• دوشنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۲
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1402092719254
  • خبرنگار : 71219

توصیه های یک فیلم‌ساز فلسطینی در جشنواره حقیقت

توصیه های یک فیلم‌ساز فلسطینی در جشنواره حقیقت

یک فیلمساز فلسطینی با بیان توصیه‌هایی برای کار رسانه‌ای و فیلمسازی در مناطق بحرانی گفت: درباره فلسطین باید زندگی واقعی مردم نشان داده شود و امیدوارم مردم درباره آن در سمت درست تاریخ بایستند.

به گزارش ایسنا، در نخستین روز برگزاری هفدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت، دوشنبه ۲۷ آذرماه و پیش از افتتاح رسمی آن یک نشست تخصصی همزمان با جنگ غزه در پردیس سینمایی چارسو و با حضور یک فیلمساز فلسطینی برگزار شد.

در این نشست با عنوان «سینما و رسانه در مناطق بحرانی»، عاید نبا که فیلم‌های مختلفی درباره فلسطین ساخته است به فیلمسازان و خبرنگارانی که می‌خواهند در یک منطقه بحرانی از جمله جنگی فعالیت کنند، توصیه کرد: برای ساخت فیلم در منطقه‌ای بحرانی قبل از هر چیز عضوی از آن جامعه باشید.

او افزود: همچنین فراموش نکنید که زندگی شما به عنوان روزنامه نگار ارزشمند است. در غزه تاکنون ۸۱ روزنامه نگار کشته شده و باید مراقب خود و زندگی خود هم باشیم. هرچند گاهی روزنامه نگاران در موقعیتی قرار می‌گیرند که برای خودشان هم غیرمترقبه است. اما اگر بخواهیم بپرسیم که چرا این تعداد خبرنگار کشته شدند، باید گفت به این دلیل بوده که آنها هدف گرفته شده بودند وگرنه با آن کلاه و جلیقه مخصوص طبق قوانین بین الملل باید مصونیت داشته باشند.

او درباره بی‌طرفی خبرنگار در شرایطی که خود خبرنگار خودش جزو آن شرایط است گفت: در موضوع آرمان فلسطین بی طرفی حتی بحث ندارد. برای کسانی که جنگ ویتنام را پوشش می‌دادند می‌گفتند همه باید یک ویتنام در قلب خود داشته باشند. الآن هم من فکر می‌کنم هر خبرنگاری در منطقه باید یک فلسطین درون خود داشته باشد. 

وی در مواجهه با تصویر کردن خشونت‌های جنگ و اینکه خودش در فیلم‌هایش چطور عمل می‌کند گفت: درباره فلسطین این را می‌پرسم که چه چیزی را باید نشان دهیم.‌ من سعی می‌کنم همه واقعیت را نشان دهم از جمله زندگی روزمره مردم فلسطین. باید زندگی عادی مردم را نشان داد چون با وجود جنگ، زندگی مردم ادامه دارد. مردم در آنجا روزهای جمعه مشغول پرتاب سنگ هستند و روز شنبه در زمینهای خود زیتون می‌چینند. 

نبا پس از نمایش فیلمی که دو زن اسراییلی را با سه زن فلسطینی در کمپ همراه کرده بود گفت: هر کدام از فلسطینی‌ها برای خود یک داستان دارند و اگرچه در این موقعیت دو زن اسراییلی سعی می‌کردند ماجرایی که می‌دیدند را به شکلی دیگر تغییر دهند ولی حقیقت هیچ‌گاه عوض نمی‌شود. این فیلم در کشورهای مختلفی نمایش داده شد و مردم بویژه در اروپا عطش دارند که درباره فلسطین بدانند چون مثلا در فرانسه مردم پس از تماشای فیلم به دو دسته تقسیم شده بودند. با این حال پروپاگاندای زیادی علیه حقیقت فلسطین وجود دارد و من از مردم می‌خواهم در سمت درست تاریخ بایستند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha