• چهارشنبه / ۲ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۳:۵۶
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 97030201088
  • خبرنگار : 71461

نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم و چند نکته

نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم و چند نکته

در حالی سه روز از فعالیت نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مصلای امام‌خمینی(ره) می‌گذرد که هنوز برخی غرفه‌ها نه تنها آماده نیستند بلکه کارگران در آنها مشغول ساخت غرفه‌ها هستند و سرو صدای ناشی از این ساخت‌وسازها در نمایشگاه به گوش می‌رسد.

به گزارش ایسنا،بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از عصر روز شنبه (۲۹ اردیبهشت‌ماه) مصادف با سومین روز از ماه مبارک رمضان با حضور سیدعباس صالحی- وزیر فرهنگ  وارشاد اسلامی- و فعالان جامعه قرآنی  کار خود را آغاز کرد و بازدیدکنندگان مشتاق به نمایشگاه قرآن کریم از عصر روز یکشنبه توانستند با حضور در مصلی از نمایشگاه  بین‌المللی قرآن که بزرگترین رویداد قرآنی کشور است و اکنون در مصلای امام خمینی (ره) در حال برگزاری است از محصولات و آثار قرآنی بازدید کنند اما در همان روز ابتدایی بازدید کنندگان با غرفه‌هایی نیمه تمام و کارگرانی مشغول به کار روبرو شدند.

اما استقبال در روز اول و دوم از نمایشگاه نسبت به سال‌های پیش بهتر بود و عمده بازدیدکنندگان دلیل حضور خود را در نمایشگاه اینگونه اعلام می‌کردند که در روزهای ابتدایی فضای نمایشگاه خلوت‌تر است و راحت‌تر می‌توانند محصولات قرآنی را که لازم دارند تهیه کنند. اما با وجود گذشت سه روز از برپایی نمایشگاه همچنان برخی از غرفه داران در حال آماده سازی غرفه‌های خود هستند. در این بین قرار است امسال بخش بین‌الملل نمایشگاه به گونه‌ای دیگر و با شکوه‌تر از قبل باشد اما هنوز غرفه‌های آن آماده نشده و در روز گذشته که نشست تشریح برنامه‌های رسانه و فضای مجازی در سالن نشست‌ها برگزار شد خبرنگاران با سرو صدای عجیبی روبه‌رو بودند و حتی برخی برای اینکه نمی‌توانستند صدا را تحمل کنند از نوشتن خبر منصرف شدند و پس از پی‌گیری انجام شده، دلیل این سرو صدا برپایی غرفه‌های بخش بین‌الملل عنوان شد.

بخش بین‌الملل نمایشگاه از جمله بخش‌هایی است که سخن از آن زیاد است. سال گذشته مسئولان خبر از برپایی آن دادند و قرار بود از اواسط نمایشگاه این بخش برپا شود اما نمایشگاه بیست‌وپنجم بدون بخش بین‌الملل برگزار شد. عبدالهادی فقهی‌زاده- معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- از برپایی این بخش با حضور نمایندگان هفت کشور خبر داده که در روز نخست این بخش مشاهده نشد و قرار است که بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن در روزهای آتی راه‌اندازی شود.

شب گذشته و در شب سوم نمایشگاه بر عکس دوشب گذشته فضای نمایشگاه خلوت‌تر بود اما در بین شرکت‌کنندگان حضور کودکان و نوجوانان بسیار مشهود بود و آنها به فعالیت‌های هنری و قرآنی مشغول بودند. امسال بخش کودک و نوجوان در انتهای شبستان مصلی قرار دارد و فضای 1800  متری آن محیطی مناسب برای جنب‌وجوش کودکان است و غرفه‌های معماهای قرآنی، جدول قرآنی، تایپوگرافی (حروف نگاری)،معرق، کتیبه نگاری و داستان‌های قرآنی آماده حضور پرنشاط کودکان هستند.

بخش هنری نمایشگاه قرآن همچون سال گذشته در ورودی شبستان مصلی برپا شده و می‌توان گفت که این بخش تقریباً کامل است. این بخش در فضای وسیعی برپا شده و در آن آثار مختلف هنری با محوریت تابلو در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.البته تعدادی از هنرمندان،خوشنویس،نقاش،تذهیب‌کار و... در این بخش حضور دارند و ضمن شرح هنر خود برای علاقه‌مندان، به خلق آثار هنری مشغول هستند. در این بخش حدود ۸۰ صندلی در مقابل محرابی زیبا و گل‌هایی طبیعی در گلدان‌های به صف شده، در انتظار برپایی مجالس قرآنی بود.

بخش رسانه و فضای مجازی از بخش‌های جدید نمایشگاه قرآن کریم است و این بخش امسال با رویکردی متفاوت به معرفی رسانه‌های قرآنی برای عموم مردم پرداخته و با در نظرگرفتن غرفه‌هایی زیبا برای رسانه‌های مختلف، ضمن معرفی آنان، علاقه‌مندان را با فرایند تولید آثار رسانه‌ای و خبری آشنا می‌کند.

اما با گذشت سه روز هنوز از نقشه نمایشگاه و تابلوهای راهنما خبری نیست ولی بانوانی در قالب طرح هادیان به اطلاع رسانی محیطی نمایشگاه می‌پردازند.

برخی از بازدیدکنندگان به دنبال محصولات و کتاب‌های قرآنی از این غرفه به آن غرفه می‌روند چرا که بسیاری از غرفه‌ها بدون کتیبه هستند و این کار را برای بازدیدکنندگان مشکل‌تر می‌کند و بیشتر بازدید کنندگان از غرفه‌دارن آدرس مکانی را که می‌خواهند بروند می‌پرسند.

بخش عفاف و حجاب نمایشگاه که هر ساله در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار می‌شود یکی از بخش‌های بسیار جذاب و پر مخاطب است و هر ساله بیشترین تعداد بازدید  از این بخش صورت می‌گیرد که قرار شده است با توجه به نامگذاری امسال به نام "حمایت از کالای ایرانی " در این بخش فقط محصولات و چادرهای ایرانی ارائه شود. نمایشگاه عفاف و حجاب در سال جاری به دو بخش تبلیغی و ترویجی و نیز عرضه محصولات در این حوزه تقسیم ‌شده است. ‌

در بخش تبلیغی و ترویجی سومین سال طرح ملی عفاف و حجاب برگزار می‌شود.طرح ملی نذر حجاب و عفاف در دو دسته تعویض چادر مشکی کهنه با نو و همچنین چادر نماز انجام می‌شود. ‌ طبق اخباری که اعلام شده قرار است در سال جاری مراسم افتتاحیه شعر عفاف و حجاب که به "مستور" مشهور است برگزار شود.

همچنین ‌در نمایشگاه قرآن، کارگاه‌های تخصصی تلفیقی از نقاشی و خط با مضمون حجاب و عفاف نیز برگزار می‌شود. ‌قرار است آیین رونمایی از محصولات و تازه‌های عفاف و حجاب نیز در نمایشگاه انجام شود.

یکی دیگر از بخش‌های عفاف و حجاب کارگاه دوخت چادر به صورت ‌رایگان است که بر اساس پیش‌بینی‌ها روزانه ۳۰۰ چادر به شرکت کنندگان تحویل داده می‌شود و اولویت با کسانی ‌است که از نمایشگاه خرید می‌کنند.

خبر خوش برای مادران این است که مادران در طول نمایشگاه نگران فرزندانشان نباشند و می‌توانند فرزندان خود را به مهدهای نمایشگاه بسپارند.

غرفه‌ای به نام «من حجاب را دوست دارم» نیز در راستای ترویج عفاف و حجاب با استفاده از فضای مجازی نیز در نمایشگاه حضور دارد و در نمایشگاه از ‌تولیدکنندگان چادرهای کاربردی مانند ایرانی، ملی، عربی، دانشجویی و... دعوت شده تا آخرین محصولات خود را عرضه کنند. ‌

امسال نیز همچون سال گذشته تولیدکنندگان مانتوهای اجتماعی ایرانی- اسلامی،کودک و نوجوان و همچنین تولیدکنندگان روسری- شال در نمایشگاه ‌حضور دارند.  

بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با شعار «قرآن، چلچراغ هدایت» از۳۰ اردیبهشت به مدت ۱۷ روز تا ۱۴ خردادماه برابر با سالروز ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران (شب بیستم ماه مبارک رمضان) و از ساعت ۱۷ تا ۲۴ در محل مصلای امام خمینی (ره) میزبان علاقه مندان خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha