• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۸:۱۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402120805329
  • خبرنگار : 30189

حجت‌السلام والمسلمین قاضی عسکر تشریح کرد:

انتخاب اصلح براساس قرآن و روایت و با نگاه به قانون

انتخاب اصلح براساس قرآن و روایت و با نگاه به قانون

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) طی سخنانی ویژگی‌های انتخاب اصلح را بر اساس آیات قرآن مجید و روایات اهل بیت علیهم السلام تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر با اشاره به در پیش بودن انتخابات و اینکه مسأله انتخابات از نظر شرعی و ملی اهمیت بسیار بالایی دارد، گفت: باید بدانیم انتخابات و شرکت در انتخابات یک امر شرعی و الهی است، ممکن است برخی بگویند که در زمان رسول الله (ص) انتخاباتی وجود نداشته، چطور شما می گویید این یک امر الهی است!؟

رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث در پاسخ اظهار کرد: خداوند در قرآن می فرماید «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلی‌ أَهْلِها» (خداوند به شما امر می کند که امانت ها را به دست اهلش بسپارید). امانت فقط امور مالی و امثال آن نیست. در بیانی امیر مؤمنان به کارگزار خود فرموده‌اند کاری که به تو سپرده شده، طعمه نیست که در قدرتمندی و جایگاهت هر کاری که مایلی انجام دهی، بلکه این مسئولیت، امانت الهی نزد تو است و باید مراقب باشی در امانت، خیانت نکنی. بنابراین هر کسی در هر جایگاهی اعم از نماینده مجلس، فرماندار، شهردار، وزیر و یا رئیس جمهور قرار دارد همه اینها امانت دارند و باید مراقبت کنند تا در امانت خیانت نشود، مردم هم باید دقت کنند که این امانت های مهم را به دست چه کسی و یا کسانی می‌سپارند.

قاضی عسکر در ادامه خاطرنشان کرد: رأی ما مسئولیت آور است، شرکت در انتخابات یک امر واجب و لازم است، اما لازم تر از آن این است که به چه کسی باید رأی داد تا آن رأی هدر نرود.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: نماینده وقتی می‌خواهد درباره مسائل کلان کشور تصمیم گیری کند، باید اطلاعات و دانش لازم را داشته باشدتا بتواند به گونه‌ای عمل کند و تصمیم بگیرد که به نفع مردم باشد، مثلا بودجه ای را تصویب کند که تورم‌زا نباشد و همه مردم از آن بهره‌مند شوند، رشد اقتصادی ایجاد شود، بیکاری کم شود، طبیعی است وقتی بیکاری کم شد زندگی مردم هم بهبود خواهد یافت.

وی اضافه کرد: مردم باید توجه داشته باشند مجلس شورای اسلامی و نمایندگان طبق قانون اساسی چه وظایفی بر عهده دارند، شناخت نسبت به آن وظایف می‌تواند برای ما مشخص کند که چه کسی را برای این کار انتخاب کنیم.

رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث یادآور شد: نخستین مسأله ای که قانون اساسی بر عهده مجلس گذاشته، قانون گذاری است؛ این امر کار ساده و آسانی نیست. وقتی بخواهند موضوعی را به صورت قانون بنویسند، فرد باید اطلاعات کافی داشته باشد و با مسائل مردم آشنا باشد.

قاضی عسکر ادامه داد: مثلا تهیه لوایح و یا نوشتن قوانین در حوزه بانوان، زمانی مفید خواهد بود که نمایندگان نیازهای بانوان را بشناسند و قانونی را بگذارند که کسی حق پایمال کردن حقوق زنان را نداشته باشد، و آنها بتوانند از حقوق شایسته برخوردار باشند. اگر نماینده اطلاعات درستی از اسلام و قانون و مسائل پیرامونی آن موضوع نداشته باشد، نمی تواند قانونی وضع کند که فراگیر باشد و سوءبرداشت از آن نشود.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) تصریح کرد: نماینده مجلس حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارد، می تواند ورود پیدا کند که آیا در جایی سوءاستفاده شده یا خیر، جایی درست مدیریت می شود یا خیر. اگر فهم درستی از مدیریت کلان نداشته باشد، چگونه می خواهد این کار را انجام دهد!؟ یا در زمینه عهدنامه ها و توافقنامه های بین المللی نمایندگان مجلس باید آن ها را تایید یا رد کنند. اگر نماینده مجلس با ابعاد مختلف آن آشنا نباشد ممکن است دوباره مثل ترکمانچای و توافقی که بحرین را از ایران جدا کرد، به کشور آسیب وارد شود.

قاضی عسکر در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فقط ظاهر افراد برای انتخاب نباید ملاک باشد، اظهار داشت: مجلس دارای کمیسیون های مختلفی است مثل اقتصاد، آموزش و پرورش، امنیت ملی و یا کشاورزی و... اگر نماینده ای انتخاب می کنیم باید تخصص لازم برای حداقل یکی از این کمیسیون ها را داشته باشد.  
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) به نمونه های شایستگی از دیدگاه قرآن اشاره کرد و افزود: قرآن از زبان حضرت یوسف(ع) خطاب به حاکم مصر نقل می کند که فرمود: «مرا بر اداره امور اقتصادی کشور بگمار چرا که دو ویژگی دارم، یکی اینکه امانتدار هستم و به مردم خیانت نمی کنم، و دیگر اینکه دانش آن را دارم.  
رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث یادآور شد: در جریان دختران حضرت شعیب(ع) و حضرت موسی(ع) نیز یکی از این دختران به پدر خود اینگونه می گوید که او را به کار بگیر چرا که دو خصوصیت دارد؛ یکی اینکه او قوی است و قدرت جسمی بالایی دارد، و دیگری اینکه امانتدار است. بنابراین یک فرد برای مسئولیت باید دارای قدرت جسمی و توانمندی باشد نه اینکه مریض باشد و نتواند به کارها رسیدگی کند.

وی تصریح کرد: در ماجرای دیگری حضرت موسی (ع) از خداوند می خواهد «رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی وَیسِّرْ لِی أَمْرِی وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِی یفْقَهُواْ قَوْلِی» یعنی اینکه بتواند خوب سخن بگوید و حرفش را به دیگران بفهماند. پس در می یابیم که یک نماینده خوب، باید بتواند خوب سخن بگوید و حرف خود را به دیگران بفهماند. نماینده باید بتواند با بیان رسا و کوتاه به درستی استدلال کند و دیگران را پیرامون هر موضوعی به خوبی اقناع کند.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در ادامه سخنان خود تأکید کرد: یک نماینده خوب باید سیاستمدار باشد، اگر نداند ونفهمد امروز در دنیا چه می گذرد و با مسائل سیاسی داخلی و خارجی آشنا نباشد و خوب آن ها را تحلیل نکند، ممکن است قانونی وضع کند که به کشور و مردم آسیب برساند؛ همانطور که امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) یکی از آفت های زمامداران جامعه را ضعف در سیاست و تدبیر بر می شمارند.

قاضی عسکر گفت: شما در زمان خودتان شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی را دیده اید، وی سیاستمدار خبره ای بود و به خوبی از توطئه ها و نقشه های شوم آمریکا و اذناب آن آگاه بود و می دانست چطور با آن ها مقابله کند، لذا توانست بایستد و همراه با جوانانی از ایران و کشورهای منطقه، سوریه و عراق را نجات داد، حکومت داعش را از بین برد، در برابر رژیم صهیونیستی به کمک لبنان رفت و در نهایت به ایران امنیت بخشید.

رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث همچنین تصریح کرد: نماینده خوب باید مدیر باشد، چرا که امیر مؤمنان(ع) می فرمایند «سُوءُ التَّدبیرِ سَبَبُ التَّدمیرِ» یعنی سوء مدیریت باعث ویرانی کارها می شود. ما مشکلاتی که در کشور داریم اغلب به همین دلیل است که برخی مسئولیت ها به افرادی واگذار می شود که کار بلد نیستند و از مدیریت فقط پشت میز نشستن می دانند. حضرت امیر(ع) می فرماید «حُسنُ التَّدبیرِ یُنمِی قَلیلَ المالِ، و سُوءُ التَّدبیرِ یُفنی کَثِیرَهُ» یعنی مدیریت درست، پول و مال کم را رشد می دهد و افزایش می دهد یعنی رشد اقتصادی می آورد، و از طرف دیگر اگر سوء مدیریت داشته باشیم، مال و سرمایه فراوان را از بین می برد و نابود می کند.

قاضی عسکر عدالتخواهی را ویژگی دیگر یک نماینده خوب دانست و یادآور شد: تبعیض از نظر اسلام محکوم است؛ قوانینی که نمایندگان وضع می کنند باید برای همه مردم سودمند باشد و از تبعیض ها بکاهد.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)   افزود: یک نماینده خوب باید اهل تجربه باشد، اگر یک فرد بی تجربه وارد مجلس شود، تا بخواهد از مسائل مختلف آگاه شود، زمان و فرصت را از دست می دهد، اما یک نماینده با تجربه از همان روز اول کار، به سبب آشنایی با منظومه کاری مجلس می تواند به انجام وظیفه بپردازد. این توصیه مولای ما علی علیه السلام به مالک اشتر است که فرمود: اهل تجربه را انتخاب کن.

رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث اظهار کرد: در روایتی از امام باقر (ع) آمده است «إنَّ الإمامةَ لا تَصْلُحُ إلاّ لِرَجُلٍ فیهِ ثَلاثُ خَصالٍ : وَرَعٌ یَحْجِزُهُ عَنِ المَحارمِ، و حِلْمٌ یَمْلِکُ بهِ غَضَبَهُ، و حُسْنُ الوِلایةِ علی مَن یَلیَ حتّی یَکونَ کالوالِدِ الرَّحیمِ» مسئولیت را به فردی باید سپرد که سه خصلت داشته باشد؛ نخست آنکه خداترس باشد و از آه مظلومان بترسد، دوم آنکه صبور باشد و خشم خود را نگه دارد، و سوم مثل یک پدر مهربان با کسانی که در حکومت او هستند خوش رفتاری کند و خیرخواه آنان باشد.

قاضی عسکر تأکید کرد: ما که می خواهیم پای صندوق رأی حاضر شویم و انتخاب کنیم باید حتما به این ویژگی ها توجه کنیم؛ اگر به امانتداری، علم و دانش و تخصص، قدرت و توان جسمی، سیاستمدار بودن، مدیر و مدبر بودن، عدالتخواهی، تجربه و پارسایی و صبر توجه نکنیم به اهداف مورد نظر نخواهیم رسید.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در پایان به مردم توصیه کرد: ان شاءالله روز انتخابات همه پای صندوق های رأی حاضر شده، به افراد اصلح و شایسته رأی دهند و باعث سربلندی هرچه بیشتر نظام و کشور شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha