• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96110301894
  • خبرنگار : 71467

وعده برای پایان بهمن

شمارش معکوس برای تسویه‌ با سپرده‌گذاران غیرمجازها

شمارش معکوس برای تسویه‌ با سپرده‌گذاران غیرمجازها

آن طور که معاون بانک مرکزی اعلام کرده است تا پایان بهمن‌ماه کار تسویه‌حساب با تمام سپرده‌گذاران تعاونی‌های غیرمجاز پایان می‌یابد.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر چند مورد از موسسات اعتباری غیرمجاز که طی دو یا سه سال اخیر منحل شده و فعالیت آنها خاتمه یافته است، در جریان تعیین تکلیف سپرده‌گذاران قرار دارند. از حدود دو سال پیش که جریان تعاونی ثامن الحجج پیش آمد و انجام تعهدات آن به بانک پارسیان واگذار شد تا مسائل پیش آمده برای موسسه کاسپین که هشت زیرمجموعه دارد. از سوی دیگر در سال جاری موسسات افضل توس، آرمان و البرز ایرانیان نیز به ترتیب مسئولیت دارایی‌ها و تعهدات آنها به بانک آینده، موسسه ملل و بانک تجارت واگذار شد.

تمامی این موسسات اکنون تا مراحل بالایی از تعیین تکلیف سپرده‌گذاران و پرداخت وجوه آنها پیش رفته‌اند. این پرداخت‌ها عمدتا با خط اعتباری که بانک مرکزی در اختیار بانک‌های مسئول این تعاونی‌ها قرار داده است در جریان بوده و همچنان هم ادامه دارد.

تازه‌ترین اعلام فرشاد حیدری – معاون نظام بانک مرکزی – از این حکایت دارد که قرار است تا پایان بهمن‌ماه و براساس دستورالعمل بانک مرکزی کار تسویه‌حساب با سپرده‌گذاران تعاونی‌ها به پایان برسد.

براساس اطلاعات موجود و همچنین توضیحاتی که معاون نظام بانک مرکزی ارائه کرده تاکنون در مورد موسسه ثامن الحجج روال به گونه‌ای پیش رفته که سپرده‌گذاران تا ۳۰۰ میلیون تومان در مرحله تعیین تکلیف قرار داشته و برای مبالغ بالاتر از این نیز ۳۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود.

در مورد زیرمجموعه کاسپین نیز روال به گونه‌ای دیگر است. فرشتگان، بدر توس، امید جلین، پیوند، دامداران و کشاورزان کرمانشاه، الزهرای مشهد، حسنات اصفهان هشت تعاونی زیرمجموعه کاسپین هستند که این موسسه در پایان سال ۱۳۹۴ مجوز رسمی فعالیت در بازار پول را از بانک مرکزی دریافت کرده بود تا به وضعیت تعاونی‌های مذکور رسیدگی کند، اما به هر صورت با حواشی که برای کاسپین که عمدتا مربوط به مشکلات تعاونی فرشتگان بود پیش آمد جریان به نحوی پیش رفت و در نتیجه تجمعات و اعتراضات برای دریافت وجوه از سوی سپرده‌گذاران در نهایت تصمیم به تعیین تکلیف مرحله‌ای آنها گرفته شد.

براین اساس از اردیبهشت‌ماه طی فرآیند مرحله‌ای پرداخت وجوه از سقف سه میلیون تومان آغاز و در آبان ماه تا ۲۰۰ میلیون تومان و بالاتر پیش رفت، به گونه‌ای که در حال حاضر کاسپین براساس دستورالعمل بانک مرکزی در حال تعیین تکلیف سپرده‌گذاران ۲۰۰ میلیون و بالاتر فرشتگان است که برای مبالغ بالاتر نیز تا ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌کند. برای فرشتگان با توجه به بدهی ۸۶۰۰ میلیاردی که در ابتدای امر اعلام و مشخص شد حدود ۳۰۰۰ میلیارد آن به سودهای شناسایی نشده تعلق دارد، تاکنون تا مرز ۴۰۰۰ میلیارد تومان خط اعتباری اختصاص پیدا کرده است.

در مورد هفت تعاونی دیگر هم با خط اعتباری که در نظر گرفته شده که پیش‌تر اعلام شده بود حدود ۵۰۰ میلیارد تومان است تعیین تکلیف سپرده‌گذاران انجام می‌شود.

سایر موسسات شامل افضل توس، آرمان و البرز ایرانیان است که برای آنها از مهرماه پرداخت مرحله‌ای در بانک‌ها و موسسه مسئول آغاز شده و تا سقف ۱۰۰ میلیون و بالاتر پیش رفته است به طوری که سپرده‌گذاران کلان آنها هم می‌توانند تا ۱۰۰ میلیون تومان دریافت کنند. برای این سه تعاونی هم حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومان در مجموع خط اعتباری مصوب شده که به طور تدریجی پرداخت می‌شود.

در مجموع پرداختی به موسسات با توجه به این‌که با خط اعتباری بانک مرکزی انجام می‌شود، به میزان املاک و دارایی‌های آنها بستگی داشته و تا حدی که پاسخگو باشد پرداخت انجام می‌شود.

با این حال معاون نظارت بانک مرکزی اعلام کرده که به زودی اطلاعیه بانک مرکزی در مورد تسویه با سپرده‌گذاران تعاونی‌های منحل شده اعلام خواهد شد. این اطلاعیه مشخص می‌کند که جزئیات تسویه‌حساب نهایی چگونه و برچه اساسی انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۲-۱۹ ۲۳:۰۷

شب عید در حالی از راه می رسید که بیش از نیمی از ملت مظلوم ایران قدرت خرید آجیل و میوه شب عید را ندارند و خیلی ها حتی توان خرید یک جفت کفش برای فرزندان خود را هم ندارند آن وقت مدیران متخلف بانک مرکزی برای رسیدن به اهداف شخصی خود ، سالهاست با شعار دروغین صیانت از سپرده های مردمی، ساماندهی موسسات را مطرح و بدون رعایت تشریفات قانونی یک مجوز کاغذی به بانک فاسد و غیر قانونی رسالت و موسسه کاسپین صادر و پس از صدور مجوز کاغذی، موسسات قانونی را برخلاف تبصره یک ماده یک قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی غیر مجاز اعلام و با هجوم سپرده گذاران مواجه و ورشکسته نموده و قبل از صدور حکم محکمه ، منحله اعلام و متوقف می نمایند تا سپرده گذاران مالباخته را چندین سال در خیابانها آواره نموده و در نهایت با پرداخت دهها هزارمیلیارد بدون سود از پول بیت المال مسلمین ، اصل سپرده ها را پرداخت و دهها موسسه را با صدها شعبه ، بدون زحمت و بدون هزینه ، یک شبه به تصرف بانک فاسد رسالت و موسسه کاسپین درآوردند؟ آیا تصرف بدون زحمت و بدون هزینه دهها موسسه ، با صدها شعبۀ آماده در سراسر کشور توسط بانک غیر قانونی رسالت و موسسه کاسپین ، تحصیل من غیر حق نیست ؟ آیا تحصیل من غیرحق شرعاً حرام و قانوناً جرم نیست؟ گیرم که مدیران موسسات متخلف بودند آیا باید جلوی تخلف را مسدود و مدیران متخلف را مجازات و پول ملت را از حلقوم متخلفان بیرون کشید یا پولی را که باید در جهت اشتغال و ازدواج جوانان، توسعه کشور و ... هزینه شود بابت سپرده های مشتریان پرداخت نمود ؟ آیا تاوان تخلف مدیران و یا هزینه توسعه شعب بانک غیر قانونی رسالت و موسسه کاسپین را را باید بیت المال بی صاحب مسلمین و سپرده گذاران نگون بخت پرداخت نمایند؟ کدام عقل، کدام وجدان، کدام قانون، کدام شرع این را قبول می کند که مدیران متخلف بانک مرکزی با دریافت حقوق های آنچنانی از جیب مردم و استفاده حداکثری از امکانات دولتی به بهانه ساماندهی، موسسات قانونی را با حیله و تقلب متوقف و با غارت بیت المال بی صاحب مسلمین و تضییع حقوق میلیونها سپرده گذار و سهامداران ، صدها شعبۀ آماده را به ناحق و بدون هزینه و بدون زحمت به تصرف اشخاص فاسد درآورد ؟ آیا غارت بیت المال بی صاحب مسلمین و تضییع حقوق ملت ، شرعاً حرام و قانوناً جرم نیست ؟