• دوشنبه / ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۵:۴۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97122714568
  • خبرنگار : 71498

افزایش آمادگی نیروگاه‌های کشور

افزایش آمادگی نیروگاه‌های کشور

آمادگی کل نیروگاه‌ها از ۷۶.۳ درصد به ۷۷.۲ درصد افزایش یافت و میزان تولید از ظرفیت آماده نیروگاه‌ها ۶۷.۶ درصد عنوان شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۰.۷ درصد کاهش داشته است.

به گزارش ایسنا، گزارش فصلی بازار برق ایران مشتمل بر ۹ سرفصل و عناوینی چون سهم آمادگی و مشارکت در تولید برق نیروگاه‌ها، رتبه‌بندی نیروگاه‌ها بر اساس شاخص‌های فنی و اقتصادی، هزینه سوخت مصرفی، عملکرد بورس انرژی، شاخص دسترس پذیری تجهیزات انتقال و فوق توزیع و غیره از سوی معاونت بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران انتشار یافت.

گزارش عملکرد مجموعه بازار برق ایران در پاییز ۱۳۹۷ در بخش تولید کنندگان بازار برق، از افزایش خالص بهای خرید برق با سوخت قابل پرداخت به نیروگاه‌ها حکایت دارد که از ۲۷ هزار و ۹۸۲ میلیارد ریال در پاییز ۱۳۹۶ به ۳۰ هزار و ۷۹۰ میلیارد ریال در پاییز ۱۳۹۷ رسید و متوسط نرخ خرید برق از درب نیروگاه به ازای هر کیلووات ساعت از حدود ۵۰۸ ریال به حدود ۵۱۲ ریال افزایش یافته است.

سهم آمادگی و مشارکت در تولید برق نیروگاه‌ها به تفکیک نوع تکنولوژی و مالکیت از دیگر بخش‌های این گزارش است که بر پایه آن واحدهای چرخه ترکیبی در پاییز ۱۳۹۷ بیشترین سهم مشارکت در تولید برق را داشتند و نزدیک به ۴۵ درصد از سهم تولید نیروگاه‌ها را به خود اختصاص دادند.

همچنین ظرفیت آماده به تولید موجود در شبکه ۳۸ درصد گزارش شده و حدود ۳۵ درصد از ظرفیت آماده کل کشور نیز به واحدهای گازی اختصاص یافته و سهم مشارکت این نوع واحدها در تولید برق نزدیک به ۲۰ درصد بود.

سهم مشارکت در تولید برق از نظر نوع مالکیت از دیگر بخش‌های این گزارش است که در این ارتباط شرکت‌های خصوصی با سهم تقریبی ۵۲ درصد و سپس شرکت‌های مادر تخصصی تولید برق حرارتی با سهم ۲۵ درصد دارای بیشترین سهم مشارکت در تولید برق طی پاییز ۱۳۹۷ بودند.

در دسته‌بندی بر اساس تکنولوژی تولید برق، نیروگاه‌های اتمی، چرخه ترکیبی و گازی به ترتیب بیشترین ضریب اطمینان را داشتند همچنین کمترین درصد تولید از ظرفیت آماده، به نیروگاه‌های گازی و بیشترین درصد تولید از ظرفیت آماده نیز به نیروگاه‌های اتمی، آبی و سپس بخار اختصاص یافت این در حالیست که بیشترین نرخ خرید برق در پاییز ۱۳۹۷ به نیروگاه‌های گازی و بیشترین نرخ انرژی قابل تولید به نیروگاه‌های آبی و سپس اتمی مربوط بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha