴۰

خیر مبنا 30 است اضافه بر آن اگر پرداختی باشد به صورت درصد و کمترین حالت است

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۳:۵۰

متاسفانه کمیسیون بی خاصیت اجتماعی مجلس هم هیچ اعتراضی نکرد

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۴:۳۵

این وسط پول نفت چی میشه؟ کشورهای اروپایی که هیچ کدوم نفت و ذخائر ندارن و درآمد خدادادی ندارن مجبورن اینکار و کنن ولی ما که رو دنیایی از ذخائر هستیم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۵:۰۹

مصوبه مذکور مغایر قانون اساسی میباشد چرا که قانون عطف به ماسبق ندارد و هر شخصی که در حال حاضر بیمه میباشد با قانون حال حاضر بیمه شده و نمیتوان قانون جدید را ملاک عمل قرار داد. و فقط این قانون برای افراد بیمه شده جدید قابلیت اجرا دارد.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۰۰:۵۲

این یعنی چی با این همه استرس بدبختی عمرمون کفاف نمیده بازنشسته بشیم ما کارگرا اعتراض داریم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۵:۵۲

آیا ساعت کاری در کشورهای اروپایی هم دیده اید؟ آیا میدانید که در همین کشورهای اروپایی ساعت کار بین 34 تا 36 ساعت در هفته می باشد؟ آیانمایندگان مجلس در اروپا با با 700 -800 ریا نهایت با 2 میلیون رای که آورده اند خوشان را نمایندگان 80 میلیون مردم نمی دانند؟ آیا میدانید بی کفایت ترین نمایندگان مجلس را داریم و همینطور بی سوادترینرا..

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۹:۰۲

سلام اتفاقا مردم هم دنبال همین هستن خصوصا کارمندان درست در اوج بزرگ شدن فرزندان زمانی که نیاز والدین به کار زیاده و ما در اوج پختگی کاری هستیم ناجوانمردانه برخی مدیران مخالفت می کنند و این اشتباه بزرگی است ما میخواهیم بمانیم و ادامه کار دهیم اکثر ما ارشد و دکتر داریم اما به دلیل تنگ نظری برخی مدیران علیرغم رضایت از عملکردمان با ادامه همکاری ما مخالفت می شود لطفا خدمت 35 سال را برای همه ازاد کنید بی قید و شرط

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۹:۰۲

سلام اتفاقا مردم هم دنبال همین هستن خصوصا کارمندان درست در اوج بزرگ شدن فرزندان زمانی که نیاز والدین به کار زیاده و ما در اوج پختگی کاری هستیم ناجوانمردانه برخی مدیران مخالفت می کنند و این اشتباه بزرگی است ما میخواهیم بمانیم و ادامه کار دهیم اکثر ما ارشد و دکتر داریم اما به دلیل تنگ نظری برخی مدیران علیرغم رضایت از عملکردمان با ادامه همکاری ما مخالفت می شود لطفا خدمت 35 سال را برای همه ازاد کنید بی قید و شرط

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۱۹:۲۹

جالبه که این نمایندگان به این مصوبه افتخار میکنند و آن را مترقی ترین نظر مجلس میدانند و انتظار دارند در دور بعدی نیز در مجلس حضور داشته باشند!

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۲۲:۱۹

دوستانی که میخواهند از اسامی موافقین و مخالفین این ماده از برنامه هفتم مطلع شوند به سایت مجلس مراجعه و در قسمت نتیجه ارای نمایندگان مورخ ۲۸ آبان ماه با عنوان الحاقی بند خ ماده ۲۹ برنامه هفتم جدول آرا را مشاهده نمایند

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۲۹ ۲۲:۵۶

حالا که می خواهید سن بازنشستگی رو بالا ببرید ما رو با کشور های اورپا مقایسه می کنید این جا کارگر باید روزی دوازده ساعت کار کنه با این حقوق پایین به نظر شما می تونه تا سن 62 سالگی سر پا بمونه یا 40 سال کار کنه شماها نماینده های مردم نیستید

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۲۲:۵۵

یعنی کسی که سال اول استخدام هستش باید ۴۲سال کارکنه تقریبا تا۷۰سالگی اگه زنده بمونمه بازنشسته میشه در واقع محیابشه برای مرگ

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۲۰:۵۳

جوونا ۲۵ ساله بجای پرداخت حق بیمه سالانه (به مبالغ امسال فرضا ۲۴میلیون) پولی که به تامین اجتماعی میخواد بده که بعد از ۳۵سال یا به عبارتی ۴۲سال (با فرض اینکه تا ۴۰سال بعد بازم نماینده هایی اضافه ش نکنند) بخاد ۵میلیون مستمری (برابر با ۳۰۰درصد زیر خط فقر) رو بگیره همون ۲۴ میلیون رو ببره بجای تامین اجتماعی بیمه عمر پرداخت کنه .بنا به جداول همین شرکتهای موجود بعد از ۳۰سال پرداخت اولا برجی تا ۱۰ تومن مستمری بدون استرس داره و تا ۷۰۰ میلیون انواع پوشش های حوادث یا بلایای زودتر از موعد خواهد داشت که به خودتان یا ورثه شما پرداخت میشه. و در مقابل تامین اجتماعی اگر ۲۸ سال سابقه داشته باشی و ۵۰ سالت باشه و توی تصادف بمیری هیچی دست ورثه شما رو نمیگیره

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۲۱:۰۲

من ۱۸ سال سابقه دارم و بنا بود ۱۲ سال دیگه بازنشسته بشم چرا الان باید۴ سال بیشتر کار کنم .مگه اهمال کاری و سومدیریت صندوق بازنشستگی تقصیر من بوده همه برنامه ریزی زندگی خودم و خانوادم بهم خورده واسه چی ضرر و زیان من چی میشه . فقط میخام بدونم از این منافعم فدای چه هدفی شده ؟؟

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۲۱:۰۵

چرا نظر من درج نمیشه

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۲۱:۱۵

به جای رفع نشتی صندوق ها و اصلاح سوء مدیریت و ریخت و پاش و رانتهای آقا زاده ها در صندوق ها راحت ترین راه را که اتفاقا موقت و سریعا بلا اثر خواهد شد را انتخاب کردند ،با روش افزایش سن بازنشستگی صندوق ها دوام چندانی نخواهند آورد و ضمن آنکه اندک بهره وری موجود و اشتغال جوانان عزیز نیز به مخاطره افتاده و پرداخت مزایای زمان شاغلیت بالای 30 سال از قبیل اضافه کار و حق ماموریت و ناهار و ایاب ذهاب و بازخرید مرخصی و غیره فشار مضاعفی به بودجه عمومی وارد خواهد کرد، فراموش نکنید وقتی فرد در 30 سال بازنشسته میشود فقط حقوق بازنشستگی می گیرد و مزایای شاغلیت وی قطع میشود ظاهرا نمایندگان نخبه مجلس به این مساله توجه نکردند و عجولانه با یک قیام و قعود این لایحه را تصویب کردند.

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۲۲:۵۱

چرا خودمونو بااروپامقایسه میکنیم مگراروپا نفت داره گاز داره ماباید با عربستان مقایسه ببشیم

avatar
۱۴۰۲-۰۸-۳۰ ۲۲:۵۷

توی تمام اغتشاشات کارگر پشت نظام بوده

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۱ ۰۸:۱۲

من خودم ۵۴ سالگی بازتشست میشدم..حالا باید تا ۶۰ سالگی بمونم.البته این قانون به نفع خودشونه بیچاره ها کم میخورن و درآمد دارن با این کار ۵ سال بیشتر میخورن

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۱ ۰۸:۴۲

اون کسایی که ادعا دارن امید به زندگی و شاخص سلامتی در ایران بالا رفته زحمتی بکشن به مراکز درمانی مراجعه کنن و از نزدیک شاهد سیل افراد مریض جوان و میانسال و هزینه های هنگفت بیمارستانی باشن و خودشون که دارن حقوق اروپایی آمریکایی میگیرن و از بهداشت مراکز خصوصی استفاده میکنن با کارگرهای بیچاره مقایسه نکنن اینه چه زود یادتون میره وعده هایی که به مستضعفان میدید رای تون رو از ملت میگیرید خرتون که از پل میگذره بجای حل دردی از مشکل مردم نمک به زخم ما می پاشید

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۱ ۱۰:۲۳

ممنون که انقدر نگران مردم هستید و اینجا رو با آلمان مقایسه می کنید.

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۱ ۱۴:۴۷

اولا (( قانون عطف به ماسبق نمی شود .)) ؛ دوما آقای جنتی و همکارانشون در شورای نگهبان را به همه مقدسات قسم میدم که این مصوبه رو تایید نکنند ؛ مگه ما قراره چند سال عمر کنیم که سی و چند سالشو بریم اداره ؟

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۱ ۱۵:۴۲

خود نمایندگان رای به افزایش سن بازنشستگی دادند حالا خودشون دارند از خودشون انتقاد می کنند که این لایحه ایراد شرعی دارد و به این امید هستند که شورای نگهبان آن را رد کند!

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۱ ۲۰:۲۱

جالبه خود نمایندگان به این لایحه رای موافق دادند تازه یادشان اومده با شرع مقدس مغایرت داره و بعضا امیدوارند شورای نگهبان به همین خاطر آن را تایید نکند! ضمنا فقط اصلاح پارامتریک که افزایش سن بازنشستگی را در بر میگیرد علاج کار نیست و چه بسا به خاطر کاهش اشتغال و استخدام و.... به دلیل خروج دیرتر نیروها از بخش های مختلف دولتی و خصوصی که به تبع آن کاهش ورودی و بیمه پرداز جدید در صندوق ها را در پی دارد تا چند سال آینده پایداری صندوق ها را متزلزل تر کند،اصلاح مدیریت و ساختار و ریخت و پاش های غیر ضرور مهم تر بود، الان حدود 20 صندوق بازنشستگی داریم که هر کدام دارای مدیرعامل و هیئت مدیره با حقوق های بالا و کلی ساختمان و خودرو و کلی خدم و حشم و.... میباشد آیا اگر این صندوق ها در 1 یا 2 صندوق تجمیع میشد بهتر و به صرفه و کم هزینه تر نبود.با تشکر

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۱ ۲۳:۰۴

کل مصوبه تبعیض آمیز و ناعادلانه است، کسی که 9 سال و 11 ماه و 29 روز سابقه دارد در ردیف 5 قرار می گیرد و سالی 5 ماه اضافه خدمت اجباری دارد و کسی که 10 سال سابقه دارد در ردیف 4 قرار می گیرد و سالی 4 ماه اضافه خدمت اجباری! قفط با یک روز اختلاف.ضمن آنکه تمامی افراد چه جدید چه قدیمی از صندوقی که بیمه پرداز آن هستند قرار است حقوق بازنشستگی دریافت کنند پس چرا 5 ردیف پلکانی تبعیض آمیز تشکیل داده اید، عقل کل های مجلس برای کسانی که در سابقه 28 الی 30 سالگی خدمت هستند معافیت در نظر گرفتید و برای 28 الی 30 سال آینده جوان فعلی اضافه خدمت اجباری؟آیا اصلا چنین حقی دارید که الان برای 30 سال آینده خیل عظیمی از جمعیت کشور تکلیف اجباری تعیین کنید! در حالیکه چند ماه دیگر دوره نمایندگی تان در مجلس به پایان میرسد.

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۲ ۰۹:۲۶

همین چند ماه پیش خبرها در مورد اعتراضات فرانسه در مورد افزایش سن بازنشستگی را بخونید و آلان را بخونید که صدو هشتاد درجه فرق کرده

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۲ ۱۴:۱۳

من 24سال سابقه کاردارم یه مدت بیکار بودم هرجا میرفتم میگفتن حداکثر 35سال حالا اگر کسی بیکار شد وپنجا ه سال یا بیشتر داشت مطمئن باشید هیج جا کا براش پیدا نمیشه

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۳ ۲۰:۲۸

با این مصوبه باید گفت صد رحمت به کاهنان معبد آمون!

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۴ ۱۲:۰۰

منطق نمایندگان مجلس را ببینید، خب کسانی که در ریف 5 هستند و تازه وارد بیمه پردازی میشوند هم در طی 30 آینده پا به سن میگذارند و کارایی فعلی را ندارند چرا بیشترین اضافه خدمت شامل ایشان شود!