• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۶ / ۰۷:۱۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96082111709
  • خبرنگار : 71467

دور زدن سود بانکی با تلفن!

دور زدن سود بانکی با تلفن!

بانک‌ها در هر صورت حتی اگر نرخ سود سپرده را در مقابل ارقام کلان هم بالا نبرند و خود را پایبند به قانون نشان دهند، می‌دانند که چگونه باید بخشنامه بانک مرکزی را دور بزنند؛ حتی با استفاده از تلفن‌بانک!

به گزارش ایسنا، ۱۱ شهریورماه سال جاری بانک مرکزی با ابلاغ دستورالعملی به شبکه بانکی آن را زمان اجرای رسمی و یکدست نرخ‌های مصوب سود سپرده شورای پول و اعتبار اعلام کرد و بانک‌ها مکلف شدند از این تاریخ به طور یکپارچه حساب‌های جدید سپرده را حداکثر ۱۵ درصد و به صورت علی‌الحساب باز کنند و تمامی حساب‌های روزشمار را به حداکثر ۱۰ درصد کاهش دهند.

در این شرایط برای سپرده‌های قبلی که با نرخ‌های بالاتری در حساب‌های بلندمدت گشایش یافته بود، این امکان وجود داشت که تا زمان سررسید همچنان بتوانند به روال قرارداد اولیه ادامه داده اما به محض پایان دوره باید نرخ سود بر اساس بخشنامه تغییر می‌کرد. نکته قابل توجه این بود که بانک‌ها به هیچ عنوان حق واریز وجوه به حساب سپرده‌های بلندمدت قبلی و حتی جدیدی که افتتاح می‌کنند را ندارند.

در مدتی که گذشت مراجعه به شعب بانک‌ها و از سوی دیگر آنچه که بانک مرکزی اعلام کرد نشان از این داشت که شبکه بانکی در حال اجرای بخشنامه سود بوده و شاید کمتر شعبه‌ای از بانکی را بتوان پیدا کرد که در مقابل دریافت حتی بالا، بپذیرد که حساب سپرده با سود بیش از ۱۵ درصد باز کنند حتی در مقابل ارقام میلیاردی.

اما جالب اینجاست که با وجود اینکه بانک‌ها از واریز پول به حساب‌های قبلی نیز تا حدود زیادی خودداری می‌کنند راهکار تازه‌ای برای دور زدن ممنوعیت قانونی آن پیدا کرده‌اند. به طوری که برای اضافه کردن مبلغ به حساب قبلی که سود ۲۰ درصد به بالا دارند یکی از بانک‌ها به مشتریان خود در هنگام مراجعه اعلام کرده می‌توانند از طریق تلفن‌بانک این کار را انجام داده و پول خود را به این حساب جابه‌جا کنند؛ چرا که به توجه به بخشنامه بانک مرکزی بانک امکان واریز به حساب بلندمدت قبلی را نخواهد داشت، اما اگر از طرف تلفن بانک این کار انجام شود، هم پول واریز شده و هم اینکه بانک به طور مستقیم این کار را انجام نداده است!

 این در حالی است که اخیرا رئیس کل بانک مرکزی از رویه بانک‌ها در اجرای بخشنامه سود ابراز رضایت کرده و تنها از نحوه اداره صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بانک‌ها گله‌مند بود. سیف، تاکید داشت که با اصلاح نرخ سود در صندوق‌ها در مجموع شرایط مناسبت‌تری برای کاهش نرخ سود تسهیلات نیز فراهم خواهد شد. اما به هر حال بانک‌ها به مرور وارد ایجاد راهکارهایی برای جذب منابع شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۸-۲۱ ۰۹:۲۷

واقعا هر چی فکر می کنم می‌بینم پرداخت موبایلی و فناوری nfc هیچ ارتباطی با موضوع گزارش و دور زدن سود بانکی با تلفن بانک ندارد. ذکر دو نکته لازم و ضروریست: از تریبونی که در اختیارتون هست درست استفاده کنید دوم اینکه تو حوزه هایی که تخصص ندارید وارد نشوید. رسانه های تخصصی برای همین بوجود آمدند

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۲۱ ۱۱:۴۸

ایسنا که ... بانک مرکزی می‌کنی، به تو چه بانک ها چی کار می‌کنند؟

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۲۱ ۱۲:۲۷

وظیفه رسانه ها روشنگری است. ممنون از ایسنا

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۲۱ ۱۹:۱۳

البته که وظیفه رسانه ها روشنگری است لکن در تمام زمینه ها و نه فقط زمینه های مد نظر صاحبان قدرت. ممنون از ایسنا اگر این نظر را هم مانند نظر علی آقا منتشر کند، قطعاً همانند نظر قبلی اینجانب که در همین مورد بود و منتشر نکرد این دیدگاه را هم منتشر نخواهد کرد.

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۲۱ ۱۳:۴۶

متاسفانه تصمیمات بانک مرکزی در مورد سود بانکی متناسب با وضعیت اقتصادی مملکت نیست. اولین واقعیتی که در مورد وضعیت اقتصادی مملکت به راحتی قابل مشاهده است کاهش پیوسته و تصاعدی ارزش پول ملی است. به بیان دیگر آنچه بانکها به سپرده گذاریهای مردم می پردازند سود نیست بلکه بخشی از کاهش ارزش موجودی سالانه آنهاست. فقط به عنوان یک مثال ساده، قیمت هر گرم طلای 18 عیار در سال 1358 برابر 260 ریال و در سال 1396 برابر 125000 ریال (تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل). وضعیت اقتصادی ایران ... با کاهش دستوری نرخ سود بانکی واقعیت ها تغییر نمی کنند