• چهارشنبه / ۲۰ دی ۱۳۹۶ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96102010584
  • خبرنگار : 71191

نمایش دو پیراهن مقدس در موزه ملی قرآن

نمایش دو پیراهن مقدس در موزه ملی قرآن

موزه ملی «قرآن کریم» میزبان دو پیراهن تاریخی از دوره صفویه و قاجار با استفاده‌های خاص و طرح‌ها و نوشته‌های متفاوت روی آن‌هاست.

به گزارش ایسنا و براساس توضیح روابط عمومی موزه ملی قرآن کریم، «نیم‌پیراهن نخی» باقی‌مانده از دوره‌ قاجار است که روی آن نوشته‌های قرآنی، ادعیه و جداول اعداد و نیز ۱۲ صورت فلکی که هر کدام مربوط به یکی از ماه‌های سال بوده، نوشته شده است.

بر این اساس بسیاری از تمدن‌های باستانی به ویژه در خاورمیانه برپایه ۱۲ بوده‌اند، بنابراین سال را نیز به ۱۲ ماه تقسیم کرده‌اند. در قرن چهارم هجری جمعیت اخوان‌الصفا به پیروی از اخترشناسان بابلی و یونانی به مطالعه ۱۲ برج «منطقه البروج» پرداختند و سال را به چهار گروه تقسیم کرده و ماه‌های سال را نیز به "حمل"، "اسد"، "قوس"، "سرطان"، "عقرب"، "حوت"، "میزان"، "جوزا"، "دلو"، "ثور"، "سنبله" و "جدی" نامگذاری کردند؛ این صورت‌ها در این رابطه بوده است.

استفاده از این پوشش لباس نیز احتمالا در زمان هنگام تحویل سال و نیز برگزاری مراسم آئینی و نجومی بوده است.

تن‌پوشی از دوره صفویه

"تن‌پوش" نیز یکی از پیراهن‌های به نمایش درآمده در موزه ملی قران کریم است که روابط عمومی موزه ملی  قرآن در توضیح آن به ایسنا این‌طور می‌گوید: پیراهن قرآنی از جنس کتان، مزین به سوره‌های کوچک قرآن و مربع‌های وقفی یا تطبیقی دارای جداول اعداد و علم الحروف یا ابجد است.

این نوع پیراهن‌ها حداقل دو نوع کاربری داشته‌اند؛ یکی پوشیدن آن توسط رزمندگان درجنگ‌ها به منظور پیروزی در مقابل دشمن و دیگری استفاده در محاکم قضایی برای اثباتِ بی‌گناهی متهم با قسم خوردن به آیات مکتوب بر آن. این قَسم در اماکن مقدس مانند امامزاده، مساجد و نظایر آن انجام می‌شده است.

به گفته‌ پژوهشگران «در دوختن یک پیراهن چهل دختر دوشیزه شرکت داشتند تا نتیجه‌ مطلوب از آن گرفته شود.» نوع دیگر آن کاغذی و ساده بوده که دادخواهان با پوشیدن و ایستادن در محل مخصوص توجه مسئولان حکومتی را به خود جلب کرده و باعث رسیدگی به درخواست آن‌ها می‌شدند.

این دو پیراهن مقدس در طبقه منفی دو موزه ملی قرآن کریم به نمایش درآمده‌اند و در حال حاضر مدت زمان نمایش آن‌ها در این موزه نامحدود است.

موزه ملی قرآن در تقاطع خیابان امام‌خمینی (ره) و خیابان ولیعصر (عج) از ساعت ۹ تا ۱۶ در روزهای شنبه تا چهارشنبه برای بازدید عموم به صورت رایگان باز است.

نیم‌پیراهن نخی از دوره قاجار

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha