• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1402090805901
  • خبرنگار : 71451

روایت انهدام هلیکوپتر آپاچی آمریکا توسط سپاه در خلیج فارس

روایت انهدام هلیکوپتر آپاچی آمریکا توسط سپاه در خلیج فارس

فرمانده قرارگاه نوح در دوران دفاع مقدس گفت: دشمن رادار دارد و می‌تواند در هوا و دریا هرچی هست را ببیند، ما یک قایقی استفاده می‌کنیم که با رادار دیدنش هم مشکل است و به راحتی نمی‌تواند آن را ببیند، بنابر این ما یک کاری کردیم که آنها تمام توانایی‌هایشان به صفر رسید.

به گزارش ایسنا، مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار حسین علایی با حضور جمعی از فرماندهان دوران دفاع مقدس و مسئولین کشوری و لشگری و جمعی از پژوهشگران و راویان، امروز سه‌شنبه همزمان با روز نیروی دریایی در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.

سردار حسین علایی ضمن تشکر از حضار و ضمن عرض تسلیت  ایام سالگرد شهادت حضرت فاطمه‌زهرا(س) با سادآوری روز هفتم آذر به عنوان روز نیروی دریایی ارتش جمهوری جمهوری اسلامی ایران توضیح داد: هفتم آذر، روزی است که «ناوچه پیکان» مورد اصابت قرار گرفت و ۳۶ نفر از پرسنل و افسران و درجه‌داران این ناو در شمال خلیج‌فارس به شهادت رسیدند و این روز را به نام روز فداکاری‌های نیروی دریایی نامگذاری کردند.

وی با تشکر از سپاه و مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس  برای ثبت و ضبط تاریخ دفاع مقدس، تاکید کرد: از همه کسانی که تا به حال نیامده‌اند که این کار را تکمیل کنند، درخواست می‌کنم که اقدام کنند. حُسن این کار این است که خود شخص یک بار مسائلی که اتفاق افتاده را مرور می‌کند و از طرف دیگر دقت می‌کند که درست مطالب را بیان کند. الان اشکالی که وجود دارد این است که زمان وقتی می‌گذرد خیلی چیزها فراموش می‌شود و آدم اشتباه می‌کند و با دقت بیان نمی‌شود و ممکن است بعضی چیزها را اشتباهی بگوید.

فرمانده قرارگاه نوح در دوران دفاع مقدس یادآور شد: اخیراً در مصاحبه یکی از دوستان عزیزمان دیدم که گفته بود قایق‌های تندرو را من بنیان‌گذاری کرده‌ام. در حالی که اینها توسط نیروی دریایی سپاه و آن هم در زمان جنگ بنیانگذاری شده است. خیلی‌ها دوست دارند بگویند ما بودیم، این خوب است و اشکالی هم ندارد، همه بوده‌اند، ولی درست بیان شدن وقایع خیلی مهم است.

سردار علایی با اشاره به کتاب تاریخ شفاهی خود بیانکرد:  این کتاب به اسم خاطرات من است، ولی من سعی کرده‌ام اتفاقاتی که افتاده است و ما هم در جریان آن بودیم را ذکر کنم. شاید بشود گفت که فعلاً‌ اولین کتابی است که در مورد نیروی دریایی سپاه منتشر شده است. این که نیروی دریایی سپاه چطور تشکیل شد، چطور به‌روزسانی شد، چطور رشد کرد و چه کارهایی در دوران جنگ انجام داد. من تاکنون کتابی غیر از این در این زمینه ندیده‌ام.

وی تاکید کرد: بنابر این همه کسانی که می‌خواهند راجع به نیروی دریایی سپاه مطالعه کنند، شاید این یک کتاب و منبع باشد.به نظرم برای اولین بار است که ایران نیروی مسلح نظامی متناسب با فرهنگ و ارزش‌های خودش و نیازمندی‌های خودش را با ابتکار و اراده خودش تشکیل داده است و این بستر را امام به وجود آوردند. ما در طول تاریخ ایران، بالاخره ایران همیشه ارتش داشته، ولی اگر نگاه کنید مثلاً زمان شاه خیلی اینها افتخار می‌کنند که ارتش قدرتمندی داشتند، ولی تفاوتش با ارتش یا نیروی مسلح الان این است که آن ارتش هم از نظر تجهیزات و هم از نظر امکانات و هم از نظر دکترین و هم از نظر استراتژی و تاکتیک‌های عملیاتی به بیرون از ایران وابسته بود.

ما اصطلاح «جنگ نامتقارن» را به وجود آوردیم. یعنی گفتیم ما با روشی با دشمن می‌جنگیم که آنها در مقابل روش ما توانایی ندارند.

وی افزود: سلاح‌های خوبی هم تهیه کرده بودند، ولی به محض اینکه آن پشتوانه قطع شد، امکان بکارگیری آن سلاح‌ها و تجهیزات در حد ظرفیت خودشان تقریباً از بین رفت. ولیکن این کاری که امام انجام دادند، با توجه به نیاز و آن چیزی که جنگ می‌طلبید ایجاد کردند و نیروهای خود ایرانی گفتند ما چی می‌خواهیم؟ ‌ چی نیاز داریم و چی به درد ما می‌خورد؟ و هر چی هم سرمایه‌گذاری کردند به کار گرفتند.

فرمانده قرارگاه نوح در دوران دفاع مقدس یادآور شد: این بستر را سپاه ایجاد کرد که من باید از فرمانده کل سپاه در آن زمان، جناب آقای رضایی تشکر کنم که ایشان واقعاً‌ ظرفیت سپاه را در دوران جنگ اینقدر گسترش دادند که امام این امکان را می‌دید که توسعه نیروهای مسلح در زمان جنگ را به سپاه واگذار کنند.

وی گفت: از نظر کشور امام هیچ منعی برای ارتش نگذاشته بودند که هرچی بخواهد گسترش پیدا کند و کسی جلوی این گسترش را هم نگرفته بود، ولی این که سپاه در طی مدت یک سال اول جنگ توانست یک ظرفیتی را به وجود بیاورد که ستون فقرات عملیات‌ها بشود، این واقعاً کار بزرگی بود که انجام شد. امام این ظرفیت را در سپاه دیدند و به همین خاطر به سپاه گفتند که سه نیرو را تشکیل بدهید.

روایت انهدام هلیکوپتر آپاچی آمریکا توسط سپاه در خلیج فارس
سردار حسین علایی

سردار علایی به دوران فرماندهی خود در نیروی دریایی سپاه اشاره کرد و یادآور شد: در بخش دریایی که در این کتاب به عنوان خاطرات ذکر شده است، چند مسئله مهم وجود دارد. یکی اینکه ما یک نیروی دریایی‌ای درست کردیم که اصلاً تکرار نیروی دریایی ارتش نبود. هرکجا ضعفی وجود داشت برای دفاع در خلیج‌فارس، این را نیروی دریایی سپاه مطالعه کرد، پیدا کرد و کار خودش را جلو برد و ضعف را برطرف کرد.

وی افزود: مثلاً ما در جنگ دیدیم عراقی‌ها می‌آیند و کشتی‌های ما و نفتکش‌های ما را می‌زنند، در داخل خورموسی، در داخل دریا و ما هیچی نداریم و هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم، نیروی دریایی و هوایی مأموریت داشتند مقابله بکنند، ولی نیروی هوایی پوشش هوایی برگزار می‌کردند ولی باز عراقی‌ها می‌آمدند و می‌زدند، نیروی دریایی هم ناو می‌آورد و اسکورت می‌کرد در حین اسکورت، عراقی‌ها هم با موشک «کرم‌ابریشم» می‌زدند و هم با هواپیما و هلی‌کوپتر با موشک‌های «اگزوسه» اینها را می‌زدند و کاری نمی‌شد انجام داد.

بیشتر بخوانید:
سخت‌ترین سال جنگ به روایت سردار علایی
سردار علایی: تحریف تاریخ جنگ نتیجه جایگزینی علایق با واقعیت است

فرمانده قرارگاه نوح در دوران دفاع مقدس با اشاره به ابتکارات در نیروی دریایی سپاه بیان کرد: آنها کار خودشان را می‌کردند. ولی وقتی سپاه آمد، یک ابتکار به خرج داد و این ابتکار هم چون خودش را در متن عملیات‌ها قرار داده بود، این ابتکار را پیدا کرد و آن هم این بود که متوجه شد اگر از قایق‌هایی استفاده کند که سرعت آنها از ناوها و ناوچه‌ها و کشتی‌هایی که در خلیج‌فارس هستند بیشتر باشد، و بتواند سلاح‌هایی را در مقابل کشتی‌ها بکار بگیرد که مؤثر باشد، با نفرات عادی می‌تواند این کار را انجام بدهد و به همین خاطر ابتکار قایق‌های تندرو ایجاد شد.

وی اشاره کرد: در ابتکار قایق‌های تندرو کار به جایی رسید که عراقی‌ها وقتی می‌زدند، ما بلافاصله واکنش نشان می‌دادیم که من در این کتاب فکر می‌کنم گفته‌ام. یک بار عراقی‌ها خیلی کشتی ما را می‌زدند و ما یک هجوم گسترده انجام دادیم که عراق برای اولین بار مجبور شد ۴۰ روز عملیات دریایی علیه کشتی‌ها انجام ندهد. یعنی مقابله به مثل اینقدر مؤثر بود.

سردار علایی از جنگ نامتقارن دریا گفت و اشاره کرد: الان آقای فتح‌الله محمدی اینجا حضور دارند، فرمانده منطقه دوم هستند و آقای حسین‌تاش که آن موقع تشریف داشتند و ما در خدمتشان بودیم و قائم‌مقام آقای آستانه آقای یاحیّ و آقای اکبری و آقای صائمی و آقای معصوم‌بیگی که از دوستان دریایی را اینجا اسم بردم. اینها دیدند که یک چنین کاری انجام شد و ابتکار قایق‌های تندرو وقتی بکار گرفته شد، باعث شد ما یک اصطلاحی را برای اولین بار در جنگ‌های دنیا به وجود آوردیم به عنوان جنگ نامتقارن.

وی افزود: من تا قبل از آن این اصطلاح را جایی ندیده بودم. ما اصطلاح «جنگ نامتقارن» را به وجود آوردیم. یعنی گفتیم ما با روشی با دشمن می‌جنگیم که آنها در مقابل روش ما توانایی ندارند. او موشک دارد و می‌تواند هواپیما را بزند، ما هواپیما نداریم، او موشک دارد و می‌تواند ناو بزند، ما ناو نداریم. او سلاح دارد و می‌تواند هلی‌کوپتر بزند ما آن را نداریم. او رادار دارد و می‌تواند در هوا و دریا هرچی هست را ببیند، ما یک قایقی استفاده می‌کنیم که با رادار دیدنش هم مشکل است و به راحتی نمی‌تواند آن را ببیند، بنابر این ما یک کاری کردیم که آنها تمام توانایی‌هایشان به صفر رسید.

فرمانده قرارگاه نوح در دوران دفاع مقدس با اشاره به این که در جنگ خلیج‌فارس، ما با عراق طرف نبودیم، ‌ با آمریکا و اروپایی‌ها طرف شدیم، یادآور شد: ‌آنها آمدند به طرفداری عراق، آنها طرف حساب ما قرار گرفتند، ‌ ما با آنها درگیر نشدیم، آنها آمدند و مقابل ما قرار گرفتند. جالب این است که ناوهای آمریکایی بعد از یک مدتی که با مسئله قایق‌های تندرو مواجه شدند، ‌ آمدند و روی ناوهای خودشان کیسه شن چیدند. پشت آن کالیبر ۵۰ گذاشتند. دوستان که الان اینجا هستند شرایط آن زمان را می‌دانند. یعنی آمدند گفتند با قایق چطوری باید درگیر بشویم و این کار را انجام دادند. آنها هلی‌کوپتر آپاچی بکار می‌گرفتند برای درگیری، ما هیچ موقع به آنها حمله نمی‌کردیم و آنها شروع می‌کردند. ما واکنش نشان می‌دادیم.

ابتکار جنگ مین را نیروی دریایی سپاه مطرح کرد. ما بودیم که مین را پیدا کردیم، به صنایع دفاع دادیم و گفتیم بساز.

وی افزود: یک موقع سمت جزیره فارسی، خدا رحمت کند شهید مهدوی را که از شهدای برجسته نیروی دریایی است و عملیات‌های خوبی انجام داد، در آنجا آنها حمله کردند، بچه‌های ما روی قایق بودند و داشتند نماز مغرب و عشا می‌خواندند که آنها حمله کردند. زمانی که حمله کردند ما دنبال این می‌گشتیم که چه سلاحی به درد می‌خورد که بچه‌ها داشته باشند.

سردار علایی درباره تهیه موشک «استینگر» توضیح داد: از برادران افغانی که با آمریکا کار می‌کردند و موشک استینگر آمریکا به آنها داده بود که علیه شوروی استفاده کنند، ما از آنها موشک استینگر با واسطه گرفتیم و روی قایق‌ها بود، دو تا هلی‌کوپتر آپاچی حمله کردند به بچه‌ها و قایق‌ها را زدند، ولی یکی از بچه‌های ما با همین موشک‌ استینگر خود آمریکایی‌ها، ‌ هلی‌کوپتر آمریکایی‌ها را زد و برای اولین بار بود که هلی‌کوپتر آنها افتاد داخل دریا و دو نفر خلبان آن هم غرق شدند که بعداً آمدند اینها را بردند.

وی خاطر نشان شد: منظورم این است که یک نیروی دریایی درست شد که از روز اول که درست شد وارد عملیات شد. و در هر عملیاتی هم موفق بود. در ایران در نیروی دریایی ارتش اصلاً‌ جنگ مین وجود نداشت. چهار تا ناو قدیمی داشتند که مخصوص مین‌روبی بود و خراب هم بود. اینها در بندر بوشهر، در منطقه دوم بودند و همیشه هم پهلو گرفته بودند و ما از اینها کاری ندیدیم. ولیکن ابتکار جنگ مین را نیروی دریایی سپاه مطرح کرد. ما بودیم که مین را پیدا کردیم، به صنایع دفاع دادیم و گفتیم بساز. دانشجویان مهندس دانشگاه صنعتی شریف بودند که در صنایع دفاع این مین ها را ساختند.

وی از موشک‌های ساحل به دریا به عنوان ابتکار دوم یاد کرد و گفت: مرتب ایران عنوان می‌کرد که ما تنگه هرمز را می‌بندیم، من یک روز رفتم به آقای هاشمی گفتم شما واقعاً می‌خواهید تنگه هرمز را ببندید؟ گفت بله. اگر آمریکایی فلان کنند ما می‌بندیم. گفتم چطوری می‌خواهید ببندید؟ گفت شماها هستید. گفتم ما سلاح می‌خواهیم. گفت چی می‌خواهید؟ گفتم عراقی‌ها خودشان به ما گفته‌اند چی بخواهیم. اینها با موشک کرم‌ابریشم از داخل رأس‌البیشه می‌زند به خورموسی. شما این سفر چین که می‌خواهید بروید، چون زمانی بود که ایشان می‌خواست برود چین، گفتم شما آنجا که رفتید بگویید از این موشک‌ها که به عراقی‌ها داده‌اند، به ما هم بدهند. ایشان رفت قرارداد بست و گرفتند.

سردار علایی افزود: آقای صائمی آن زمان فرمانده موشکی ما بود. ایشان مسئول شد و بچه‌ها را فرستادند چین آموزش دیدند و این موشک‌ها وارد عرصه شد.  آقای درخشان فرمانده یکی از تیم‌های  موشکی بود که بکار می‌گرفت. در تمام دوره جنگ، تنها موشک‌هایی که عملیات انجام داد این موشک‌هایی بودند که در اختیار سپاه بودند. یعنی می‌خواهم بگویم کاری که امام انجام داد و سپاه انجام داد و فرمانده سپاه دنبال کرد، خیلی کار مهم و با ارزشی بود. یعنی هم نیروی دریایی تأسیس شد و هم در همه عملیات‌ها شرکت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۰۸:۴۸

اقای علایی تمام خاطرات جنگ های دریایی با بیانی خاص مطرح کردید بسیار زیبا و دلنشین اما وقتی صحبت ناوچه پیکان کردی بهتر بود دلاوری های بچه های ناوچه پیکان هم می‌گفتی که با رشادت هایشان تمام ناوهای عراقی را منهدم کردند و درکل دیگر عراق توانایی در خلیج به صفر رسید

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۰۰:۲۸

خلیج تا ابد فارس

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۰۹:۰۴

تاقیمت دلاربالاست هیچ کاری نکردیم

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۲۱:۲۵

سلام درودبر رشادت ها وجانفشانی های شهداودریادلان قهرمان،که رازیادی راپیمودندوامروزبه این توانمندی رسیدند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۱۲:۴۹

نیروری دریایی دلاور ارتش در همان اوایل جنگ کل نیروی دریایی عراق را منهدم کرد سکوهای نفتی عراق در ساحل را کلا نابود کرد تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر چه جانفشاتی هایی انجام دادند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۱۷:۱۲

دورد بر خمینی کبیر روحش شاد یادش گرامی

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۱۳:۴۹

درود بر شیران بیشه ی ایرانی زمین درود بر ایران و ایرانی حزب خدا سردار دل و فرماندش

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۱۵:۱۸

زنده باشی سردار

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۱۵:۵۸

خدا پشت وپناهت سردار ماهم پشتمان به شما وهمکارانتان گرم است شما سلطان قلب. ملت هستید

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۱۷:۴۲

درودبرمقام معظم رهبری ونطام ارتش و سپاه و نیروی انتظامی وبسیج

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۰۷:۲۸

زنده بادسپاه اگرسپاه نبود کشورنبود

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۲۱:۴۳

درد بر‌سرداران عزیز

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۲۱:۴۳

درد بر‌سرداران عزیز

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۲۰:۲۷

با درود و سلام بر یادگاران دفاع مقدس درود بر سردار علایی.رحمت خداوند بر شهیدان دفاع مقدس.جانم فدای رهبر فرزانه انقلاب امام خامنه‌ای روحی و ارواحنا لهالفدا

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۲۳:۳۶

واقعا که دم این نظام گرم جانم فدای رهبر

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۰۹ ۲۳:۵۱

درودی بیکران بر رهبر مقتدر و نیروهای مسلح

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۰۰:۱۳

اطلاعت مغرضانه انتشار یافته هلیکوپتری در اون درگیری ساقط شد با تایید دوطرف درگیری کبرا بود ونه آپاچی نیروی دریایی آمریکا بر روی ناوهای خود در اون زمان اصلا آپاچی استفاده نمیکرد.

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۰۰:۲۴

درود بر ارتش قهرمان و سپاه عزیز

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۰۱:۲۳

آدم نمیدونه واقعا چی باید بگه........

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۰۸:۲۴

درود خدا بر همه دلاورمردان وسرداران ایران زمین از ابتدا تا انتها از محمدتقی پسیان تا رییسعلی دلاوری میرزاکوچک خان تاصیاد شیرازی وهمت باکری شهریاری وفخری زاده والداغی حسین فهمیده درود براربوبرزن وامیرکبیرولطفعلی خان زند درود بربسیجیان مخلص درود بر ارتشیان دلاور درود بر خلبانان تیز پرواز درود وسلام بر پاسداران جان برکف ودر پایان دورد وسلام بر هر ایرانی وطن پرست از اول تا ابد

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۰۹:۵۱

کار ارزشمند و شجاعانه نیروی دریایی سپاه در جنگ بر کسی پوشیده نیست ...ولی باید گفت حماسه نیری هوایی ارتش، و خلبانانی چون بختیاری ..خلعتبری ..دوران و حماسه تکاوران نیروی دریایی ارتش،در گرفتن اسکله های نفتی عراق و حماسه ناوچه پیکان نیروی دریایی ارتش که هر سع در عملیات مروارید باعث شدند در اوایل جنگ نیروی دریایی عراق کاملا منهدم بشه و تا اخر جنگ دیگر خبری از،اون نشد. نیز باید ذکر شود. و این رو هم بگم من نظامی نیستم و این موارد رو مطالعه کردم.

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۱۰:۲۱

تکنولوژی خاص هر کشور در صورتی بوجود می آید که انسانهای شجاعی وجود داشته باشند که بی باکانه وارد معرکه ها شوند و در این گیر و دار نقاط قوت و ضعف را بشناسند و پیگیرانه به دنبال بر طرف کردن نقاط ضعف باشند و چنین صفاتی در سپاه و بسیج در حد اعلا وجود دارد.

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۱۰:۲۸

سلام برتمامی شهیدان وتمامی عزیزانی که مخلصانه وبرای دفاع ازناموس ووطن به جبهه هارفتندازبسیجی ارتشی سپاهی وهمه وهمه ولی لعنت به زندگی زودگذردنیاکه متاسفانه عده‌ای تسلیم مادیات شدندوبه یاد وصیت آن شهیدی افتادم که رزمندگان بعدازجنگ سه دسته می شوند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۱۰:۳۲

متاسفانه زحمات و رشادت های نیروی دریایی ارتش در زمان جنگ توسط کسانی نادیده گرفته می شود که در آن زمان نیروی دریایی سپاه تشکیل نشده بود و بعد اینکه روز ۷ آذر روز نیروی دریایی ارتش است بهتر بود با یکی از فرماندهان نیروی دریایی ارتش مصاحبه می کردید می دانم که این نظر منتشر نمی شود چون سپاه در همه جا از جمله خبرگزاری شما نفوذ دارد حداقل حرف من را به گوش مسئولین ذیربط برسانید.

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۱۱:۱۴

اینجا هم از ارتش بحثی نشد حماسه ناوچه پیکان مصادره شد،ارتش کجای سخنان بود؟شهادت فرزندان این سرزمین بالباس ارتش ،جرا یک ارتشی صحبت نکرد چون دلاوری و رشادت و حماسه آفریتی های ارتش در ادبیات جنگ همیشه عمدا یا سهوا مغفول مانده و اما ارتش همچنان فدای ملت خواهد بود و این را ملت میداند،

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۱۱:۴۳

سلام سردار عزیزم جنگ تمام شد فداکاری جان فشانی ایثار برادی برابری همه در همان هشت سال دفاع مقدس بود حال که جنگ تمام شد ولی درد ما جانبازان هزار برابر شد وهرروز درد ما بیشتر می‌شود راستی از بسیجیان هشت سال دفاع مقدس هم خبری دارید احوال جانبازان بسیجیان را هم می‌گردید

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۱۴:۱۸

سلام سردار علایی حسین آقا الهی زنده باشی سردار تاریخ ودریاها فدایی دارید

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۱۵:۲۹

به روح شهدای نیروی دریایی ارتش وشهدای پاسدار نیروی دریایی درود می فرستیم وبه روح مرحوم هاشمی که تابودند درخدمت نظام بودند

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۰ ۲۳:۴۶

درود جناب سردار. اولن بایک جمله گفتین عراق ناوچه پیکان را زد و هیچ اشاره ای به آن جنگ ده ساعته که تکاوران دریایی در اسکله البکر نمایه دههاتن از کماندوهای عراق را اسیرکردن و هواپیماهای ایران چه تاکتیکی در آسمان به کمک ارتشیها و میشه یه فیلم زیبا ازش ساخت ..چندین شهید چندین جانباز. دومن شما که اینهمه قایق تندرو و چیز ساختین با چه نیرویی مقابله کردین ..نیروی دریایی عراق ک همان آذر۵۹ کلا بدست نیرو دریایی ارتش نابود شد؟؟ تندرست باشین

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۱ ۰۱:۰۷

برید کمک غزه

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۵ ۱۳:۱۸

در جنگ همه مردم شرکت کردند حتی بچه های دوران راهنمایی تا پیرمردها. به وظیفه در راه جهاد شرکت نمودند .