• سه‌شنبه / ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 95111208086
  • خبرنگار : 71413

تغییر نام یک جایزه ادبی برای دومین‌بار

تغییر نام یک جایزه ادبی برای دومین‌بار

جایزه «بیلیز» که ویژه نویسندگان زن انگلیسی‌زبان است و پیش‌تر با نام «اورنج» برگزار می‌شد، برای بار دوم تغییر نام می‌دهد.

به گزارش ایسنا، گاردین نوشت: جایزه ادبی «بیلیز» که از جایزه‌های مهم دنیای ادبیات انگلیسی‌زبان محسوب می‌شود و به صورت سالانه بهترین اثر از یک زن نویسنده‌ را معرفی می‌کند، باز هم تغییر نام می‌دهد.

جایزه ادبیات داستانی زنان نویسنده، اولین‌بار در سال ۱۹۹۲ از سوی «کیت ماس» رمان‌نویس راه‌اندازی شد. جایزه ۳۰ هزار پوندی «بیلیز» تا سال ۲۰۱۲ با نام «اورنج» برگزار می‌شد. این جایزه به نویسندگان زن انگلیسی‌زبانی تعلق می‌گیرد که کتاب خود را در انگلستان به چاپ رسانده باشند.

کمپانی «بیلیز» که از سال ۲۰۱۴ از این جایزه حمایت می‌کند، اعلام کرده استراتژی‌های تجاری خود را به سمت بازار کشورهای غیرانگلیسی‌زبان متمایل کرده است. بر همین اساس، این شرکت تنها تا زمان معرفی برنده سال ۲۰۱۷،‌ اسپانسر این جایزه ادبی خواهد بود.

برگزارکنندگان تنها جایزه ادبی ویژه زنان در انگلیس اعلام کرده‌اند اسپانسری می‌خواهند که در تمام طول سال و نه فقط سالی یک‌بار، از آثار ادبی زنان حمایت کند. «کیت ماس» موسس این جایزه گفته که در حال مذاکره با یک حامی جدید است.

کمپانی «بیلیز» پیش‌تر قرار بود تا سال ۲۰۱۶ از این جایزه ادبی حمایت کند اما طبق توافق دوطرفه، این همکاری تا زمان معرفی برنده سال ۲۰۱۷ ادامه خواهد داشت تا این جایزه حامی جدید خود را پیدا کند.

جایزه ادبیات داستانی زنان از سال ۱۹۹۶ در پاسخ به فقدان نام نویسندگان زن در فهرست نامزدهای جوایز ادبی مهم دنیا، به‌ویژه «من بوکر» راه‌اندازی شد. جایزه «بوکر» در سال ۱۹۹۱ بدون حضور حتی یک زن در میان نامزدهای نهایی برگزار شد.

«چیموماندا نگوزی آدیچیه» نویسنده رمان «نیمی از خورشید زرد» و «لیونل شریور» نویسنده «باید درباره کوین حرف بزنیم» از جمله برندگان این جایزه ۳۰ هزار پوندی هستند. البته «شریور» خود در سال گذشته به کلیت این جایزه معترض شد و گفت: جایزه ویژه زنان مشکل‌زاست. کل جریانِ برخورد خاص با زنان به معنی این است که زن‌ها به کمک و قوانین مخصوص نیاز دارند. این مشکل‌زاست و اثرات بدی به جای می‌گذارد. این به معنای این است که ما به کمک نیاز داریم و مردها باید از عرصه خارج شوند تا ما شایسته دریافت جایزه شویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha