• دوشنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97051507760
  • خبرنگار : 71470

گرانی مرغ به ماهی هم سرایت کرد!

گرانی مرغ به ماهی هم سرایت کرد!

رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی تهران قیمت تعیین شده ستاد تنظیم بازار برای مرغ را غیرمنطقی بیان کرد و گفت: در روزهای اخیر که بازار با کاهش عرضه مرغ مواجه شده است، تولیدکنندگان به دنبال جبران ضررهای گذشته خود هستند و گرانی مرغ به ماهی نیز سرایت کرده است.

به گزارش ایسنا، در ماه های اخیر نوسان قیمت گوشت مرغ به بیشترین میزان خود رسیده و تولیدکنندگان و فروشندگان مرغ بر این باورند که باید قیمت هر کیلو مرغ کشتار شده روز حداقل ۹۰۰۰ تومان باشد و مهدی یوسف خانی - رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ - تهران بر این باور است که هر کیلو مرغ زنده حداقل باید قیمتی حدود ۶۰۰۰ تومان و هر کیلو مرغ کشتار روز باید ۹۲۰۰ تومان داشته باشد.

یوسف خانی به ایسنا گفته بود که با توجه به هزینه تولید و نرخ نهاده دامی قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده بیش از ۶۰۰۰ تومان است اما با این وجود ستاد تنظیم بازار در هفته گذشته حداکثر قیمت مرغ زنده تحویل درب واحد مرغداری با ۹ درصد افزایش هر کیلوگرم ۵۱۵۵ تومان و حداکثر قیمت مصرف‌کننده گوشت مرغ با ۹ درصد افزایش معادل ۸۱۷۵ تومان تعیین کرده است.

حال با توجه به اینکه این نرخ کمتر از معیار قابل قبول تولیدکنندگان و اتحادیه است و در کنار آن بازار قیمتی حدود ۱۱ هزار تومان را برای هر کیلو مرغ کتار روز در نظر گرفته است، مهدی یوسف خانی - ئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی تهران - به ایسنا گفت: هر کیلو مرغ زنده باید حدود ۶۳۰۰ تومان قیمت گذاری شود تا هزینه های تولید مرغدار پوشش داده شود و اگر این رقم معیار مناسبی باشد هر کیلوگرم مرغ کشتار روز گرم برای مصرف کننده حدود ۹۴۰۰ تومان قیمت گذاری می شود.

وی با اشاره به نرخ تعیین شده از سوی ستاد تنظیم بازار برای قیمت مرغ، ادامه داد: نرخ تعیین شده از سوی ستاد تنظیم بازار، درست نیست و جای سوال دارد که ستاد تنظیم بازار قیمت  قابل محاسبه برای نهاده را چه رقمی در نظر گرفته است.

او بیان کرد: با وجود آنکه ستاد تنظم بازار نرخی را تعیین کرده است اما مرغدار با توجه به هزینه های تولید نرخ منطقی خود را اعلام می کند که در چند روز گذشته اختلاف قیمت مرغدار و نرخ ستاد تنظیم بازار برای هر کیلو مرغ زنده در حدود ۱۰۰۰ تومان بوده است.

یوسف خانی خاطرنشان کرد: سازمان های بازرسی و نظارتی تنها بر فعالیت حلقه انتهایی زنجیره تولید و توزیع نظارت دارند و به نظر می رسد باید نظارت های خود را بر حلقه های ابتدایی معطوف کنند، زمانی که هر کیلو مرغ زنده در حدود ۷۱۰۰ تومان عرصه می شود با قیمت بیش از ۱۰ هزار تومان به مشتری فروخته می شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی تاکید کرد: در چند روز اخیر مرغ زنده با قیمت بیش از ۷۰۰۰ تومان به فروش رسیده و به نظر می رسد این روند ادامه نخواهد داشت، زیرا عرضه مرغ در چند وقت اخیر کاهش یافته و مرغدار به دنبال جبران ضررهای گذشته خود است.

وی در پاسخ به این سوال که در تامین نهاده ‌ها و خوراک مشکلی وجود ندارد، گفت: مرغدار در چند وقت اخیر در تهیه نهاده مشکلی نداشته و قیمت‌ها نیز طی دو ماه اخیر تغییری نداشته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا رشد قیمت مرغ به ماهی هم سرایت کرده است، بیان کرد: کم آبی چند وقت اخیر در پرورش ماهی تاثیرگذار بوده و عاملی شده تا قیمت ماهی های پرورشی همچون قزل آلا با افزایش قمیت روبرو شود؛ به گونه‌ای که هر کیلوگرم ماهی قزل آلا از ۱۴ هزار به ۱۹ هزار تومان افزایش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۵ ۱۰:۱۴

ايشان گويا در كشور ديگري زندگي ميكنند كه ميفرمايند قيمت نهاده در ٢ ماه اخير تغيير نداشته است. تغييرات ٢ ماهه قيمت جهت مطالعه ايشان: ذرت از ١١٠٠ به بيش از ١٢٠٠ اسيد آمينه متيونين از ١٥٠٠٠ به بيش از ٣٠٠٠٠ تومان اسيد آمينه از ٥٥٠٠ تومان به ١٢ هزار تومان اسيدآمينه ترئونين از ٧٠٠٠ به حدود ٢٠٠٠٠ آنتي اكسيدان: از ٦٥٠٠ به بيش از ١٢٠٠٠ گلوتن ذرت از ٢٨٠٠ به حدود ٤٠٠٠ تومان ويتامين ها بيش از ٣ برابر كولين از ٦٠٠٠ به حدود ١٠٠٠٠ سبوس گندم از ٦٥٠ به ١٢٠٠ آرد دامي از ٩٠٠ به ١٢٠٠ نشاسته دامي: از ٧٠٠ به ١٢٠٠ روغن از ٣٥٠٠ به بيش از ٤٠٠٠ كنجاله كلزا از ١٢٠٠ به بيش از ١٧٠٠ پودر ماهي با افزايش بيش از ٥٠٠ تومان پودر ضايعات كشتارگاه طيور از ٦٠٠ به حدود ١٥٠٠ تومان! (تمام موارد فوق همراه با احتكار علني حتي در شركت هاي شبه دولتي و اقماري و همراه با افت كيفيت) هزينه حمل افزايش بيش از ٢٠ درصدي ... واقعا قيمت نهاده ها تغيير نكرده؟ تريبون ها دست چه كساني هست، از ايسنا خواهش ميكنم درد توليدكنندگان را منتشر كند.