• دوشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۰۱:۲۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 97021608654
  • خبرنگار : 71573

محمد حسینی عنوان کرد

اتفاق‌های عجیب و غریب در نمایشگاه کتاب

اتفاق‌های عجیب و غریب در نمایشگاه کتاب

محمد حسینی با اشاره به "اتفاق‌های عجیب و غریب" در نمایشگاه کتاب امسال می‌گوید: همه‌ساله بی‌نظمی و نابسامانی‌ در نمایشگاه تکرار می‌شود؛ امسال هم بی‌نظمی‌ها بسیار زیاد است.

این داستان‌نویس و فعال نشر در گفت‌وگو با ایسنا، درباره ارزیابی‌اش از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: سی‌ویکمین سال برگزاری نمایشگاه کتاب را داریم و ۳۱ سال این حرف‌ها تکرار شده است. نمایشگاه کتاب نمایشگاهی نابسامان و بی‌نظم است. البته در شهر آفتاب اندکی اوضاع بهتر شده بود، اما این‌جا (در مصلا) همان نابسامانی سال‌های قبل برقرار است.

او افزود: اتفاق‌های عجیبی و غریبی در نمایشگاه امسال رخ داده است. مثلا به یک ناشر آموزشی این اجازه را دادند که بیلبورد بزند «شما این‌جا چه می‌کنید؟ آنلاین خرید کنید» امسال این تبلیغات را در نمایشگاه داشتیم که خوب به نظر نمی‌آید.

حسینی درباره این نقد که نمایشگاه کتاب تهران یک فروشگاه بزرگ است، گفت: این درست است که ما نمایشگاه کتاب نداریم بلکه نمایشگاه‌مان یک فروشگاه بزرگ کتاب است. این نوع فروشگاه به کتاب‌فروشی‌های کوچک به‌ویژه در شهرستان‌ها لطمه می‌زند و تردیدی در این موضوع وجود ندارد. از طرف دیگر، فروختن کتاب در نمایشگاه برای ناشران نقدینگی می‌آورد. همه این‌ها را باید در کنار هم ببینیم و یک تصمیم درست اتخاذ کنیم.

این نویسنده سپس اظهار کرد: در همه دنیا وقتی شخص یا نهاد و موسسه‌ای می‌خواهد کتاب بخرد به کتاب‌فروشی می‌رود زیرا در آن‌جا یک چرخه سالم به وجود آمده که هم ناشران و هم کتاب‌فروشی‌ها و هم مردم از آن سود می‌برند، اما در شکلی که ما نمایشگاه را برگزار می‌کنیم ویترین کتاب حذف شده و کتاب‌فروشی‌های کوچک تضعیف می‌شود.

او با بیان این‌که تصمیم گرفته شده نمایشگاه کتاب تهران به شکل یک فروشگاه کتاب برگزار شود، گفت: در ۱۰ یا ۱۱ روزی که نمایشگاه را به شکل فروشگاه برپا می‌کنند باید همه کارها را به درستی انجام دهند؛ به طور مثال کارت‌خوان ناشران بعد از دو روز از آغاز نمایشگاه به آن‌ها تحویل داده شد. موضوع تبلیغات را هم اشاره کردم. سروصدای زیادی که در شبستان وجود دارد، هم ناشران و هم مردم را آزار می‌دهد. اگر می‌خواهند اطلاع‌رسانی کنند صدای این اطلاع‌رسانی‌ها می‌تواند کم باشد.

حسینی در پایان متذکر شد: مردم وقتی می‌خواهند ساعت هشت شب به خانه خود برگردند نمی‌دانند چطور باید بروند. سیستم حمل و نقل درستی درنظر گرفته نشده است. چهار اتوبوس مناسب وجود ندارد که مردم بتوانند از آن‌ها استفاده کنند. بی‌نظمی‌ها در نمایشگاه کتاب بسیار زیاد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۰۹:۰۶

مصلی تهران، بهترین جا برای برپایی نمایشگاه کتاب است. مشکلاتی که در این خبر مطرح شد(نصب بنرهای نابجا، حمل و نقل عمومی و کارتخوان) اگر در شهر آفتاب هم بود، اتفاق می افتاد. مشکل، مدیریت نمایشگاه است نه محل آن. مردم به مصلی دسترسی دارند اما شهرآفتاب اصلا مناسب نیست. چند مدرسه می توانستند به آنجا بیایند؟ چه تعداد کارمند شرایط حضور داشتند؟ فضای شهرآفتاب گسترده است اما تحمل دوری از مرکز شهر، مسافت زیادی که باید تا سالن های اصلی پیموده شود، نابسامانی پارکینگ و حتی چیدمان غلط ناشران، حقیقتا دشوار است. بهترین محل برای نمایشگاه کتاب، مصلی است و از جناب وزیر هم بابت این تصمیم تشکر میکنیم. اگر شک دارید، یک نظرسنجی عمومی ترتیب بدهید تا ببینید مردم کدامیک رو برای چنین رویداد مهمی انتخاب می کنند.

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۰:۰۲

احسنت بر قالیباف.روز به روز بر حقانیت وی افزوده می شود

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۵:۴۷

مخاطب در دسترس نیست ؟ بیش از ۳۰ سال است که مانمایشگاه کتاب داریم ؟یعنی یک بساط قلع وقمع منابع و وقت وتاراج منابع ارزی به بهانه فروش ارزی ؟ا در کجای دنیا به دانشجویان کارشناسی ارز خرید تخصیص می دهند ؟ آیا تابحال کسی جرات کرده بپرسد در هر نمایشگاه چند هزار دلار ارز توسط این مجموعه مصرف می شود وسهم این حاتم بخشی ها در حل مشکلات مردم چیست ؟در واقع در کشور ما گوش شنوایی وجود ندارد ؟بخصوص در حوزه فرهنگ اعم از ارشاد وبقیه ؟یعنی مخاطب در دسترس نیست ؟یک جمله ؟؟؟؟؟ما نمی دانیم برای چه به این ها رای دادیم وبرای چی باید دوباره رای بدهیم ؟