• پنجشنبه / ۱۴ دی ۱۳۹۶ / ۱۶:۳۸
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 96101407493
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

توسعه فرهنگی ایران را در آذربایجان‌شرقی می‌توان به نمایش گذاشت

توسعه فرهنگی ایران را در آذربایجان‌شرقی می‌توان به نمایش گذاشت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که استان آذربایجان‌شرقی با میراث کهن تاریخی و مفاخری خود قطب ایران نما است، گفت: توسعه و نمایش فرهنگی ایران را در آذربایجان می‌توان به نمایش گذاشت.

به گزارش ایسنا، سید عباس صالحی در جلسه شورای اداری استان آذربایجان‌شرقی، اظهار کرد: استان آذربایجان‌شرقی را با مولفه‌های مختلف می‌توان تعریف کرد و ساعت‌ها، روزها، و سال‌ها می‌توان در وصف این منطقه سخن گفت؛ چرا که این استان علاوه بر این‌که در حفاظت تاریخی از ایران نقش موثری داشته، از سویی نیز حافظ مرزهای عقیدتی ایران بوده است.

وی با بیان این‌ که ایران امن بوده، چون آذربایجان‌شرقی را سپر خود داشته است، عنوان کرد: این منطقه و نقطه ایران زمین از آنجایی که منزلگاه ارتباطی ایران بوده، دریچه ورود تازه‌هایی به ایران به شمار می‌رفت و از این طریق ذائقه ایرانی با طعم‌ها و با روش‌های تازه آشنا می‌شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این‌که اولین‌های فرهنگی از تبریز آغاز شده و تمام ایران را فرا گرفته است، بیان کرد:  آذربایجان‌شرقی در هر نقطه تاریخی، سر ایران است، چرا که در نقطه‌های حساسی که ایران نیاز به رادمردان داشته آذربایجان بود که به کمک ایران زمین شتافت. 

وی با بیان این‌که ایران مدیون آذربایجان است و این ادعای گزافی نیست، اظهار کرد: آذربایجان در توسعه ایران نقش بسزایی دارد؛ امروز ویژگی‌های شخصیتی این منطقه موجب شده است که در سرتا سر ایران کارآفرینان و سازندگان آذربایجان حضور داشته باشند، در واقع آذربایجان مثل خونی در رگ همه ایران جریان پیدا کرده است.

صالحی خاطرنشان کرد:  موقعیت مرزی و موفقیت‌های این استان در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، دینی و فرهنگی کمک می‌کند تا بخشی از دریچه گشوده ما به جهان باشد، توسعه در یک تبادل فرهنگی انجام می‌گیرد و آذربایجان نقش اساسی در این تبادل دارد.

وی اضافه کرد: رویداد تبریز 2018 فرصت مغتنمی است که وجه پرعمق آذربایجان نشان داده شود و از این طریق ایران خود را به جهانیان بشناساند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی متذکر شد: یکی از مزیت‌های اساسی تبریز هویت تاریخی و معاصر فرهگی، ادبی، هنری و مفاخری این منطقه است و بحث گردشگری به عنون یک فرصت توسعه اجتماعی و اقتصادی می‌تواند جدی تر مورد توجه قرار گیرد؛ با این نگاه اگر موافق باشیم در مبادلات و تعاملاتی که در حوزه فرهنگی ملی با فرهنگ استانی حرکت می‌کند نقطه‌های تعامل روشن‌تری پدید می‌آید. با این نگاه می‌توانیم مسئله فرهنگ و هنر استان را به عنوان مسئله‌ای اصلی در توسعه استانی ببینیم نه یک مسئله در حاشیه. 

وی افزود: هر چند اقدامات صنعتی و خدماتی این استان حائز اهمیت است؛ اما فرهنگ استان می‌تواند به ارتقای بخش اقتصاد،صنعت و خدمات کمک کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر لزوم تقویت استارت آپ‌های مردم نهاد در حوزه فرهنگ و هنر، خاطرنشان کرد: امروزه جریان‌های استارت آپ‌ها و مردمی حوزه فرهنگ و هنر به عنوان یک مقوله جدی در تولید و اشتغال مطرح است؛ آذربایجان‌شرقی نیز در حوزه فرهنگ و هنر از استارت آپ های خلاق قابل توجه برخوردار است.

وی اظهار کرد: کسانی که ایده‌های خلاقانه در زمینه‌های فرهنگ و هنر دارند؛ باید مورد حمایت قرار گیرد تا خلاقیت آن‌ها بتواند در خدمت توسعه استانی و توسعه ملی باشد.

وی افزود: هراستانی با توجه به مزیت‌ها و فرصت‌هایی که دارد باید به قطب فرهنگی و هنری تبدیل شود؛تا بتوانیم از موازی کاری و بی‌توجهی به زیرساخت‌های فرهنگی و هنری فاصله بگیریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لزوم فعال‌سازی و حمایت از موقوفات فرهنگی و هنری، متذکر شد: وقف همواره پشتوانه تاریخی جامعه ایرانی در حوزه خیرات است؛ پویش‌های وقف در حوزه های فرهنگی و هنری هر استان حائز اهمیت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha