• شنبه / ۲۸ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95012812105
  • خبرنگار : 71191

کشف بخش‌هایی از برج و باروی «قلعه کهنک »

کشف بخش‌هایی از برج و باروی «قلعه کهنک »

سومین فصل کاوش در محوطه باستانی «کهنک سربیشه» به کشف سازه‌های معماری، بخش‌هایی از برج و باروی قلعه کهنک، مُهره‌های سنگی و لعابی، اشیاء مفرغی، ظروف سفالی مربوط به قرون ششم و هفتم هجری، سر پیکان و نیزه منجر شد.

سومین فصل کاوش در محوطه باستانی «کهنک سربیشه» به کشف سازه‌های معماری، بخش‌هایی از برج و باروی قلعه کهنک، مُهره‌های سنگی و لعابی، اشیاء مفرغی، ظروف سفالی مربوط به قرون ششم و هفتم هجری، سر پیکان و نیزه منجر شد.

به گزارش ایسنا، محمد فرجامی، سرپرست هیأت سومین فصل کاوش در محوطه باستانی «کهنک سربیشه» - خراسان جنوبی - با بیان این مطلب گفت: در کاوش‌های صورت گرفته در این ترانشه سازه‌های معماری مربوط به قرون سوم و چهارم هجری و دوران میانه اسلامی و قطعات سفال مربوط به این دوران به دست آمده است.

این باستان‌شناس با بیان این‌که بخش‌هایی از برج و باروی قلعه کهنک و فضاهای جانبی آن در این کاوش به دست آمده است، گفت: حدس گروه باستان‌شناسی بر این است که دیواری با عرض 20 سانتی متر در داخل این فضاها شامل برج شمال غربی قلعه کهنک که سازه اصلی آن با چینه و به شکل بیضی شکل ساخته شده اضافه شده است.

وی ادامه داد: علاوه‌بر برج و ورودی در سمت جنوب شرقی، بخشی از حیاط مرکزی قلعه و فضاهای پیرامونی آن به دست آمده است که ورودی غالب این فضاها مشخص نیست.

به گفته فرجامی، مصالح غالب این سازه‌های معماری که مربوط به دوره‌های سلجوقی تا ایلخانی را شامل می‌شوند، عبارتند از؛ چینه، لاشه سنگ، خشت، ملات گل و گچ.

او افزود: در این فصل از کاوش دو قطعه سفال مربوط به دوره سامانی، اشیاء مختلفی از قبیل مُهره‌های سنگی و لعابی، اشیا‌ء مفرغی، الوارهای مربوط به سقف فضاهای معماری، چند ظرف سفالی مربوط به قرون ششم و هفتم هجری، سرپیکان و نیزه کشف شد .

وی با اشاره به شناسایی دو دوره اصلی سکونت در این محدوده در این فصل از کاوش‌ها نیز بیان کرد: دوره اول سازه‌های معماری مربوط به سکونت فصلی که لایه ابتدائی و سطحی ترانشه را در برگرفته بود و دوره دوم سازه‌های معماری که مربوط به قرون پنجم تا هفتم هجری هستند.

به گفته فرجامی، عمده‌ی سازه‌های معماری دوره اول سکونت را سازه‌های مربوط به اجاق و سازه‌های سنگی مربوط به پی‌چینی خانه‌های عشایری تشکیل می‌داد.

این باستان شناس تاکید کرد: در بررسی‌های سطحی صورت گرفته در محوطه آثار سازه‌های معماری مربوط به قرون میانی اسلامی خرابه‌های یک آسیاب مربوط به دوره قاجار،قبرستان و نشانه‌های وجود دو کوره آجرپزی در محدوده قابل مشاهده است .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha