• یکشنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۶ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 96102412700
  • خبرنگار : 90136

در قالب یک کتاب

ابهام‌ها درباره لباس روحانیت پاسخ داده می‌شود

ابهام‌ها درباره لباس روحانیت پاسخ داده می‌شود

نویسنده کتاب "جامه پیامبر" درباره این اثر گفت: در این اثر تلاش کرده‌ایم به ابهام‌های اقشار مختلف مردم درباره لباس روحانیت پاسخ دهیم؛ همچنین سعی شده در ابتدای هربحث توصیف کاملی درباره آن صورت گیرد و تصور افراد نسبت به مباحث دقیق باشد.

به گزارش ایسنا،  پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اعلام کرد: حجت‌الاسلام مهدی مسائلی- محقق گروه سنت‌های حوزوی و آداب طلبگی مرکز پژوهش‌های جوان- که به پژوهشگاه وابسته است درباره اثر “جامه پیامبر“ می‌گوید: درباره ماهیت لباس روحانیت ابهامات تاریخی و شناختی فراوانی برای مردم و حتی حوزویون وجود دارد، به گونه‌ای که موجب شده تا نگرش‌های مختلفی در داخل و خارج حوزه‌های علمیه نسبت به آن به پدید آید.

وی ادامه داد: بعضی در حوزه تنها به کارکردهای اجتماعی لباس روحانیت توجه دارند و از جنبه‌های معنوی آن غافل هستند. در مقابل، بعضی تنها به جنبه‌های معنوی آن نگاه می‌کنند و به نقش اجتماعی آن توجهی نمی‌کنند. هم‌ چنانکه در خارج از حوزه نیز ممکن است امتیازات و محدویت‌های بی‌پایه و اساسی برای لباس روحانیت در نظر گرفته شود و موجب نگاه منفی به آن شود. در این اثر تلاش کرده‌ایم به ابهامات اقشار مختلف مردم درباره لباس روحانیت پاسخ دهیم. همچنین در این اثر سعی شده در ابتدای هربحث توصیف کاملی درباره آن صورت گیرد و تصور افراد نسبت به مباحث دقیق باشد.

مسائلی خاطرنشان کرد: طلبه‌ای که لباس روحانیت می‌پوشد تصمیم گرفته یک عمر با این لباس زندگی کرده و انجام وظیفه کند، از این رو باید آگاهی‌های کاملی درباره آداب و ویژگی‌ها و لوازم این لباس داشته باشد و سپس در این راه قدم بردارد. افزون بر این ممکن است بعضی ابهامات و شبهات درباره لباس روحانیت موجب شود، بعضی از طلاب از مسئولیت پوشیدن لباس روحانیت شانه خالی کنند و یا بعضی دانشجویان علی‌رغم علاقه‌مندی به تحصیل علوم دینی از ورود به حوزه‌های علمیه اجتناب ورزند. در نگاه عمومی نیز پرداختن به این موضوع می‌تواند، بعضی از تصورات اشتباه مردم را تصحیح کند و تعامل مردم و روحانیون را بهتر کند.

وی درباره رویکرد تالیف این اثر گفت: این اثر ضمن توجه به جوانب معنوی لباس روحانیت، حقیقت‌های اجتماعی را که امروز روحانیت با آن روبرو هستند، لحاظ کرده است و تلاش کرده به دور از شعارزدگی درباره لباس روحانیت بحث کند. همچنین در این اثر افراط‌ها و تفریط‌هایی که در نگاه لباس روحانیت صورت می‌گیرد، بیان شده و حقیقت‌های لباس روحانیت بدون هیچ‌گونه تعصب‌ورزی مطرح شده است.

این کارشناس دینی در ادامه درباره ویژگی شاخص و مزیت‌های نسبی این اثر تاکید کرد: این اثر به تکمیل آثار و بحث‌های گذشته در رابطه با لباس روحانیت می‌پردازد. توصیف خوبی درباره اجزای لباس روحانیت در آن صورت گرفته است و شبهات و مطالب و اقتضائات جدید درباره لباس روحانیت در این اثر منعکس شده است. این کتاب ضمن رعایت اختصار سعی کرده تمام ابعاد مطرح درباره لباس روحانیت را به بحث بگذارد. به نظرم اگرچه نویسنده با محدودیت‌هایی درباره حجم اثر روبرو بود، ولی این اثر کامل‌ترین کتاب درباره لباس روحانیت است.

وی یادآور شد: همه ساله عده‌ی زیادی از طلاب معمم می‌شوند، این طلاب نیاز دارند تا آگاهی خویش را درباره لباس روحانیت کامل کنند، بعضی نیز ممکن است بخواهند قبل از ورود به حوزه دراین باره اطلاعات و آگاهی‌هایی داشته باشند. مطالب کتاب به گونه‌ای تنظیم شده که بسیاری از مباحث برای مخاطب عادی نیز جذاب است و شاید بسیاری به خاطر شب‌هاتی که درباره لباس روحانیت دارند، این کتاب را تهیه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha