• شنبه / ۲۶ خرداد ۱۳۹۷ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97032611975
  • خبرنگار : 80001

این‌جا در قرق املاکی‌هاست!

این‌جا در قرق املاکی‌هاست!

صبح که بیدار می‌شوی می‌بینی اتاق یک پنجره یا پارکینگ خانه‌ای در تهرانسر یکدفعه تبدیل به دفتر مشاور املاک شده و معلوم نیست با زد و بندها و شگردهای بعضی از آنها در بستن قرارداد کدام خانواده قرار است خانه خراب شود.

به گزارش ایسنا، این روزها که بازار معاملات داغ شده، مسکن ویژه تهرانسر با حدود ۲۳۰۰ واحد مسکونی و به علت دارا بودن موقعیتی مناسب به محلی برای تاخت و تاز و سوءاستفاده تعداد معدودی دلال در پوشش مشاور املاک با هدف کسب سودهای کلان و نامتعارف تبدیل شده است. این‌که آیا این دفاتر جواز کسب دارند یا خیر هم در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. طبق آماری که اتحادیه در سال ۱۳۹۲ ارایه کرد ۱۲۰۰۰ بنگاهی مجوزدار و ۲۰۰۰ واحد بدون جواز در شهر تهران فعالیت می‌کنند که ظاهرا با آنها برخورد می‌شود اما گزارش‌ها نشان می‌دهد که فعالیت بدون مجوز هنوز در صنف اتحادیه به قوت خود باقی است. گفته می‌شود اتحادیه مجازات‌هایی را برای آنها در نظر می‌گیرد؛ مجازات‌هایی که طبق بررسی‌های میدانی نتایج ثمربخشی نداشته است.

سود میلیاردی در جیب دلالان مسکن ویژه تهرانسر

برگردیم به پروژه مسکن ویژه تهرانسر. با آزاد شدن خرید و فروش واحدهای مسکن ویژه، این پروژه به علت نبود نظارت دستگاه های مسول نظیر اتحادیه مشاوران املاک تهران به محلی برای تاخت و تاز تعدادی دلال برای کسب سودهای غیر متعارف در پوشش مشاورین املاک بدل شده است.

ساخت پروژه مسکن ویژه و بدنبال آن غفلت دستگاه‌های نظارتی فرصت بسیار خوبی را برای افراد سودجو فراهم آورده تا با نام مشاورین املاک و یا جا زدن خود با عنوان نمایندگان متقاضیان دست به تعیین قیمت های دلخواه و سودهای چندصد میلیونی را طی مدتی اندک از آن خود کنند.

شگردهایی برای جلب مشتری

از جمله ترفندهای این افراد نصب تابلو یا بنرهایی بر سردر بنگاه های املاکشان با عنوان نماینده رسمی خرید و فروش مسکن ویژه تهرانسر است. این اقدام غیر قانونی در حالی ماه‌هاست که از سوی سودجویان صورت می گیرد که مشخص نیست چرا دستگاه های مسول هیچگونه برخورد جدی با این اقدام غیرقانونی انجام نمی‌دهد یا مجری طرح نیز در جهت آگاه‌سازی مردم و اعلام اینکه این مشاوران املاک نماینده رسمی دولت نیستند حرکتی انجام نمی دهد. دلالان با این شیوه نه تنها به خریداران و فروشندگان اینگونه القا می کنند که نماینده رسمی خرید و فروش واحدهای مسکونی این پروژه هستند بلکه در صحبت‌هایشان نیز علنا اعلام می‌کنند اگر قراردادهای خرید و فروش در دیگر بنگاه‌های املاک به ثبت برسد می‌تواند عوارض جبران ناپذیری برای خریداران و فروشندگان داشته باشد.

البته نکته جالب توجه در این‌باره این است که حتی برخی از این مشاوران املاک که پیش از این هیچ‌گونه تخصصی در این شغل نداشته اند و تنها به دروغ با نام نمایندگان متقاضیان در تجمعات اعتراضی حضور داشته‌اند با سوءاستفاده از این موضوع در اوایل کارشان و بدون مجوز از واحدهای مسکونی به عنوان محل خرید و فروش املاک استفاده و زمانی که بی‌تفاوتی دستگاه‌های مسول و عدم برخورد جدی آنها را دیدند پا را فراتر گذاشته و چند ماهی است اقدام به راه اندازی بنگاه املاک کرده‌اند!

باندبازی فامیلی در واسطه‌های ملکی

حتی مشاهده شده با بازارگرمی این افراد، مبلغ ۵۰ میلیون تومان نیز از متقاضیان خرید این واحدها به عنوان بیعانه گرفته اند و تا یک ماه نزد خود نگهداشته اند تا واحد مسکونی برای این افراد پیدا کنند در حالیکه فروشندگان زیادی واحدهای مسکونی خود را برای فروش به این مشاوران املاک سپرده اند. با توسل به این شیوه این افراد با گرفتن مبالغ زیاد از افراد مختلف به عنوان بیعانه در همان مدت اقدام به خرید و سپس فروش واحدهای مسکونی آن هم با پول مردم و بدون اطلاع آن ها می کنند!

کسب سود قابل توجه از اقساط پرداختی توسط فروشندگان و محاسبه نکردن این اقساط برای فروشنده و محاسبه کردن آن برای خریداران با شیوه‌های نوآورانه از دیگر ترفندهایی است که برخی از این مشاوران املاک آن را ابداع کرده اند.

نکته قابل تامل این است که برخی مسولان واگذاری واحدهای مسکن ویژه که در هنگام تحویل توسط متقاضیان زیادی دیده شده اند در یکی از این مشاوران املاک مشاهده شده اند!

مشاورانی که دوساله میلیاردر شدند

کسب سودهای میلیونی طی یکی دو سال اخیر توسط این مشاوران املاک به حدی است که هر کدام در حال حاضر صاحب چندین واحد مسکونی این پروژه شده اند و با سوء استفاده از نبود نظارت کافی و نیاز مردم برای خودشان مال و منالی قابل توجه دست و پا کرده اند و هر روز بیش از گذشته پر و بال میگیرند.

کارشناسان می‌گویند بهتر است اتحادیه مشاوران املاک با کمک دستگاه های نظارتی دیگر ضمن برخورد با اینگونه افراد، به دنبال دستیابی به شیوه‌های جدید خرید و فروش یا رهن و اجاره منازل مسکونی باشد و در راستای برنامه‌های دولت الکترونیک گام جدی بردارد تا علاوه بر جلوگیری از ضایع شدن حقوق بیت المال، دست دلالان از بازار مسکن برای همیشه کوتاه شود.

رشد قارچ‌گونه دفاتر املاک در تهرانسر

تا یک سال پیش نهایتا یک تا دو بنگاه مشاور املاک در مجاورت مسکن ویژه تهرانسر بود اما در حال حاضر تعداد بنگاه‌ها  جنب پروژه مسکن ویژه تهرانسر به چندین برابر رسیده و به سرعت نیز در حال افزایش است. هر کدام از این مشاوران املاک هم برای ربودن گوی سبقت از یکدیگر، هر بار اقدام به نصب تابلوهایی بزرگتر از رقبا می کنند و خودروهای متعددی را نیز مقابل بنگاه املاک خود به صورت صوری قرار می دهند تا هر چه بیشتر اعتماد مشتریان را جلب کنند!

در جایی که اداره کل راه و شهرسازی استان تهران بارها به صورت رسمی اعلام کرده هیچ نماینده غیر رسمی در این پروژه ندارد، برخی از این مشاوران املاک پا را فراتر گذاشته و با نصب تابلو خود را نماینده رسمی ثبت قرارداد خرید و فروش واحدهای مسکن ویژه معرفی کرده اند و هیچگونه برخورد قانونی نیز با این متخلفان که برای رسیدن به سود بیشتر خود را نماینده قانونی دولت و یا ساکنان بیشمار مسکن ویژه نشان می دهند نمی شود.

از سوی دیگر اخیرا تعدادی از واحدهای تجاری این پروژه توسط اداره کل راه و شهرسازی به مزایده گذاشته شد و باز هم این دلالان بنگاه های املاک بودند که بهترین واحدهای تجاری را با شرط ۴۰ درصد نقد و ۶۰ درصد اقساط ۵ ساله خریداری کرده و بلافاصله با فروش آنها صاحب سودهای کلان شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha