• شنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۶ / ۱۷:۰۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96092513915
  • خبرنگار : 71469

مدیرعامل منطقه آزاد ماکو:

اثبات تخلف در ماکو بر عهده دستگاه قضاست/ خارج از منطقه خرج نکردیم

اثبات تخلف در ماکو بر عهده دستگاه قضاست/ خارج از منطقه خرج نکردیم

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو تصریح کرد: اثبات گزارش ارجاعی از مجلس مبنی بر انجام تخلفات در این منطقه تنها بر عهده قوه قضاییه بوده و تاکنون هیچ مستندی مبنی بر چنین مسئله‌ای وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، حسین فروزان در نشستی خبری که عصر امروز (شنبه) برگزار شد، در ارتباط با پرونده ارجاع شده به قوه قضاییه مبنی بر انجام تخلفات در منطقه آزاد ماکو اظهار کرد: این پرونده به قوه قضاییه ارجاع شده است و این نهاد مشخص می‌کند آیا تخلفی در منطقه صورت گرفته است یا خیر و پس از انجام بررسی‌ها مسائل مربوطه اعلام می‌شود. آنچه تاکنون مطرح بوده تنها در حد گزارش بوده و هنوز تخلفی به اثبات نرسیده است.

وی ادامه داد: ما در منطقه خود نماینده مجلسی داریم که روی امور حساس است و به ما اعلام کرد که یا ماده ۲۳۶ و یا بحث تحقیق و تفحص از منطقه دنبال کند؛ بنابراین از حدود یک سال و نیم قبل درگیر بحث ماده ۲۳۶ بودیم و هیاتی به سرپرستی دلخوش، نماینده رشت به ماکو اعزام شد تا به عنوان قاضی پرونده را بررسی کند. اما در نهایت بعد از گزارش ارسال شده به مجلس شورای اسلامی اعتراض خود را به رئیس مجلس اعلام کرد و گفت که این گزارش دستخوش تغییر شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با تاکید بر اینکه دفاعیات ما تنها زمانی صورت گرفت که آقایان به منطقه جهت انجام گزارش تشریف آوردند، بیان کرد: موارد در این گزارش مورد به مورد بررسی شد و دیوان محاسبات اعلام کرد مشکلی در این زمینه وجود ندارد. در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کردند که برای بررسی، گزارش به قوه قضاییه ارجاع داده شود با این حال تصور ما بر این است که در ابتدای جنجال ایجاد شده در ارتباط با پرونده به دلیل اقدام صدا و سیما بود که از همان ابتدای امر نشان داد که با دولت روحانی مشکل دارد و مسائل را جهت‌دار بررسی می‌کند.

فروزان در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه در این گزارش مسائلی مبنی بر انجام هزینه در خارج از منطقه آزاد ماکو وجود دارد، تصریح کرد: کسی که به مدت ۳۰ سال مدیریت کرده است، چنین تخلفاتی نمی‌کند و به خوبی می‌داند که انجام هزینه در خارج از منطقه نیازمند مصوبه هیات دولت است. متاسفانه ما درگیر برخی تنگ‌نظری‌ها هستیم و در حالی دوستان به خوبی می‌دانند هزاران مشکل در این منطقه وجود دارد با این حال حواشی مختلفی را رقم می‌زنند. ما نمی‌خواهیم چیزی را منحرف کنیم و خوشحالیم که سلامت مدیران به این شکل تعیین شود.  خوشبختانه در سال ۱۳۹۲ نیز حسابرسی‌ها و بازرسی‌ها توسط سازمان حسابرسی و بازرسی صورت گرفت و حتی بندی از آن به دادگستری نرفته و هیچ گونه گزارشی در این رابطه نداشتیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به میزان صادرات انجام شده از تولید در منطقه و نیز صادرات مجدد اشاره کرد و گفت: در سال گذشته میزان صادرات صورت گرفته از تولید منطقه معادل ۴۳ میلیون دلار بود و ۵۰۰ هزار دلار نیز از صادرات مجدد صادرات داشتیم. در سال جاری نیز تاکنون هفت میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صادرات از صادرات مجدد داشتیم که نشان‌دهنده ۱۴ برابر شدن این رقم است اما میزان صادرات از تولید منطقه کاهش یافته است، چرا که دو واحد تولیدی کلان با تعطیلی طی ۹ ماهه گذشته روبرو بوده‌اند و یکی از آنها که ۴۰ میلیون دلار در سال گذشته داشته، تاکنون فعالیتی در سال جاری نداشته‌اند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو اظهار امیدواری کرد در مجموع بتوانیم تا پایان سال ۱۵ میلیون دلار صادرات داشته باشیم و این در حالی است که اگر واحدهای تولیدی ما با تعطیلی روبرو نمی‌شدند به میزان ۶۰ دلار صادرات در دستور کار قرار می‌دادیم.

فروزان همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تاثیر افزایش عوارض خروج در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ گفت: این مرحله با دو پیامد مواجه است؛ یکی اینکه برای بومیان می‌تواند تاثیر منفی داشته باشد و در سوی دیگر مانعی برای خروج ارز از کشور تلقی شود باید بدانیم که طی ۹ ماهه سال جاری حدود ۷۰۰ هزار نفر از منطقه به خارج از کشور تردد داشته‌اند و اگر قصد داریم میزان عوارض خروج را افزایش دهیم باید امکانات کافی را نیز برای مسافران پدید آوریم.

وی با طرح این پرسش که باید بررسی کنیم که چرا مردم به ترکیه می‌روند، خاطرنشان کرد: برخی از مردم برای خرید و برخی دیگر برای گردش به ترکیه مسافرت می‌کنند. باید بررسی کنیم چرا این میزان گردشگر از ایران به ترکیه سفر می‌کنند. این مسئله سوالی است که سیستم گردشگری باید به آن پاسخ دهد. ترکیه در سال گذشته ۳۸ میلیون گردشگر خارجی داشته در حالی که ایران تنها چهار میلیون گردشگر خارجی داشته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو ادامه داد: قرار بود به جای اینکه مردم از کشور خارج شوند و به استانبول و دبی بروند، مقصدشان به ماکو و کیش تغییر کند اما با سخت‌گیری‌های صورت گرفته و طرح مسائلی از جمله کالای همراه مسافر، دیدیم که مشکلات در جای دیگری خودش را نشان داد.

به گفته فروزان، نرخ بیکاری در استان آذربایجان غربی معادل ۱۲ درصد و در منطقه آزاد ماکو معادل هشت درصد است. علاوه براین ۴۰۰ نفر در سال ۱۳۹۲ در حوزه صنعت و معدن مشغول بودند که این رقم به ۲۵۰۰ نفر افزایش یافته است.

وی همچنین با اشاره به اینکه تاکنون یک میلیون دلار صادرات از طریق پرورش میگو در منطقه مدنظر قرار گرفته است، از ارائه پیشنهادی به منظور پرورش ماهی‌های خاویار در ۳۰۰ هکتار خبر داد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو همچنین در مورد پروژه پتروشیمی ماکو یادآور شد: در منطقه آزاد ماکو انجام سرمایه‌گذاری‌های بزرگ مشکلی بود که با آن مواجه بودیم اما خوشبختانه با تالیف پروژه پتروشیمی در منطقه اولین سرمایه‌گذاری بزرگ در دستور کار قرار گرفت که ۳۵ درصد آن با مشارکت شرکت‌های خارجی است و مابقی توسط بخش خصوصی داخلی انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha