• شنبه / ۱۵ تیر ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 98041507509
  • خبرنگار : 71505

مقابله با کانون‌های انتشار گرد و غبار به‌صورت ملی دنبال شود

مقابله با کانون‌های انتشار گرد و غبار به‌صورت ملی دنبال شود

استاندار تهران با تاکید بر لزوم وجود برنامه‌ای مدون برای احیای تالاب‌ها از وجود ۷۴ هزار هکتار از اراضی جنوبی استان تهران به عنوان کانون‌های مستعد انتشار گرد و غبار در این استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در دومین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران در سال ۹۸ گفت: یکی از مشکلات کشور ریزگردها است. در گزارشی که امروز در این خصوص ارائه شد کانون‌های انتشار گرد و غبار در استان تهران مورد بررسی قرار گرفت و تاکید شد که باید به استان‌های دیگر نیز کمک شود تا مشکل آن‌ها در خصوص انتشار گرد و غبار نیز حل شود. قطعاً این موضوع تخصصی است و کاهش انتشار گرد و غبار در سایر استان‌ها تأثیر مستقیمی بر تهران خواهد داشت.

وی افزود: در تهران دشت ورامین وجود دارد که سطح آب‌های زیرزمینی آن در گذشته بسیار بالا بود اما به مرور کم آبی در آن ایجاد شد و امروز به یکی از کانون‌های انتشار گرد و غبار تبدیل شده و جزو ۷۴ هزار هکتار از اراضی جنوبی استان تهران محسوب می‌شود که مستعد ایجاد گرد و غبار هستند. رصدهای ما نیز نشان می‌دهد که این زمین‌ها می‌توانند به کانون‌های انتشار گرد و غبار در استان تهران بدل شوند.

محسنی بندپی با اشاره به اینکه برداشت‌های گذشته از معادن شن و ماسه این زمین‌ها را نیز مستعد شکل گیری کانون‌های انتشار گرد و غبار در استان تهران کرده است ،گفت: باید موضوع مقابله با کانون‌های انتشار گرد و غبار به صورت ملی دنبال شود و در کنار آن هر استانی کانون‌های مستعد خود را شناسایی کند و برای مقابله با این پدیده اقدامات لازم را انجام دهد. در حقیقت اگر در راستای شکل گیری کمیته ملی هر استانی مکلف شود اقدامات لازم در استان مربوطه را در راستای مقابله با این پدیده انجام دهد و راهکارهای علمی کوتاه مدت و بلند مدت را تدوین و پیگیری کند در کنار رصد ملی قطعاً می‌تواند تأثیرات بسزایی در حوزه کاهش این پدیده داشته باشد.

وی تاکید کرد: به لحاظ علمی هر کجا که در گذشته تالاب بوده و آب داشته و امروز خشک شده است با وزش باد، ذرات گرد و غبار در هوا پراکنده و به منشأ انتشار پدیده گرد و غبار تبدیل می‌شود. لذا باید نسبت به احیای تالاب‌ها برنامه‌ای مدون داشته باشیم و راهکارهای علمی را برای اینکه این تالاب‌های خشک شده به کانون‌های انتشار گرد و غبار تبدیل نشوند، اجرایی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha