• دوشنبه / ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 97062613224
  • خبرنگار : 71571

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی معاونت اجتماعی قوه قضاییه:

اگر مردم بدهکاران کلان بانکی را می‌شناسند، گزارش دهند

اگر مردم بدهکاران کلان بانکی را می‌شناسند، گزارش دهند

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، گفت: اگر مردم بابت دادن وام‌ها و سودهای کلان گلایه‌مند هستند یا بدهکاران کلان بانکی را می‌شناسند و مدرک و سندی هم دارند به ما حتما گزارش دهند.

به گزارش ایسنا، علی اصغر رفاهی مستشار قضایی و مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و امور مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه صبح امروز در نشستی با اصحاب رسانه با بیان اینکه قرار بر این است که گزارش‌های برنامه سجام (سامانه جامع اطلاعات مردمی) به صورت هر هفته بیان شود، گفت: با نظر معاون اجتماعی قوه قضاییه چند ماهی است سامانه جامع اطلاعات مردمی یا سجام در تمام استان‌های کشور آغاز به کار کرده و مردم می‌توانند به عنوان ناظران پیشگیری ورود عملیاتی داشته باشند و ما هم تعهد می‌کنیم با کمک مردم نظارت را عملیاتی کنیم. در شرایط کنونی که جرایم اقتصادی در جریان است و افراد سودجو با سوء استفاده به مردم ستم می‌کنند، می‌توان با سامانه سجام بسیاری از جرایم و تخلفات گمنام و مخفی را با کمک مردم، آشکار کرد.

 مدیرکل پیشگیری های مردمی و امور مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به اینکه نظارت متمرکز توسط قوای سه ‌گانه انجام می‌شود، اظهار کرد: این نوع نظارت کافی نیست و باید نظارت غیرمتمرکز را با کمک سامانه سجام تحقق بخشید. سامانه سجام در کوتاه‌ترین زمان اطلاعات را به عالی‌ترین مقامات قضایی و اجرایی شهر، شهرستان و استان می‌رساند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از موضوعاتی که انتظار داریم مردم اطلاعات آن را با کمک این سامانه ثبت کنند موضوع احتکار است، عنوان کرد: چند شب گذشته معاون اول قوه قضاییه آقای اژه‌ای تقاضای معرفی متخلفان اقتصادی را داشتند، در این راستا سامانه سجام آمادگی دارد در هر نهاد و جایی که احساس می‌شود پارتی‌ بازی و تخلف وجود دارد، ثبت و رسیدگی شود. برابر قانون اساسی احیای حقوق عامه از وظایف کلان قوه قضاییه است و هرجایی شهروندان موضوعی در حیطه تضییع حقوق احساس کردند با سامانه سجام اطلاع‌رسانی کنند تا خیلی زود به دست مسئولان قضایی و اجرایی برسد.

رفاهی، ادامه داد: موضوع دیگر که می‌توان در این سامانه ثبت کرد مربوط به حوزه بانکداری است، اگر مردم بابت دادن وام‌ها و سودهای کلان گلایه‌مند هستند یا بدهکاران کلان بانکی را می‌شناسند و مدرک و سندی هم دارند به ما حتما گزارش دهند. این گزارش ‌ها باید مستند باشد. در موضوع قاچاق کالا و ارز و مسائل مربوط به کارگری و کارفارمایی هرجا مردم احساس کردند قاچاق در حال انجام است یا کارخانه آنها در حال تعطیلی است یا تعطیل شده است به قید فوریت آن را اطلاع دهند و ما تعهد می‌کنیم سریع به این موارد رسیدگی کنیم.

مدیرکل پیشگیری های مردمی و امور مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، خاطرنشان کرد: در صورتی که نواقص فنی و بهداشتی محیط های کارگری که در حال انجام فعالیت هستند نیز اطلاع‌رسانی و ثبت شوند می‌توان از بروز حوادث کاری جلوگیری کرد و اگر این اتفاق نهادینه شود حوادث کارگری کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه موضوع دیگری که در اولویت سامانه سجام است اقدامات علیه محیط زیست است، گفت: با توجه به اهمیت محیط زیست اقدامات مجرمانه یا لطمه زدن به محیط زیست موضوعات ثبت شده در سامانه سجام سریعا رسیدگی می‌شود. بحث زمین‌خواری، کوه‌خواری و ساحل‌خواری یا تصرف اراضی ملی و دولتی از دیگر موضوعاتی است که در اولویت‌ رسیدگی ما پس از ثبت در سامانه سجام است. اگر گزارشی علیه فرد یا افرادی با مدارک به دست ما برسد قطعا هشدارهای خصوصی را به افراد می‌دهیم و رسیدگی‌های لازم را انجام می‌دهیم و بنا داریم افرادی را به عنوان ناظر و دیدبان در سازمان‌ها مستقر کنیم. در این سامانه با مسائل شخصی مردم کاری نداریم، نمی‌خواهیم پرونده ‌های قوه قضاییه را بیشتر کنیم بلکه رویکرد ما پیشگیری از وقوع جرم است.

رفاهی در خصوص سنجش صحت مدارک ارائه شده در سامانه سجام، گفت: تاکنون بیش از 90 درصد مدارکی که ارسالی، تایید شده‌اند. گزارش‌های واصله ابتدا به هسته‌ هایی می‌روند که بیش از 50 نفر عضو دارند. در هر استان و شهرستانی مسئول سامانه سجام وجود دارد و بعد از تایید سلسله مراتبی اینجانب با تایید گزارش، آن را برای مسئولان ارسال می‌کنم و ممکن است در موضوعاتی مثل احتکار سریعا و در حد چند دقیقه گزارش ‌ها به دست مسئولان برسد.

مدیرکل پیشگیری های مردمی و امور مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در رابطه با اقداماتی که علیه محیط زیست مطرح است با بیان اینکه نحوه استفاده از محیط زیست نباید به گونه‌ای باشد که به آیندگان صدمه‌ای وارد شود، عنوان کرد: تخریب درختان، آتش سوزی ها و ... نیز اگر با مدرک و به صورت مستند گزارش شوند ما اقدامات مثبتی انجام خواهیم داد. زمین خواری، ساحل خواری و کوه خواری نیز امیدواریم به کمک مردم بتوانیم مشکلات را مرتفع کنیم. ما قصد داریم در هر نقطه از کشور به مجرد اینکه کسی شروع به زمین خواری و ... کرد آنها را شناسایی و با آنها برخورد خواهیم کرد.

رفاهی در قالب هشداری خطاب به متجاوزین و خطاکاران، گفت: اگر مردم گزارشی علیه فردی با مدارک برای ما بفرستند هشدارها و انذارهای خصوصی را برای افراد خواهیم فرستاد. مدیری که تخلف می کند و فردی که رشوه می گیرد و سایر متخلفان بدانند ما دیده‌بان‌ها را در این نهادها و سازمان ها قرار می دهیم تا در فضای گمنامی شرایط را رصد کنند. ما نمی‌خواهیم با این سامانه تعداد پرونده‌های مطرح در دستگاه قضایی را افزایش دهیم بلکه رویکرد ما پیشگیرانه و کاهش این موارد است.  همه مردم باید دیده بان شوند و اگر این چنین نباشد نظارت متمرکز که توسط سه قوه انجام می شود فایده ای نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه سامانه سجام فعال است و شبانه روزی در اختیار شهروندان قرار دارد، گفت: ستاد پیشگیری و حفاظت اجتماعی در سال 1386 تاسیس شد اما نتیجه مطلوب و مورد انتظار در این ستاد حاصل نشد. از جمله ایرادات موجود این بود که گزارشات فقط به دست دادستان می رسید و منجر به افزایش حجم پرونده های قضایی می شد و بسیاری از مشکلات دیگر اما گزارشات سامانه سجام محرمانه است. البته برای حمایت از دیده بانها در حال انجام اقداماتی هستیم.

رفاهی با بیان اینکه آقای الفت نامه‌ای خطاب به روسای کل دادگستری استانها برای معرفی محتکران و ورود جدی و عملیاتی به این حوزه ارسال کردند، اظهار کرد: ما سعی می کنیم گزارشاتی را ارسال کنیم که بیش از 90 درصد صحت آن برای ما مسجل شده باشد. از ابتدای راه اندازی این سامانه اقدامات علیه محیط زیست، اقدامات علیه حوادث کارگری و منابع طبیعی بیشترین گزارشات را به خود اختصاص می دهند.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و امور مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه خاطرنشان کرد: موضوع دیگر اینکه مردم هرجا مشاهداتی مانند بهره برداری از چاه های غیرمجاز و یا انبار سلاح های غیرمجاز را داشتند در این سامانه برای ما گزارش دهند. در زمینه احتکار دارو یا هر زمینه دیگری که تخلف محسوب می شود در صورتی که به صورت مستند برای ما گزارش شود پیگیری خواهیم کرد. تا این لحظه گزارشی برای احتکار دارو نداشتیم. در زمینه فرار مالیاتی هم هرجا شهروندان احساس کردند تخلفی در حال وقوع است آن را به ما گزارش دهند.
 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۳:۱۷

ح. ه

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۳:۱۹

لیست رو آقای صادقی نماینده محترم مردم تهران ارائه داده بودند! آخه مردم رو چی فرض کردید! مردم باید بشناسند ؟؟!!! بانک ها که مال خودتونه! بانک ها وام میدند بعد مردم چی رو اطلاع بدند !؟ به شعور مردم توهین نکنید با این درخواستا

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۳:۲۰

مردم باید بدهکاران بانکی رو گزارش کنند؟؟؟؟؟؟؟؟ آخه این چه حرفیه؟؟؟؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۳:۳۰

چرا اینقدر مردم را احمق فرض می کنید شما خودتون وامهای کلان دادید به آقا زاده ها وکسانی که مورد تائید خودتون بوده حالا از مردم سوال میکنید واقعا خجالت آوره شما با عواطف واحساسات مردم تاچه حد می خواهید بازی کنید کسی غیر از خودتون نمی تونه از این وامها دریافت کنه

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۳:۴۹

مردم بدبخت از کجا بدهکاران بانکی را بشناسند؟ واقعا این حرف توهین به شعور مردم است!

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۳:۵۹

چرت ترین حرف دنیا!!!!!!

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۴:۲۵

لطیفه قرن!!!! اگر مردم بدهکاران کلان بانکی را می‌شناسند، گزارش دهند!

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۴:۳۲

مردم گزارش بدن؟!!!!! شما خانم بد حجابو تو اتوبان با دوربین رصد میکنینو از طریق کد ملیش تلفنشو پیدا میکنینو بهش اس ام اس اخطار و احظار میدین بعد طرف میلیارد میلیارد برده یعنی تو بانک کد ملی نذاشته؟!!!

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۷ ۰۰:۵۸

واقعا درست نوشتید!

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۴:۳۹

این خبر را که دیدم شوکه شدم. چون معانی این خبر دردآور بلکه کشنده است. 1- مردم از کجا میزان بدهی کسی را میدانند؟ آیا این خبر جز به جان هم انداختن مردم چیزی بیشتر حاصل میکند؟ 2- یعنی نظام بانکی ما آنچنان .... است که فهرست بدهکاران را به قوه قضاییه نمیدهد؟ 3- شاید اصلا آنچنان بلبشویی در بانکها بر قرار است گه حساب و کتاب کلا از بین رفته و کسی نمیداند چه کسی بدهکار است و چقدر بدهکار است.

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۴:۴۸

سلام/ لطفا به قوه قضائیه بفرمایید که آقای م.د ، کارخانه‌دار سابق در شیراز که یکسال قبل کارخانه را تعطیل و کارگرانش را بیکار کرد و حق و حقوق‌شان را هم نداد، میلیاردها تومان وام گرفته و پرداخت نکرده است. بفرمایید او حتی مالیاتش را هم نداده و با سندسازی از زیر آن در رفته است. بفرمایید کارگرانش می‌گویند ما که نتوانستیم حق‌مان را بگیریم شاید شما بتوانید حق دولت و بیت‌المال را بگیرید، کسی که چندین پرونده هم دارد و حالا آزاد می گردد برای خودش

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۴:۵۱

فکر نمیکنید که این وظیفه بانک، مدیران بانک و خود قوه قضاییه هست؟! تا کی قصد دارین با این حرفا ملت رو سر کار بذارید؟!!!

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۴:۵۷

شعار ندهید بلکه عمل کنید: 1م.خ 2 م . ا 3س. مر

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۵:۰۶

اين مطلب همانند جوک 1420 بود. واقعاً که خجالت بکشيد. همين نزديکي ها هستن. دستتون رو دراز کنيد بهشون مي رسيد.

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۵:۱۲

زکی...حاج آقا خودت بهتر میدونی که کی بانک ها رو خالی کرده و موسسات غیرمجاز مال کیا هست اونوقت کی بود کی بود من نبودم درآوردین

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۱۹:۵۶

مردم بصورت مستند بدهکاران بزرگ بانکی را معرفی کنند؟!!! ‌مگر بانک ها نمی دانند بدهکاران چه کسانی هستند که بدون وثیقه وام های چند هزار میلیاردی گرفته اند؟!! 😂😂😂😂😂

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۶ ۲۳:۲۲

آقای ب.ر و برادرش صاحبان اصلی شرکت فولاد ماهان قبل سال 92 با وام صنعتی 700 واحد مسکونی در شهر شهید کشوری اصفهان خریداری کردند. البته این بخش کوچکی از فساد این دو برادر است. ولی حکم دادگاه تمسخر آمیز است. بدهی آن ها با نرخ تورم حساب شده نه با دلار و .....

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۷ ۰۱:۲۹

........ ها

avatar
۱۳۹۷-۰۶-۲۷ ۱۵:۰۲

لااقل جوک تعریف نکنید .حسابهای بانک مرکزی وام های کلان رو آنلاین کنید اگه شما حوصله ندارید ما نگاه کنیم بهتون وویس بدیم ک ب زحمت نیفتید و خسته نشید

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۶ ۱۸:۵۹

وقتی مجلس و دولت و قوه قضاییه می‌شناسن و چیزی نمیشه حال ما بدانیم و بگوییم چه می‌شود؟

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۸ ۰۰:۳۱

آخه با این شرایط اقتصادی مردم اسم خودشون رو هم فراموش کردن چه برسه به این‌که بدهکار بانکی معرفی کنن