به گزارش ایسنا، سیامک جهانگیری ـ آهنگساز، نوازندۀ نی و مدرس دانشگاه ـ درباره این اثر گفت: مجموعه حاضر به عنوان کتاب دوم شامل دستگاه همایون، نوا و آواز بیات اصفهان است. پیش از این در جلد اول، دستگاه شور و متعلقات آن در دو سیدی به چاپ رسیده بود و بقیهی دستگاهها نیز در مجلد بعدی به چاپ خواهد رسید.
او ادامه داد: نی یکی از نزدیکترین سازها به حنجرهی انسان است و شاید از این بابت اجرای آواز یا ردیف آوازی برای این ساز مناسبتر باشد. به همین خاطر، این مجموعه برای ساز نی آوانویسی و اجرا شده است.
جهانگیری درباره آوانویسی و اجرای این ردیف بیان کرد: آنچه در آوانویسیها برای این ساز مدّ نظر بوده، اجرای چپکوکِ دستگاه همایون، نوا و آواز بیات اصفهان است، زیرا در اجرای چپکوک با این ساز، توالی حرکت نغمگی از گسترهی صوتی بم به زیر است و نسبت به اجرای راستکوکها، در این ساز بهتر قابل اجراست.
سیامک جهانگیری، نوازندهی نی، آهنگساز و مدرس دانشگاه، نزد عبدالنقی افشارنیا فراگیری این ساز را آغاز کرد و پس از ورود به دانشکدهی هنرهای زیبا دانشگاه تهران نوازندگی نی را نزد محمدعلی کیانینژاد دنبال کرد. این هنرمند در زمینه تألیف کتاب و سیدی برای آموزش ساز نی فعالیتهای زیادی کرده است. آلبومهایی چون «میرسد باران»، «ترنمی برای صبح»، «۲۴ چهارمضراب از ابوالحسن صبا»، «بدرقهی ماه»، «در رگ تاک» و اجرای «ردیف استاد عبدالله دوامی» بخشی از فعالیتهای سیامک جهانگیری در زمینهی موسیقی هستند.
انتهای پیام
نظرات