• دوشنبه / ۱۰ دی ۱۳۹۷ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97101005347
  • خبرنگار : 71498

وزیر نیرو مطرح کرد

اصلاح تعرفه پرمصرف‌ها راهی برای تامین درآمد کوتاه مدت نیست

اصلاح تعرفه پرمصرف‌ها راهی برای تامین درآمد کوتاه مدت نیست

وزیر نیرو با تاکید بر این‌که اصلاح تعرفه پرمصرف‌ها راهی برای تامین درآمد کوتاه مدت نیست، گفت: زمانی که با استفاده از ابزار تعرفه بتوانیم مشترکان پرمصرف را برای پیوستن به الگوی مناسب مصرف تشویق کنیم، طبیعتا در بلندمدت خود را از صرف منابع فراوان برای احداث نیروگاه برحذر داشته‌ایم.

به‌گزارش ایسنا، رئیس جمهور صبح امروز دوشنبه، با حضور در وزارت نیرو از مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور (دیسپاچینگ مرکزی) بازدید کرد و در جریان روند اقدامات و فعالیت‌های این مرکز در کنترل و توزیع برق مورد نیاز کشور قرار گرفت.

در این بازدید برنامه وزارت نیرو در راستای تامین برق مطمئن و پایدار کشور در اوج بار سال ۹۸ و الزامات آن شامل پیش‌بینی تراز تولید و مصرف در پیک سال ۹۸، برنامه راه‌اندازی واحدهای نیروگاه‌های حرارتی، برنامه افزایش ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی، تجدید پذیر و برقابی، طرح‌های اولویت‌دار شبکه انتقال برق کشور، برنامه‌های مدیریت مصرف، الزامات تحقق برنامه‌های پیک مصرف سال ۹۸ کشور و قرار گرفتن تجهیزات صنعت برق در زمره کالاهای اساسی، برای رئیس جمهور تشریح شد.

رضا اردکانیان در این دیدار طی سخنانی اظهار کرد: وظیفه ما این است که هم دولت و هم مردم از حیث تامین آب و برق پایدار، در آسایش و امنیت خاطر باشند.

وی افزود: در حال حاضر وارد مرحله مدیریت توامان عرضه و تقاضا شده‌ایم. مسئله‌ی مهمی که باید از حدود ۱۰ سال قبل  در دستور کار می‌گرفت و یکی از الزامات اصلی آن همکاری بین بخشی در داخل سازمان دولت و مصرف کنندگان بیرونی است. دیگر مجالی برای اینکه هر دستگاهی تنها محدوده کار و وظایف خود را ببیند، وجود ندارد.

وزیر نیرو ادامه داد: در عرصه مهمی مانند آب با استفاده از تاکیدات موجود در این بخش و سازوکاری که از سوی دولت تصویب شده، درصددیم تا امنیت آبی، غذایی و ملاحظات زیست محیطی را به شکل توامان برنامه‌ریزی کرده و به پیش ببریم.

اردکانیان تاکید کرد: اصلاح تعرفه‌ مشترکان پرمصرف آب و برق به هیچ عنوان راهی برای تامین درآمد کوتاه‌مدت نیست بلکه درصدد تامین درآمد بلندمدت از این بخش خواهیم بود.

وی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: تعرفه وسیله‌ای برای مدیریت مصرف است؛ ما زمانی که با استفاده از ابزار تعرفه بتوانیم مشترکان پرمصرف را برای پیوستن به الگوی مناسب مصرف تشویق کنیم، طبیعتا در بلندمدت خود را از صرف منابع فراوان برای احداث نیروگاه برحذر داشته‌ایم. هر چند ممکن است در کوتاه مدت درآمدهای این بخش کاهش پیدا کند ولی در آینده این مهم منفعت اصلی صنعت برق کشور خواهد بود.

وزیر نیرو با اشاره به راه‌اندازی مرکز امور اجتماعی آب و انرژی این وزارتخانه در دولت دوازدهم، گفت: این مجموعه درصدد فعال تر کردن ارتباط با مصرف کننده و متقاضیان است.

اردکانیان خاطرنشان کرد: به جهت اینکه تمامی فعالیت‌های بخش آب و برق بر محور منابع انسانی شایسته است طبیعتا موضوع شایسته‌گزینی را که جزو برنامه‌های مورد تایید دولت تدبیر و امید بوده به شکل مناسبی دنبال می‌کنیم.

یارانه انرژی باید به کسانی تعلق بگیرد که صرفه‌جویی می‌کنند

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی هم با تاکید بر اینکه متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور تا پایان دولت دوازدهم به ۴۰ درصد خواهد رسید، گفت: وزارت نیرو درصدد ارتقای دیپلماسی برق و انرژی با کشورهای همسایه است.

همایون حائری با تاکید بر این‌که تا پایان دولت دوازدهم متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور به بیش از ۴۰ درصد خواهد رسید، عنوان کرد: راندمان فعلی نیروگاه‌های کشور حدود ۳۹ درصد است که با برنامه‌ریزی صورت گرفته این رقم تا پایان دولت دوازدهم از مرز ۴۰ درصد خواهد گذشت.

وی ارتقای دیپلماسی برق و انرژی با کشورهای آسیای غربی را جزو اولویت‌های مهم بخش برق وزارت نیرو دانست و افزود: عمق بخشی به روابط برقی با عراق، صادرات و سنکرون‌سازی شبکه‌های برق دو کشور، کاهش تلفات ۵۰ درصدی شبکه برق عراق و رساندن خاموشی برق این کشور به صفر بعد از سه سال از جمله مهم‌ترین برنامه‌های صدور خدمات به عراق است که در قالب سبدی از خدمات عرضه خواهد شد.

حائری بهره‌برداری از ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید، افزایش ظرفیت تجدیدپذیرها به چهار هزارمگاوات، تک رقمی شدن تلفات شبکه، بهبود شاخص‌های بهره‌وری در شبکه برق و سازگاری طرح‌های نیروگاهی و انرژی با محیط زیست و ارتقای ایمنی را از جمله برنامه‌های وزارت نیروی دولت دوازدهم در بخش برق اعلام کرد و افزود: همکاری راهبردی با چین و روسیه و ارتقای نقش آفرینی با کشورهای غرب آسیا و عضو اکو و همچنین تعاملات راهبردی با ترکیه و صادرات گاز در قبال واردات برق از این کشور و هم‌چنین پروتکل جابه‌جایی آزاد انرژی با اروپا برای ایجاد کارخانجات تولید برق در ایران و صادرات آن از جمله اولویت‌های دیگر بخش برق کشور است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در ادامه سخنان خود طرح نجات را یکی دیگر از برنامه‌های مهم این بخش عنوان کرد و گفت: کشور ما یکی از بزرگ‌ترین مصرف کننده‌های انرژی در جهان است و با وجود داشتن چهار دهم درصد GDP، حدود چهار درصد مصرف انرژی را به خود اختصاص داده‌ایم و باید کاری کنیم که سوبسیدهای داده شده به انرژی جمع شده و به کسانی تعلق بگیرد که در مصرف انرژی با توجه به قیمت پایین آن در کشور ما صرفه‌جویی می‌کنند.

وی با بیان این‌که طرح نجات بر تبدیل صرفه‌جویی انرژی به چرخه‌های ثروت ساز متمرکز شده است، افزود: در این طرح مصرف کنندگان خانگی می‌توانند با صرفه جویی برق آن را در بازار مبادله کنند و درآمد حاصل از این صرفه جویی به خود خانوارها باز می‌گردد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی هم‌چنین مقابله با ابر چالش‌ها از طریق تغییر مدل صنعت برق با توجه به وجود محدودیت‌ها و تحریم‌های شدید در این بخش را لازمه تحرک بخشی به صنعت برق دانست و گفت: ایجاد چرخه اقتصادی ثروت ساز در بخش برق یکی از ابر چالش‌هایی است که بخش برق کشور با آن روبه رو است.

حائری راه اندازی نیروگاه‌های مجازی و حمایت از استارتاپ‌های فعال در زمینه صرفه جویی انرژی را از دیگر بخش‌های طرح نجات عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح امیدواریم از اتلاف انرژی در کشور جلوگیری کنیم.

افتتاح طرح‌های آبرسانی به ۸۰۰ روستا تا پایان سال

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور هم در این جلسه با تاکید بر این که از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون آبرسانی به ۸۹۵۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۵.۹ میلیون نفر صورت گرفته است، گفت: تا پایان سال نیز طرح‌های آبرسانی به ۸۰۰ روستا با جمعیت ۵۹۰ هزار نفر افتتاح خواهد شد.

حمیدرضا جانباز با تاکید بر این‌که ۵۵۰ شهر دارای تنش آبی در سال ۹۳ هم‌اکنون به حدود ۳۳۴ شهر رسیده است، گفت: وزارت نیرو برنامه‌ای را برای مدیریت تنش آبی شهرهای کشور تا سال ۱۴۰۰ تدوین کرده است که براساس آن باید مجموعه ۶۳ مترمکعب بر ثانیه تولید آب خود را افزایش بدهیم و در کنار آن نیز میزان مصرف را مدیریت کنیم.

وی با تاکید بر این‌که میزان مصرف آب در کشور حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است، ادامه داد: اجرای طرح‌های شیرین‌سازی آب دریا، حفره چاه‌های جدید، ارتقای کیفیت آب و افزایش توان ذخیره سازی از جمله برنامه‌های است که از سوی این مجموعه در دستور کار گرفته است.

جانباز با اشاره به این‌که در حال حاضر ۷۳ سامانه آب شیرین‌کن با ظرفیت سالانه ۱۵۰ میلیون مترمکعب در ایران وجود دارد، ادامه داد: از این مقدار ۲۵ سامانه به ظرفیت ۱۸۰ هزار مترمکعب در دولت تدبیر و امید وارد مدار شده است و تا انتهای امسال نیز بیشتر ظرفیت آب شیرین‌کن ۱۰۰ هزار مترمکعبی بندرعباس وارد خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور بر لزوم کاهش قیمت تمام شده آب تاکید کرد و افزود: هم اکنون ما در ساحل بندرعباس هر مترمکعب آب را بین ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان خریداری و به قیمت ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسانیم که این مسئله نشان دهنده چرخه معیوب در این بخش است.

وی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر اینکه از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون آبرسانی به هشت هزار و ۹۵۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۵.۹ میلیون نفر صورت گرفته است، گفت: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان سال نیز طرح‌های آبرسانی به ۸۰۰ روستا با جمعیت ۵۹۰ هزار نفر افتتاح خواهد شد.

تلاش وزارت نیرو برای تنوع‌بخشی به منابع مالی طرح‌های آب و برق

 در این جلسه، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو هم گفت: وزارت نیرو از ابتدای دولت یازدهم در تلاش برای تنوع‌بخشی به منابع مالی طرح‌های آب و برق است.

محسن بختیار با بیان این‌که بدهی بانکی شرکت‌هایی که به مجموعه وزارت نیرو خدمات‌رسانی می‌کنند به حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان رسیده و تاکنون توانسته‌ایم حدود ۹ هزار میلیارد تومان از این مبلغ را تسویه کنیم، اظهار کرد: تمامی اوراق تسویه خزانه که تاکنون در چارچوب بند "و" تبصره ۵ صادر شده حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان است که حدود ۹ هزار میلیارد تومان از این مبلغ مربوط به وزارت نیرو بوده و اگر بانک‌هایی همچون تجارت، ملی و ملت همکاری بیش‌تری داشته باشند، خواهیم توانست تا پایان سال باقیمانده بدهی را نیز تسویه کنیم.

بختیار با اشاره به سیاست وزارت نیرو در احداث نیروگاه‌ها با استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی افزود: هم‌اکنون مالکیت بیش از ۶۰ درصد از نیروگاه‌های کشور در اختیار بخش غیردولتی است و به همین دلیل امکان استفاده از ظرفیت صندوق توسعه ملی برای طرح‌های وزارت نیرو به‌ویژه در بخش نیروگاه‌ها و آب‌شیرین‌کن‌ها فراهم است.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو اضافه کرد: وزارت نیرو تاکنون حدود ۷۵۰۰ مگاوات از طریق صندوق توسعه ملی گشایش LC کرده که این طرح‌ها یا به اتمام رسیده و در حال بهره‌برداری است و یا در حال اجراست.

وی افزود: تاکنون توانسته‌ایم حدود ۵ میلیارد دلار تسهیلات از این طریق دریافت کنیم، حدود ۱۵ هزار مگاوات به مبلغ بیش از ۷ میلیارد دلار در دست بررسی داریم که به صندوق توسعه ملی و بانک‌های عامل معرفی شده و امیدواریم هر چه سریع‌تر به مرحله گشایش LC برسد.

بختیار ادامه داد: حدود ۵۰۰۰ مگاوات از این میزان مربوط به برنامه‌ای است که برای پیک سال ۹۸ پیش‌بینی کرده‌ایم و امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته بتوانیم در زمان مقرر به مرحله بهره‌برداری برسانیم.

وی تداوم استفاده از منابع صندوق توسعه ملی طبق مصوبه دولت در سال ۱۳۹۴ را خواستار شد و افزود: این مصوبه بازپرداخت تعهدات آب و برق به نرخ رسمی را از محل منابع صندوق فراهم می‌کرد و باعث ایجاد توجیه‌پذیری مالی طرح‌ها و تسریع در تامین مالی طرح‌های نیروگاهی و آب‌شیرین‌کن‌ها می‌شد.
 

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو همچنین افزایش بازپرداخت تعهدات به صندوق توسعه ملی در طرح‌های نیروگاهی از ۸ سال به ۱۲ سال و کاهش نرخ بازده داخلی صندوق را خواستار شد و عنوان کرد: درصورت فراهم شدن امکان این دو درخواست، علاوه بر بالارفتن توجیه مالی طرح‌ها در صندوق، هزینه‌های صنعت برق در طول برنامه ششم توسعه دست‌کم ۷۰۰۰ میلیارد تومان کاهش خواهد یافت.

بختیار با اشاره به این‌که حدود ۸۰ درصد از تسهیلات دریافت‌شده از بانک توسعه اسلامی در کشور به طرح‌های وزارت نیرو اختصاص یافته است، اظهار کرد: ۳۲ طرح خاتمه یافته یا در حال اجرا توسط وزارت نیرو از محل بانک‌های توسعه بین‌المللی به ارزش ۲.۱ میلیارد یورو از این طریق تامین مالی شده است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو ادامه داد: در برنامه استفاده از منابع بانک‌های توسعه بین‌المللی هم ۲۲ طرح با استفاده از منابع بانک توسعه اسلامی و بانک توسعه زیرساخت آسیا به مبلغ حدود ۴ میلیارد یورو در حال پیگیری است.

بر اساس اطلاعات سایت وزارت نیرو، وی با بیان این‌که برنامه‌ریزی برای استفاده از منابع فاینانس خارجی به مبلغ ۲۰ میلیارد یورو انجام شده است، گفت: هم اکنون هفت طرح به مبلغ ۱.۲ میلیارد یورو از محل منابع فاینانس چین گشایش LC شده که عملیات اجرایی بخشی از آن‌ها به اتمام رسیده است.

بختیار اظهار کرد: وزارت نیرو در پیوست قانون برای سه فصل آب، آب و فاضلاب و انرژی بیش از ۷۰۰ طرح دارد که برای اتمام این طرح‌ها به دست‌کم ۳۰۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است و با اعتبار فعلی درنظر گرفته شده، اجرای طرح‌ها ۵۰ سال به‌طول خواهد انجامید.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو، فروش بخشی از آب و برق به قیمت آزاد توسط بخش خصوصی و پیش‌بینی منابع مابه‌التفاوت نرخ‌های تکلیفی موجود با نرخ‌های تمام شده در قانون بودجه را به‌منظور عملیاتی شدن تبصره ۱۹ قانون بودجه بویژه در طرح‌های آب و برق موثر دانست و از اجرای ۴۴ طرح جدید در لایحه بودجه سال آینده به مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان برای واگذاری از طریق تبصره ۱۹ خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha