• یکشنبه / ۱۶ تیر ۱۳۹۸ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98041608081
  • خبرنگار : 71093

رئیس سازمان بورس خبر داد

پسته و خرما مشتری بعدی بورس کالا

پسته و خرما مشتری بعدی بورس کالا

رئیس سازمان بورس ضمن اعلام اینکه پسته و خرما محصولاتی هستند که در آینده در بورس کالا عرضه خواهند شد، گفت: زعفران تجارت هشت میلیارد دلاری در دنیا دارد اما در ایران فقط ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار سهم کشاورزان می‌شود که در تلاش هستیم با افزایش معاملات این محصول در بورس، شرایط کشاورزان را بهتر کنیم.

به گزارش ایسنا، شاپور محمدی امروز (یکشنبه) در مراسم راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده کالایی و قراردادهای آتی زیره سبز در بورس کالا اظهار کرد: با توجه به تجربه خوبی که برای عرضه زعفران در بورس داشتیم، امیدواریم این موضوع پس از زیره سبز، برای پسته هم اتفاق بیفتد. در سال گذشته ۲۸ تن زعفران مورد معامله قرار گرفت که این رقم در سال جاری به ۱۱ تن رسیده که آماری قابل قبول است.

وی ادامه داد: زعفران تجارت هشت میلیارد دلاری در دنیا دارد، این در حالی است که در ایران فقط ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار سهم کشاورزان می‌شود و در تلاش هستیم با فعال کردن هر چه بیشتر معاملات این محصول در بورس، شرایط کشاورزان این حوزه نیز بهبود یابد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: یکی از اهداف عرضه در بورس این است که کشاورزان به حق خودشان برسند و قیمت عادلانه به آنها پرداخت شود. در همین راستا بورس در کشف عادلانه قیمت و رسیدن سود واقعی به کشاورزان مؤثر است که امیدواریم به زودی شاهد عرضه پر حجم سایر محصولات کشاورزی در بورس باشیم.

محمدی افزود: روند پذیرش و عرضه محصولات در بورس کالای ایران به این گونه است که در گام اول معاملات گواهی سپرده کالایی راه اندازی می‌شود و سپس معاملات قراردادهای آتی شروع به کار می‌کند. همچنین پس از تکمیل معاملات در بازار مشتقه، صندوق‌های کالایی راه اندازی می‌شود که سازمان بورس با جدیت به دنبال تسهیل اخذ مجوز صندوق‌های کالایی در بورس کالاست.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بورس کالا همواره در بازار سرمایه ایران پیشرو بوده است، گفت: امروزه یکی از مباحث مهم انجام معاملات در بستر بلاک چین است که بورس کالا می‌تواند در استفاده از بستر بلاک چین نیز پیشرو باشد که در این صورت شاهد ارتقای جایگاه بورس کالا در اقتصادمان خواهیم بود.

محمدی گفت: محصولات خرما و پسته از اهداف بعدی بورس کالا هستند؛ به طوری که این محصولات نیز می‌توانند همچون زعفران و زیره در بورس کالا عرضه شوند تا شاهد ساماندهی بازار داخلی و صادراتی این محصولات در بستر بازار سرمایه باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۶ ۱۵:۲۳

جناب دکتر محمدی؛ 90% زعفران جهان در ایران تولید میشود و شما میفرمائید از 8 میلیارد دلار تجارت زعفران فقط 4% آن به کشاورز ایرانی میرسد. بعد هم مدعی هستید که بورس کالا شفافیت و تعادل بازار و مصلحت کشاورز را دنبال میکند !! این تناقض چگونه قابل توضیح است ؟ وقتی بورس کالا و بازارگردانان رسمی آن اجازه نمیدهند سود واقعی به کشاورز برسد و هر طور شده قیمتها را پایین نگه میدارند تا باز هم دلالان سود اصلی را بگیرند (یعنی بخش بزرگی از همان 96% اختلاف سود کشاورز با تراز تجارت جهانی را) چطور توقع دارید این بازار به نفع کشاورز عمل کند؟ قرار بود اجازه بدهید عرضه و تقاضا تعیین قیمت کند اما متاسفانه بازارگردان ها در بورس کالا، فقط نقش نوسانگیر پیدا کرده اند و هر چندگاه یا بشدت عرضه میکنند و قیمتها را بطور تصنعی پایین میاورند یا بشدت صف خرید میچینند و هرچه ارزان خریده اند را خودشان بالاتر به صف خرید میفروشند و دوباره تکرار همین داستان. از ایسنا خواهش میکنم گزارش تحقیقی و تحلیلی راجع به عملکرد حقوقی ها در بازار گواهی سپرده و آتی زعفران تهیه نمایند تا ببینید که بنده درست میگویم یا نه ... ممنونم.