• شنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۴ / ۱۹:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94072516484
  • خبرنگار : 71467

جای خالی بازار سرمایه در بسته اقتصادی دولت

بازهم تامین مالی اقتصاد به دوش بانک‌ها افتاد

بازهم تامین مالی اقتصاد به دوش بانک‌ها افتاد

برای نیمه دوم سال جاری اعلام شد که برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند بار دیگر وظیفه تامین مالی اقتصاد کشور کاملا بر دوش بانک‌ها افتاده و جای خالی بازار سرمایه به طور واضحی در سیاست‌های اقتصادی دولت احساس می‌شود.

در حالی امروز جزئیات بسته سیاستی اقتصادی دولت برای نیمه دوم سال جاری اعلام شد که برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند بار دیگر وظیفه تامین مالی اقتصاد کشور کاملا بر دوش بانک‌ها افتاده و جای خالی بازار سرمایه به طور واضحی در سیاست‌های اقتصادی دولت احساس می‌شود.

طیبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه باید بپذیریم تمرکز بر کاهش تورم و در پیش گرفتن سیاست‌های نسبتا انقباضی موجب ورود بیش تر به رکود به ویژه در سال جاری شد، اظهار کرد: این در حالی است که کمبود نقدینگی بنگاه‌های اقتصادی با حجم پولی که در دست مردم وجود داشته و می تواند زمینه ساز تورم شود، بسیار متفاوت است و نباید با ربط دادن این دو مورد به یکدیگر بنگاههای اقتصادی را از تسهیلات گیری و حرکت به سمت رونق تولید محروم کرد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ضعف موجود بازار سرمایه موجب شده تا همواره تامین مالی اقتصاد بر دوش بانک‌ها باشد، گفت: هنگامی که رکود وجود دارد، در نتیجه مردم هم نمی‌توانند به اندازه کافی پس‌انداز کرده و سپرده در بانک‌ها به اندازی کافی وجود داشته باشد. از این رو شبکه بانکی نیز نمی تواند با اتکا به این منابع میزان تسهیلات‌دهی خود را بالا برده و وظیفه‌ای که اکنون به عنوان تامین‌کننده مالی اقتصاد کشور بر عهده آن قرار دارد را به درستی انجام دهند.

او با اعتقاد به اینکه هیچگاه با وجود اینکه بالغ بر 90 درصد تامین مالی اقتصاد بر دوش بانک‌ها است، چرایی کوچک بودن بازار سرمایه مورد توجه قرار نگرفته است، گفت: در شرایطی که ظرفیت‌های اقتصادی ما بسیار محدود است و نمی‌تواند ارائه کننده سهام به بازار سرمایه باشد و از لحاظ تکنولوژی نیز امکانات کافی در اختیار نداریم پس باید به سمتی پیش رفت که از منابع موجود در بانک‌ها تا هنگام بازسازی بازار سرمایه به نحو مطلوبی استفاده شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تورم تا حدودی کنترل شده و خطر افزایش آن از اقتصاد گذشته است، بیان کرد: پس در چنین شرایطی مناسب است تا دست بانک‌ها برای توزیع نقدینگی به ویژه در بنگاه‌های اقتصادی بازتر شده و بتوانند از طریق تجهیز منابع و تخصیص صحیح آن ضمن کمک به رونق اقتصادی به سمت اصلاح نظام بانکی نیز پیش بروند.

طیبی با تاکید بر اینکه با توجه به محدود شدن ظرفیت بنگاه‌های اقتصادی و کوچک شدن بازار سرمایه تا هنگامی که منابع تازه‌ای در صنایع دمیده نشود اتفاق خاصی نخواهد افتاد، گفت: در این شرایط بهترین روش برای جان دادن به بازار سرمایه ایجاد ارتباطات بین‌المللی برای آن بوده تا بتواند از طریق بازارهای مالی جهانی تامین مالی خود را انجام دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha