• سه‌شنبه / ۱۴ دی ۱۳۹۵ / ۱۸:۳۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 95101409235
  • خبرنگار : 71365

در کنگره شعر عفاف و حجاب مطرح شد

با مصوبه، نمی‌توان عفاف و حجاب را در جامعه جاری کرد

با مصوبه، نمی‌توان عفاف و حجاب را در جامعه جاری کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین شاهمرادی گفت:‌ در شورای فرهنگ عمومی مصوبه حجاب و عفاف داریم که به همه دستگاه‌ها تکلیف شده است، اما این مهم نه با دستورالعمل و نه با مصوبه در جامعه جاری و ساری نمی‌شود، بلکه با انجام کارهای هنری می‌تواند تاثیرگذار باشد.

به گزارش ایسنا، آیین اختتامیه دومین کنگره شعر عفاف عصر روز سه‌شنبه (۱۴ دی ماه) در تالار وحدت برگزار شد و برگزیدگانِ آن معرفی شدند. در ابتدای این مراسم حمید قبادی، دبیر کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از دلایل برگزاری این کنگره را بهره‌مند شدن مبانی نظری مفاهیم ارزشی از هنر و اقناع جامعه عنوان کرد.

او گفت:‌ کنگره ملی شعر و عفاف در جهت تبیین و ایجاد بستر مناسب در راستای باور مردم و عفاف و حجاب است و نشانه رفتاری عفیفانه می‌تواند حجاب باشد.

او اظهار کرد: جامعه ما عفیف، ‌خودساخته و پیش‌رو است و اگر در دنیا استقلال ما را مثال می زنند و حتی برخی از کشورهای غربی با ما مقابله می‌کنند، یکی از دلایل آن رسیدن ما به استقلال فکری و باورهایمان است. اگر فرزندان و جوانان ما در اقصی نقاط دنیا سینه خود در آماج حملات دشمنان قرار می‌دهند، به خاطر اعتقاد و باور به موضوعات ارزشی است. این کنگره سعی کرده موضوع عفاف و حجاب را به کار بگیرد تا همواره رفتار عفیفانه موردتوجه قرار بگیرد.

«قبادی» به نبود کلام ارزشی برای تبیین مفاهیم ارزشی اشاره کرد و گفت:‌ ما نیازمند تولید ادبیات در حوزه‌های مختلف هستیم.

در ادامه این مراسم اسماعیل آذر، پژوهشگر حوزه ادبیات نیز گفت:‌ روزگار امروز انسان را از خودش دور نگه داشته و بزرگترین خیانتی که کرده، انسان را از خویشتن خویش دور کرده است. انسان امروز باید خیلی کار کند، بخرد و مصرف کند و همین موضوع باعث شده که کمتر بیاندیشد. بشر امروز اندیشه نمی‌کند و تمام خسارت‌ها از همین اندیشه نکردن است.

او با اشاره به کشورهایی که تا قبل از سال‌های ۱۹۶۵ مستعمره برخی از کشورهای غربی بودند، گفت:‌ به گمان بسیاری از اندیشمندان این کشورها هنوز دست از استعمار برنداشته‌اند و سایه استعمارگران از طریق مد، لباس، موسیقی و رمان بر سر ملت‌هاست. به همین خاطر در دوره پسامدرن راه انسان با آسمان بسته شده است.

در بخش دیگری از این مراسم «محمدعلی مجاهدی» - شاعر آیینی - با بیان اینکه همه زیبایی‌ها و پاکدامنی‌ها، عفاف ها به هوالجمیل و یحب الجمال بر می‌گردد،گفت:‌ چیزی که ادبیات امروز کم دارد اخلاق است. زیبایی هایی که در گستره اخلاق دیده می‌شود و می‌توان آن‌ها را در نهایت هنرمندی به تصویر کشید. یکی از این زیبایی ها پاکدامنی و عفاف است.

او سپس به تبیین و تشریح ارزش پوشیدگی پرداخت و گفت:‌ اصولا جمال و جمیل در ذات خود مستور بودن را دارد. حُسن، مستور بودن را لازم دارد تا آن بهایی ارزشی و غیرقابل دسترسی جلوه کند و گرنه اگر حسن پرده دری کند بعد از چندی جاذبه خود را از دست می دهد.

 همچنین سید حسین شاهمرادی، دبیرکل شورای فرهنگ عمومی درباره نقش هنر در ماندگاری مفاهیم اظهار کرد: یکی از بهترین چیزهایی که می‌تواند مفاهیم را ماندگار کند شعر و ادبیات است. ما زیرمجموعه‌ای به نام حیا داریم. اگر حیا در وجود انسان باشد چیزی بنا می‌شود به اسم عفاف و اگر عفاف باشد، حجاب هم به وجود می‌آید.

او اظهار کرد: هدف پوشاندن نیست، بلکه نگه داشتن است. این مسئله در باور همه ایرانیان و مسلمانان از دیرباز بوده است. اصل هم بر حجاب و عفاف است. بی‌عفتی و بی‌حجابی دلیل می‌خواهدف وگرنه عفیف بودن و حجاب داشتن در ذات و باورهمه موجودات وجود دارد.

شاهمرادی گفت: امیدوارم کنگره شعر حجاب و عفاف در همین جا متوقف نشوند و در عامه مردم تاثیرگذار باشند.

سپس سعید بیابانکی به نمایندگی از هیأت داوران بیانیه هیأت داوران را خواند.

در پایان این مراسم برگزیدگان بخش‌های مختلف دومین کنگره شعر عفاف و حجاب به شرح زیر معرفی شدند:

در بخش شعر کلاسیک از سه برگزیده با نام‌های جواد شاهمرادی، ‌زهرا سلیمی، وحید صدیقی با اهدای لوح و هدایای تقدیر شد.

در بخش شعر نیمایی و سپید فائزه رُسکتی به عنوان برگزیده معرفی شد.در این بخش همچنین از سید مجید موسوی و معصومه سادات شاکری تقدیر شد.

در بخش ترانه و سرود رضا مشکات به عنوان برگزیده معرفی شد و از رضا نیکوکار و محمدحسین ملکیان تقدیر به عمل آمد.

در بخش کودک و نوجوان نیز سمیه خردمند به عنوان برگزیده معرفی شد و از مرضیه فرمانی و منیژه هاشمی تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha