• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402090100427
  • خبرنگار : 71461

بررسی نقش فرق اسلامی در شکل گیری جامعه اسلامی در نیجریه

بررسی نقش فرق اسلامی در شکل گیری جامعه اسلامی در نیجریه

به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نیجریه، موضوع نقش فرق اسلامی در شکل گیری جامعه اسلامی با حضور اندیشمندان و نمایندگان همه فرق اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نیجریه با هدف معرفی فرهنگ غنی تشیع و اهل بیت(ع) به ویژه نقش و جایگاه آن در جامعه اسلامی نیجریه اقدام به برگزاری نشست تخصصی با حضور اندیشمندان و نمایندگان همه فرق اسلامی در این خصوص کرده است.

این نمایندگی فرهنگی، نشست تخصصی با عنوان «نقش فرق اسلامی در شکل گیری جامعه اسلامی در نیجریه» را در ابوجا برگزار کرد و 8 تن از شخصیت‌های دینی و علمی این کشور به نمایندگی از جامعه مسلمان از طریقت قادریه، تیجانیه‌ها و شیعیان و سایر فرق اهل تسنن سخنرانی کردند. 

مجید کامرانی، رایزن فرهنگی کشورمان در نیجریه در آیین افتتاحیه این نشست، ضمن محکوم کردن جنایت‌ها و نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه خواستار محکومیت این اقدام ددمنشانه از سوی نهادها و شخصیت‌ها و تشکل‌های اسلامی از هر طریق ممکن شد.

وی افزود: وجود جامعه 110 میلیونی از مسلمانان در کشور نیجریه یک فرصت و نقطه قوت برای این کشور محسوب می‌شود و پر واضح است در شکل گیری و توسعه جامعه اسلامی، همه فرق اسلامی نقش داشته است و هیچ کس نمی‌تواند نقش آنها را تحقق این مهم منکر شود، بنابرین گفت‌وگوها و همفکری‌های جمعی از همه فرق اسلامی به طور یقین رهیافت بسیار مثبتی را برای این جامعه به دنبال خواهد داشت.

شیخ یعقوب ننگی، معاون مرکز تقریب با ئوچی و شیخ طاهر سلیمان از جامعه مسلمانان گومبه و لقمان عبداللهی از طریقت قادریه، شیخ علی محمد باجوگا رئیس جامعه جوانان فرق مسلمان، شیخ صادق زبیر خطیب برجسته، امام احمد بائوچی یکی از رهبران تصوف قادریه، شیخ دان ازومی موسی رهبر اتحادیه علمای نیجریه و امام جمعه و خانم مالام زینب حبیب، اندیشمند و استاد دانشگاه، شیخ ثانی آدام عالم دینی، امام عبد العزیز ابراهیم، سخنگوی دانش آموختگان الازهر در نیجریه به ایراد سخن پرداختند.

موضوعاتی چون نقش تصوف در شکل گیری جامعه اسلامی نیجریه نقش شیخ عثمان بن فودیو در شمال نیجریه و قسمت‌های از جمهوری نیجر و تلاش‌های وی در رواج دادن اسلام و ارزش‌های آن به عنوان یک رهبر صوفی، حمایت از مستضعفان جهان به ویژه مردم مظلوم فلسطین، ضرورت انسجام وحدت در بین فرق مختلف مسلمانان در نیجریه، پرهیز از قشری نگری و اصالت دادن به علم و تحقیق، داشتن تفاهم و همکاری مشترک و نقش زن در جامعه اسلامی نیجریه را مورد اشاره قرار دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha