• یکشنبه / ۲۳ دی ۱۳۹۷ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 97102312164
  • خبرنگار : 71626

۲ پیام تسلیت برای درگذشت سلیم نیساری

۲ پیام تسلیت برای درگذشت سلیم نیساری

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مرکز حافظ‌شناسی درگذشت سلیم نیساری را تسلیت گفتند.

به گزارش ایسنا، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مرکز حافظ‌شناسی هر کدام در پیام‌هایی جداگانه، درگذشت سلیم نیساری، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و حافظ‌شناس را تسلیت گفتند. 

پیام تسلیت حداد عادل به این شرح است:

«درگذشت استاد ارجمند، شادروان دکتر سلیم نیساری، عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی را به عموم دوستان و علاقه‌مندان به آن مرحوم، به‌ویژه به دانشجویان ایشان و خانوادۀ محترمشان تسلیت می‌گویم.

استاد نیساری که در سال ۱۲۹۹ هجری شمسی در تبریز به دنیا آمده بود پس از طی مراحل تحصیلات عالی در رشته‌های ادبیات فارسی و علوم تربیتی، طی سالیان طولانی در مقام استادی دانشگاه و مسئولیت‌های اداری و تألیف کتاب‌های آموزش روش تدریس خط و زبان فارسی به فرهنگ کشور خدمت فراوان کرد و در دهه‌های پایانی عمر پربرکت خود با تحقیق گسترده در باب نسخه‌های خطی دیوان حافظ به مطالعات حافظ‌پژوهی غنای شایسته بخشید.

با فقدان وی آذربایجان فرزندی برومند و ایران دانشمندی پرکار و سلیم‌النّفس و خدمتگزار را از دست داد. فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای آن شادروان از درگاه خداوند متعال آرامش روان و رحمت الهی مسئلت می‌کند.»

همچنین در پیام تسلیت مرکز حافظ‌شناسی آمده است: 

«دکتر سلیم نیساری از بلندپایه‌ترین حافظ‌پژوهان و نسخه‌شناسان ایرانی، پس از عمری پرتوافشانی، ۲۲ دی‌ماه ۱۳۹۷ از میان ما رفت. دکتر نیساری با نامی روشن و شایسته‌ تحسین در کارنامه‌ حافظ‌پژوهی، از پویاترین، دقیق‌ترین و علمی‌ترین حافظ‌شناسان معاصر بود. آثار گرانمایه‌ زنده‌یاد دکتر نیساری از استوارترین مراجع حافظ‌شناسی است؛ کتاب‌هایی همچون «غزل‌های حافظ» که بر اساس ۴۳ نسخه خطی قرن نهم فراهم آمده بود، «نسخه‌های خطی قرن نهم حافظ»، «دفتر دیگرسانی‌ها در غزل‌های حافظ»، «مقدمه‌ای بر تدوین غزل‌های حافظ» و «تصحیح دیوان حافظ (براساس ۴۸ نسخه‌ خطی سده‌ نهم)».

در مهرماه سال ۱۳۸۷ مرکز حافظشناسی به‌پاس تلاش‌های ستودنی شادروان نیساری در تصحیح غزل‌های حافظ و پژوهش‌های دقیق او در نسخه‌های کهن دیوان حافظ سومین «نشان درجه یک علمی» خود را به این استاد فرزانه اهدا کرده است.

مرکز حافظ‌شناسی اینک با اندوه فراوان درگذشت این استاد فرزانه و حافظ‌شناس گرانمایه را به خانواده محترم، و جامعه‌ ادبی و فرهنگی ایران تسلیت می‌گوید و برای آن سفرکرده، شادی روان و آمرزش الهی مسألت می‌کند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha