• یکشنبه / ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 98011805712
  • خبرنگار : 71089

/گزارش/

اصلاحات اقتصادی نیاز اردوغان برای دوره پس از انتخابات

اصلاحات اقتصادی نیاز اردوغان برای دوره پس از انتخابات

پس از شکست حزب حاکم ترکیه در انتخابات محلی در آنکارا و استانبول، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بلافاصله وعده داد که اصلاحاتی را برای احیای اقتصاد ضعیف این کشور انجام دهد.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشته است: هزینه‌های بالای زندگی و بحران ارزش واحد پول ترکیه در سال 2018، رأی دهندگان را به این سمت سوق داد که به حزب عدالت و توسعه در دو شهر مهم رأی ندهند که این مسئله بزرگترین شکست برای حزبی بود که یک دهه و نیم در قدرت حضور داشته است.

اکنون که تا سال ۲۰۲۳ انتخاباتی برگزار نمی‌شود، اردوغان این فرصت را دارد که بر اقتصاد تمرکز کند اما تحلیلگران اعلام کردند که او باید سرمایه گذاران را که در حال حاضر نسبت به سیاستهای غیرمعمول و هر از چندگاهی اردوغان به خصوص تنش با آمریکا نگران هستند، قانع کند.

لیر ترکیه آسیب پذیر شده است و تحلیلگران اعلام کردند که دولت اردوغان باید توازنی میان راه حل‌های موقت و همچنین اصلاحات عمیق‌تر برای دستیابی به یک ثبات بلند مدت‌تر ایجاد کند.

برات آلبایراک، وزیر اقتصاد ترکیه و داماد اردوغان اعلام کرده است که ترکیه وارد یک دوران ایجاد توازن دوباره در حوزه اقتصاد می‌شود. قرار است او جزئیات اصلاحات جدید را در چند روز آینده اعلام کند.

همچنین آلبایراک قرار است با مقامات بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول در روزهای ۱۲ تا ۱۴ آوریل برای ایجاد یک نقشه راه درباره اقتصاد ترکیه دیدار و گفت‌وگو کند.

آماندا اسلوپ از مؤسسه بروکینز می‌گوید: نگرانی‌ها درباره اقتصاد بر تصمیم بسیاری از رأی دهندگان در انتخابات اخیر تأثیر گذاشته است، اکنون اردوغان فضای کمتری برای مانور دارد.

حزب عدالت و توسعه موفقیت خود را بر پایه رشد قابل توجه اقتصاد ترکیه به دست آورده بود. حامیانش توانسته بودند به استانداردهای زندگی در دوران حضور ۱۶ ساله اردوغان در قدرت دست یابند.

اما روز یکشنبه حزب عدالت و توسعه به نوعی مورد مجازات قرار گرفت. ترکیه برای اولین بار در طول یک دهه گذشته وارد رکود شد. تورم در این کشور دو رقمی شده و اکنون اقتصاددانان بر این مسئله نظارت می‌کنند که چگونه مقامات ترکیه این روند را مدیریت خواهند کرد.

مایا سنوسی، اقتصاددان ارشد در دانشگاه آکسفورد می‌گوید: رهبر ترکیه به این نتیجه رسیده است که اصلاحاتی در حوزه اقتصاد نیاز است، زیرا عملکرد دولت چندان موفق نبوده است.

مقامات ترکیه نه تنها باید به اشتباهاتی که در طول یک سال گذشته انجام دادند اعتراف کنند، بلکه باید این آمادگی را از خود نشان دهند که رشد اقتصاد در کوتاه مدت را برای ایجاد شانس بیشتر برای ثبات بلند مدت اقتصادی فدا کنند.

مقامات ترکیه در حال حاضر در حال مذاکرات درباره اصلاحات گسترده از جمله در حوزه بازسازی مالیاتی و تدابیری برای تقویت رشد اقتصادی هستند.

اما اکنون بنا بر گفته تحلیلگران، نگرانی بزرگ بدهی خارجی شرکتهای ترکیه است که به خاطر کاهش ارزش لیر باز پرداخت این بدهی‌ها بسیار پر هزینه شده است.

در مقابل رفات حصارجیکلی‌اوغلو، رئیس اتاق بازرگانی ترکیه می‌گوید: ما این دوران را به عنوان فرصتی برای دستیابی به راه حل‌های دائمی برای مشکلات ساختاری کشورمان می‌بینیم.

در انتخابات سال ۲۰۱۷ اختیارات بیشتری به اردوغان به عنوان رئیس جمهور ترکیه داده شد. اردوغان در جایگاهی قرار گرفت که می‌تواند اصلاحاتی را انجام دهد. پیش از انتخابات روز یکشنبه لیر ترکیه تنها در یک روز ۶ درصد ارزش خود را از دست داد که همین مسئله سرمایه گذاران را بیش از پیش نگران کرد.

از سوی دیگر مقامات ترکیه از استقلال بانک مرکزی این کشور حمایت می‌کنند. اما سرمایه گذاران نسبت به سیاستهای بانکی به خاطر فشارهای سیاسی نگران هستند. رهبر ترکیه همچنین از بانک‌های سرمایه گذاری خارجی انتقاد کرده و به خاطر نوسانات اخیر ارزی، آمریکا را مقصر اعلام می‌کند.

  در حال حاضر اقتصاد ترکیه تحت الشعاع روابط نوسانی اردوغان با آمریکا قرار گرفته است که در حال حاضر به خاطر مسائل سوریه، خرید سامانه موشکی روسیه و بازداشت کارمند دیپلماتیک آمریکا دچار تنش شده است.

زمانی که تنشها میان دو کشور به خاطر بازداشت یک کشیش آمریکایی توسط ترکیه به اوج رسید آمریکا تحریم‌ها و تعرفه‌هایی را برای برخی از محصولات ترکیه اعمال کرد که این مسئله ارزش لیر ترکیه را کاهش داد.

با این حال دولت ترکیه اعلام کرده است که این کشور به دنبال خرید موشک‌های اس ۴۰۰ روسیه است. این در حالی است که واشنگتن انتقال جنگنده‌های اف ۳۵ را به آنکارا به تعلیق درآورده و نسبت به تحریم‌های بیشتر هشدار داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha