• دوشنبه / ۱۷ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 97101708988
  • خبرنگار : 71503

«جانی دوباره» به فلز در یک نمایشگاه

«جانی دوباره» به فلز در یک نمایشگاه

ثریا محمدی آثار قلمزنی روی مس خود را به سبک جدیدی با عنوان «جانی دوباره» به مدت چهار روز در گالری مس نگار به نمایش می‌گذارد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی گالری مس نگار، ثریا محمدی درباره این نمایشگاه می‌گوید: در طول تاریخ تزیین همواره جایگاه ویژه‌ای داشته است چه به صورت زیور برای زن و مرد و یا حتی به شکل لوازم کاربردی روزمره. یکی از نخستین دلایل پیدایش هنر، تمایل ذاتی انسان به زیباتر کردن خود و زندگی اطرافش بوده است. درباره دوران باستان و پس از آن تحقیقات بسیاری صورت گرفته ولی دوران قبل از آن به ویژه هزاره اول قبل از میلاد دوره تاریک و مهجور تاریخ کشورمان است. این مهم دلیلی شد تا پس از سال‌ها تحقیق نظری در مقطع دکتری، نتایج آن در قالب کتابی مجزا در مورد اقوامی که در این بازه زمانی وارد ایران شده و سکنی گزیدند و آثار قلمزنی، جواهر سازی و فلزکاری قابل توجهی بر جای گذاشتند، ارائه شود.

او ادامه می‌دهد: سکاها که آریایی نژاد بوده و اقوام لرستان با مفرغ‌های بی نظیرشان دو قومی بودند که مورد بررسی دقیق قرار گرفته و نهایتاً مشخص شد که این اقوام با سبک جانوری و انتزاعی شگفت انگیزشان علاوه بر تأثیر و تأثر بر یکدیگر، پایه گذار هنر شکوهمند هخامنشی و ادوار بعدی نیز بوده‌اند.

این هنرمند اضافه می‌کند: امروزه، قلمزنی در کشورمان به عنوان یکی از اصلی‌ترین شاخه‌های صنایع دستی جایگاه ویژه‌ای دارد و در شهرهای مختلف با سبک و سیاقی اندک متفاوت از هم در حال انجام است. پس از سال‌ها تلاش برای شناخت این حوزه، اکنون لزوم نوآوری و ایجاد تحول خصوصاً در مورد طراحی در قلمزنی و برجسته کاری جهت تداوم این هنر اصیل ضروری است و سالیان درازی است که  قلمزنان‌مان همان طرح‌ها و الگوهای تکراری خود را اجرا می‌کنند و در اغلب موارد هنرجویان هر استاد، نمونه‌ای تازه کار از سبک استاد خود می‌شوند.

محمدی بیان می‌کند: اجرای ایده‌ها و طرح‌هایی متفاوت با آنچه تاکنون به عنوان قلمزنی دیده‌ایم؛ که کم کم می‌توانند برای نسل‌های جدید ایجاد دلزدگی کند، می‌تواند نجات بخش هنر فلزکاری‌مان باشد که با توجه به این پیشینه غنی خیلی دور از تحقق نیست. پس از سال‌ها تحقیق نظری درباره هنر این اقوام  و سبک طراحی و ساخت آثار پیچیده و حیرت انگیزشان تصمیم به تفحص در مورد چگونگی ساخت نفایسی به این ارزش گرفتم و این امر مدت‌ها به طول انجامید و دشواری‌های بسیاری داشت و نهایت این تلاش و کوشش منجر به کشف و شناخت روش ساخت و نیز بازنمایی برخی از آن‌ها و در ادامه، ساخت آثاری با الهام گرفتن از سبک منحصر به فرد این هنرمندان سبک جانوری شد.

این هنرمند می‌گوید: تمامی این آثار بر روی ورق مس و با تکنیک برجسته سازی «جُنده کاری» ساخته شده‌اند که برای هر نمونه نیاز به چند بار قیر گیری از رو و سپس پشت ورق بوده و فرم دهی اشکال با کمک قلم‌ها و چکش‌های فلزی، چوبی ولاستیکی در ابعاد و اشکال مختلف صورت گرفته است. امید به این که این دوره از تاریخ سرزمین‌مان که علیرغم جذابیت‌های فراوانش نسبت به دوره‌های تاریخی دیگر کمی ناشناخته و خاموش مانده، مورد توجه پژوهشگران در حوزه‌های مختلف قرار گیرد و برای آیندگان تصویری روشن و شفاف بر جای گذارد.

نمایشگاه «جانی دوباره» در روز جمعه (۲۱ دی ماه)، از ساعت ۱۶ افتتاح شده و به مدت چهار روز در گالری مس‌نگار واقع در مجتمع پارک پرنس، واحدِ تجاریِ شماره ۵، خیابان ملاصدرا، خیابان شیراز شمالی،کوچه حکیم اعظم، برپا است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha