به گزارش ایسنا، آیتالله العظمی نوری همدانی امروز 13 دی ماه در اختتامیه یازدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و علمای بلاد در پژوهشگاه علامه طباطبایی در قم با اشاره به روایاتی از نهجالبلاغه اظهار کرد: علما باید به سلاح علم و ایمان و قوای جهادی مجهز باشند. توسعه مراکز علمی و حوزوی از جمله رسالتهای دینی حوزوی است که از اهل بیت(ع)به ما رسیده است؛ باید این مسیر نورانی را ادامه دهیم؛ همچنین باید امر به معروف و نهی از منکر که جزو مهمترین رسالتهای روحانیت است را اصل قرار دهیم.
وی بیان کرد: اسلام به کادرسازی در توسعه مسائل مختلف اهمیت خاصی قائل است؛ در گذشته با همین کادرسازی اسلام در مناطق مختلف دنیا تکثیر شد؛ این افراد به اندازهای قوی حرکت کردند که در آن روز امپراتوری روم و ایران را تحت سلطه خود در بیاورند. روزی که در کل اروپا یک دانشگاه و کتابخانه و دانشمند به نام وجود نداشت، مراکز علمی و دانشگاهی و حوزوی در جهان اسلام رونق داشت و کتابخانههای مهمی در جهان دایر بوده است.
وی گفت: مسلمانان، بنیانگذار علوم بزرگ دنیا بودند و ریشههای لغوی علوم نیز به زبان عربی که همان زبان قرآن است نشان دهنده تفوق علمی عالمان اسلامی است و باید این روند را ادامه دهیم. اولین دشمن اسلام، غرب است؛ غرب از همان روز هم با اسلام کنار نیامد و تسلیم اسلام نشد؛ شرقیان اسلام را پذیرفتند ولی غربیان از همان اول با اسلام عناد و کینه داشتند؛ دشمن نیز در ادامه سعی کرد افرادی را در مقابل اسلام بسازد تا قدرت اسلام را بکاهد.
این مرجع تقلید بیان کرد: اسلام دین علم و فرهنگ و جهاد است و به دنبال توسعه حاکمیت الهی است ولی دشمن از همان ابتدا به میدان آمد و با به به وجود آوردن رژیمها و حکومتهای طاغوتی از توسعه اسلام جلوگیری کند؛ دشمن سعی کرد در وهله اول، اسلام را به حاشیه ببرد؛ اسلام دارای یک مجموعه قوی است که به همه ابعاد انسان نظر دارد و اگر همه این مجموعه در کنار هم باشد اثرگذار است.
وی تصریح کرد: دشمنان در وهله دوم سعی کرد که علمای اسلام را نیز کنار بزند زیرا آنها متوجه شدند که اسلام است که این عزت را به جوامع داده است و علما نیز در اینجا نقش اصلی را دارند. علمای اسلام تنها در میدان علم حضور نداشتند بلکه برای دفاع از آرمانهای اسلامی و کشورهای اسلامی به جنگ و جهاد می رفتند؛ حضور جدی علمای ما در دوران استبداد و استعمار و جهاد آنها بر همه واضح و روشن است.
وی افزود: هشت نوع جهاد از سوی امام راحل مطرح شده است؛ نوآوریهای امام راحل در عرصه های مختلف فقهی بسیار وسیع است که از جمله آنها توسعه مباحث مرتبط به جهاد است؛ امام جهاد اسلام را به عرصه زندگی مردم و کشور آورد.
این مرجع تقلید با اشاره به ارکان انقلاب بیان کرد: رکن اول انقلاب، اسلام است؛ دومین رکن انقلاب نیز ولایت فقیه است؛ ولایت فقیه عامل عزت کشور است و با ارکان خاص خود مردم و کشور را متحد کرده است؛ سومین رکن نیز مردم هستند که از نگاه داری انقلاب و اسلام همیشه در صحنه بودهاند.
وی تصریح کرد: در هدایت انقلاب باید اراده رهبری به تنهایی اثرگذار باشد؛ در همینجا به همه مسئولان کشور می گوییم که همه شما باید در محور ولایت فقیه خدمت کنید؛ اطاعت از ولایت فقیه تنها راه حل مشکلات کشور است.حوزه، حوزویان و مسئولان باید مردم را دریابند؛ امروز این مردم گرفتار گرانی، سختی زندگی و بیکاری هستند؛ همه مسئولان باید این مردم را حمایت کنند؛ مردم به دنبال شکل دهی به نظامی باشند که مشکلات کمتر باشد؛ عدم توجه به جوانان در امور مختلف از مشکلات بزرگ امروز است که باید حل کنیم.
این مرجع تقلید در پایان، زمینه سازی ظهور را یکی از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی دانست و بر لزوم تلاش در این عرصه تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات