• جمعه / ۱۶ مهر ۱۳۹۵ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95071609920
  • خبرنگار : 71454

آثار تاریخی پالمیرا و نمرود در ایتالیا بازسازی می‌شود

آثار تاریخی پالمیرا و نمرود در ایتالیا بازسازی می‌شود

نمونه مشابه مجسمه گاو بالدار نمرود و دواثر تاریخی دیگر که توسط داعش تخریب شده‌اند در شهر رم ایتالیا بازسازی و به نمایش گذاشته می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، نمونه مشابه مجسمه باستانی و ارزشمند گاو بالدار که سال گذشته در شهر نمرود عراق توسط گروه تروریستی تخریب شد با استفاده از تکنولوژی پریتنتر سه بعدی در شهر رم ایتالیا ساخته می‌شود و قرار است در آمفی‌تئاتر «کلوسئوم» به نمایش گذاشته شود.

گاوهای بالدار با صورت انسان از حدود 3000 سال پیش نگهبان دروازه «نرگال» در نزدیکی موصل عراق بودند، اما نیروهای داعش با ابزار سنگین خود تا حد زیادی آن‌ها را تخریب کردند. قدمت این مجسمه‌ها به هفت قرن پیش از میلاد می‌رسد. این‌ها نگهبانان دروازه‌های شهر نینوا پایتخت حکومت آشوریان بودند.

چنین مجسمه‌هایی در ورودی‌های شهرها در زمان پادشاه «سناخریب» بوده و نماینگر خدای بین‌النهرینی «نرگال» محسوب می‌شدند. براساس افسانه‌ها این مجسمه طلسم شده بود و کسانی که آن را نابود کنند، دچار عذاب و نابودی می‌شوند. در متون کهن آمده است که اهانت‌کنندگان خونشان سیاه خواهد شد و هیچ گوری در زمین آن‌ها را قبول نخواهد کرد.

در این پروژه که تحت نظارت باستان‌شنایان و مورخان هنری انجام می‌پذیرد علاوه بر گاو بالدار، معبد بَعل که مهمترین محوطه باستانی شهر تاریخی پالمیرا در سوریه محسوب می‌شد و همچنین اتاق آرشیو دولتی در شهر تاریخی «ابلا» در نردیکی حلب در ابعاد واقعی مجددا ساخته می‌شود و قرار است همگی آنها در محوطه تاریخی «کلوسئوم» در شهر رم جهت به راه انداختن بحث پیرامون حفط میراث فرهنگی به نمایش گذاشته شود.

بخشی از نمونه بازسازی شده معبد بَعل در پالمیرا به کمک تکنولوژی پرینت سه بعدی

برگزارکنندگان این پروژه نیز اعلام کردند هدف از این نمایشگاه افزایش آگاهی عمومی پیرامون تخریب میراث فرهنگی و ارتقای حفاظت از محوطه‌های باستانی در مقابل جنگ و بلایای طبیعی اعلام کردند.

همچنین ماه گذشته نسخه بازسازی شده طاق نصرت پالمیرا یک سال پس از تخریب آن توسط داعش در نمایشگاهی در نیویورک رونمایی شد.

یونسکو تخریب آثار باستانی و تاریخی توسط داعش یک جنایت جنگی خوانده است و این امر توسط مورخان و باستان شناسان نیز به شدت محکوم شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha