به گزارش ایسنا، در آیین اختتامیه گرامیداشت هفته پژوهش که به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی برگزار شد، از ۶ کتاب و اثر جدید این دانشگاه رونمایی شد.
عناوین این کتاب ها به شرح زیر است:
۱- چند گفتار دربارۀ نسخههای نهجالبلاغه تألیف دکتر محمدکاظم رحمتی
نسخههای متعدد نهج البلاغه، ارتباط آنها با یکدیگر و تبارشناسی آنها به پژوهش نیاز دارد. این اثر تلاشی براساس بررسی نسخهها و اطلاعات موجود در کتابهای تراجم است تا در پرتو آن رسیدن به نسخههای مادر عملی شود. نسخه مادر نهجالبلاغه شامل سه دسته: نسخۀ نیشابوری به روایت یعقوب بن احمد قاری و فرزندش حسن؛ نسخههای یمنی - زیدی (نسخه مهاجر) و نسخههای وابسته به ابوالرضا راوندی است. مباحث دیگر آن، معرفی راویان نسخههاست.
مولف کتاب دکتر محمد کاظم رحمتی استاد مدعو دانشگاه مذاهب اسلامی، پژوهشگر و نویسنده چندین کتاب و مقاله علمی در حوزه تاریخ تشیع و معرفی تراث شیعه است. این اثر چاپ دوم کتاب «درآمدی بر نسخههای خطی نهج البلاغه است» به همراه افزودههایی به قلم نویسنده در ۳۲۸ صفحه است.
همچنین متن مهمترین نسخ خطی نهج البلاغه در یک حلقه DVD به ضمیمه کتاب است.
۲- امپراتوری عثمانی؛ تاریخ، فرهنگ و تمدن تألیف هیئت نویسندگان دائرهالمعارف اسلامی ترکیه و ترجمه مسعود صدر محمدی
امپراتوری عثمانی از دیدگاههای مختلف مانند تاریخ تمدن اسلامی، خاورمیانه و اروپای مسلمان و تاریخ ایران اهمیت زیادی دارد. تطورات روابط دو دولت ایران و عثمانی تأثیری تعیینکننده برای جهان اسلام داشته است. اثر پیش رو، ترجمه مدخل «عثمانیان» دایرهالمعارف اسلامی ترکیه بوده که نویسندگان آن از سرشناسترین اساتید ترکیه بوده که با نگاهی اجمالی جنبههای مختلف دولت عثمانی را بررسی کردهاند.
۳- آشنایی اجمالی با جریانهای فکری، فرهنگی و سیاسی ترکیه/ تألیف گروهی از پژوهشگران
اثر پیش رو ماحصل دوره آموزشی است که کارشناسان خبرۀ ترکیهپژوه در دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی چون مسعود صدر محمدی، دکتر ولی الله گل محمدی، دکتر ابوالحسن خلج منفرد، دکتر محمت چلنگ تدریس کردهاند.
اهمیت، ضرورت و جایگاه راهبردی ترکیه در منطقه و جهان اسلام، فرصتها و چالشهای ترکیه برای ایران، آشنایی اجمالی با پیشینۀ تاریخی و تمدنی، وضعیت کلان فرهنگی و اجتماعی، ادیان و فرق، نظام سیاسی و جریانهای سیاسی فعال، جریانهای فکری و فرهنگی، و اقتصاد و تجارت این کشور محورهای اصلی این کتاب است.
۴- کتاب حقوق جنگ در اسلام و مقایسه آن با قوانین حقوق بشردوستانه بینالمللی تألیف دکتر اصغر قائدان و سمیه باقری
نظام حقوقی غرب در قرن ۲۰ میلادی در صدد تدوین چارچوب قوانین «حقوق بشردوستانه» یا «حقوق جنگ» برآمده؛ اما حقوق جنگ در اسلام هزار و اندی سال پیش، در آیات، روایات و سنت نبوی پایهریزی و به دست فقها تدوینشده است. اثر پیش رو، تشریع حقوق و قوانین جنگ با استناد به قرآن و سنت و مقایسه آن با مبانی مدون حقوق بشردوستانه بینالمللی است. این کتاب حاصل همکاری مشترک آقای دکتر اصغر قائدان، استاد و پژوهشگر مدعو دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی از سال ۱۳۷۵ تاکنون و صاحب چندین کتاب و مقاله علمی و خانم سمیه باقری دانشآموخته تاریخ اسلام این دانشگاه و پژوهشگر تاریخ نظامی است.
۵- کتاب زیدیه یمن نوشته علامه سید مرتضی مَحطوری حَسَنی و ترجمه دکتر علی اَسودی
این اثر، دیدگاههای زیدیه در حوزههای فقه، اصول، کلام، اعتقادات، علوم قرآن و حدیث را بهصورت مختصر و گویا تبیین میکند. اهمیت کتاب در معرفی اسناد میراث فقهی، ائمه و بزرگان تأثیرگذار زیدیه در علوم مختلف و نیز تحولات تاریخی این مذهب است. علامه مَحَطوَری نویسنده کتاب از استادان زیدی مذهب دانشگاه صنعا و مؤسس کرسی فقه زیدی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی در سال ۱۳۹۳ است. وی همان سال، ترجمه کتاب زیدیه را به دانشگاه پیشنهاد دادند. مترجم کتاب دکتر اسودی، سالها مدرس زبان و ادبیات عربی این دانشگاه بوده است.
۶- کتاب حقوق جنگ در اسلام و مقایسه آن با قوانین حقوق بشردوستانه بینالمللی تألیف دکتر اصغر قائدان و سمیه باقری
نظام حقوقی غرب در قرن ۲۰ میلادی در صدد تدوین چارچوب قوانین «حقوق بشردوستانه» یا «حقوق جنگ» برآمده؛ اما حقوق جنگ در اسلام هزار و اندی سال پیش، در آیات، روایات و سنت نبوی پایهریزی و به دست فقها تدوینشده است. اثر پیش رو، بررسی حقوق و قوانین جنگ با استناد به قرآن و سنت و مقایسه آن با مبانی مدون حقوق بشردوستانه بینالمللی است. این کتاب حاصل همکاری مشترک آقای دکتر اصغر قائدان، استاد دانشگاه تهران و استاد مدعو دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی و خانم سمیه باقری دانشآموخته تاریخ اسلام این دانشگاه و پژوهشگر تاریخ نظامی است.
انتهای پیام
نظرات