• دوشنبه / ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۶:۴۴
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98051407317
  • خبرنگار : 71429

جهانگیر:

کار انجمن حمایت زندانیان مرکز پیشگیرانه است

کار انجمن حمایت زندانیان مرکز پیشگیرانه است

رییس سازمان زندان‌ها گفت: کار انجمن حمایت زندانیان یک کار پیشگیرانه از جرم و ارزشی است.

به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر طی سخنانی در جلسه مجمع عمومی انجمن حمایت زندانیان مرکز، اظهار کرد: یکی از سوالات مهم جامعه بشری این است که چرا علی رغم اینکه انسان پاک بدنیا می‌آید چه اتفاقی می افتد که به طرف جرم کشیده می‌شود. ما می خواهیم ریشه‌های جرم را پیدا کنیم تا از این طریق آنها را حذف کنیم.

وی افزود: گفته شده عوامل متعددی ممکن است زمینه وقوع جرایم را در هر جامعه‌ای بدنبال داشته باشد. مهمترین بحث این است که اگر جرمی در جامعه ای رخ دهد اولین عاملی که زمینه آن را ایجاد می کند چیست؟ چه زمانی شروع بزهکاری است؟ اگر این زمان را به عقب بندازیم کار مهمی است.  استمرار و توسعه بزهکاری هم نکته مهم دیگر است.

رییس سازمان زندان‌ها افزود: وقتی به خانواده زندانیان نگاه می‌کنیم می‌بینیم یکی از این خانواده‌ها، خانوادهایی هستند که با فروپاشی روبرو می‌شوند لذا باید بدانیم که اگر فردی وارد زندان می‌شود خانواده‌اش در چه شرایطی قرار می‌گیرد. شروع بزهکاری ممکن است با یک خبر یا موقعیت یا فرصت آغاز شود. انجمن حمایت از زندانیان و خانواده زندانیان انجمن حمایتی است که به خانواده زندانیان مانند خانواده خودش کمک کند و کار انجمن حمایت کار ارزشی است.

وی افزود: ما در جامعه‌ای هستیم که کوچکترها از بزرگترها تقلید می‌کنند و این تقلید نگران کننده نیست ولی اگر پدری مرتکب مصرف مواد مخدر و ... شود فرزندانش ممکن است آن را تکرار کنند لذا کار مجموعه انجمن حمایت یک کار پیشگیرانه از جرم است.

جهانگیر تاکید کرد: انجمن حمایت یک نهاد مردمی است که توسط خیرین اداره می‌شود و فعالیتش خیرخواهانه است ولی این فعالیت زمانی اثربخش است که دقیق و به موقع باشد. امروز اقدام ما در حمایت از خانواده‌های زندانیان باید تاثیرگذار باشد و  متاسفانه دیده شده  که برخی از این حمایت‌ها دردی از خانواده‌ها را تامین نمی‌کند و باید در مناطق حاشیه‌ای که آمار زندانیان و خانواده‌های آنها  بالاست،  با کمک معتمدین محل و مساجد مشکلاتشان را مرتفع کنیم‌.

جهانگیر افزود: ما باید تلاش کنیم که این حمایت‌ها تاثیرگذار و فراگیر باشد. باید بیاییم ظرفیت‌های جدیدی را برای خانواده زندانیان فراهم کنیم. ما در تلاشیم که جمعیت کیفری را کاهش دهیم و امیدواریم بتوانیم جمعیت زندان‌ها را به سمت کاهش پیش ببریم.

رییس سازمان زندان‌ها ادامه داد: باید یکی از کارهایمان این باشد که به  تمامی خانواده‌ها سرکشی کنیم و باید همه این خانواده‌ها در تیررس انجمن حمایت زندانیان باشند تا بتوانیم آلام انها را کاهش دهیم. انجمن حمایت باید تلاش کنند تا خود را در جامعه بشناساند و تا امروز انجمن نتوانسته خودش را به جامعه عرضه کند.

وی افزود: ما بیش از ۲۲۰ انجمن حمایت در سراسر کشور داریم اما این را در جامعه احساس نمی کنیم. شاید تبلیغات خوب نبوده و رسانه‌ها آن را نشناسانده‌اند لذا باید تلاش کنیم تا انجمن در جامعه شناخته شود. یکی از حوزه‌هایی که دشمن و ضد انقلاب درصدد تلاش در آن است خانواده زندانیان است و راهش این است که انجمن حمایت را  بشناسانیم تا به خانواده‌های در معرض خطر کمک کنیم و باید خود را به روز کنیم‌.


وی افزود: ما باید تلاش کنیم اگر مردی در زندان بود همسرش در خانواده بماند، طلاق نگیرد و این فروپاشی رخ ندهد. ما در سال گذشته بیش از ۶۰ هزار نفر از کسانی که خانواده زندانیان شناخته می شوند را  مصون سازی کردیم و تلاش کردیم آنجایی که طلاق رخ می‌داد، انجام نشود و در مورد فرزندانشان که در معرض اعتیاد بودند تلاش کردیم تا این اتفاق نیفتد. با کمک آموزش و پرورش موفق شدیم که فرزندان آنها که ترک تحصیل کرده بودند را  برگردانیم.  این کار زمانی میچسبد که فراگیر شود. من مخالفم که دائم به افراد کمک نقدی شود و باید آنها را توانمند کنیم.


جهانگیر افزود: در سال ۹۷، بیش از ۶۷ هزار نفر از خانواده‌های زندانیان را تحت پوشش قرار دادیم که در سال ۹۸ باید صدرصدش کنیم‌. امسال به دلیل مشکلاتی که در جامعه است این قشر بیشتر در معرض آسیب اند. سالیانه متوسط ۲۰ میلیارد تومان توسط انجمن‌ها به آنها کمک می‌شود. در ۵ سال گذشته این کمک‌ها بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است و سالیانه ۱۲ الی ۱۳ میلیارد تومان به خانواده زندنیان نیازمند کمک می‌شود.

وی با بیان اینکه به بیش از ۱۲ هزار نفر از فرزندان زندانیان خدمات گوناگونی اعم از تحصیلی و درمانی ارایه داده‌ایم، گفت: هر سال  مددکاران تلاش مضاعفی را در زندان‌ها  برای آزادسازی سرپرستان انجام می‌دهند و در سال ۹۷ با پیگیری مددکاران بیش از ۸۰۰ نفر از  سرپرستان خانواده‌ها از طریق اخذ رضایت و ... به آغوش خانواده‌هایشان برگشتند و باید آن را توسعه دهیم.

رییس سازمان زندان‌ها افزود: در سال ۹۷  بیش از ۱۱۶ هزار خدمت به زندانیان آزاد شده توسط زندان‌ها و انجمن حمایت شده که در بخش‌های مختلف اعم از پزشکی و تحصیلات و ... بوده است.


وی افزود: کار بزرگی که مددکاری زندان‌ها شروع کرده‌ و بسیار ارزشمند است، بحث سفیران نجات است که طرحش در زندان ها شروع شده است‌ طبق این طرح زندانیانی که مرتکب قتل  و محکوم به قصاص شدند که کم هم نیستند  با پیگیری مددکاران و انجمن ها و از طریق  کسب رضایت  اولیای دم، از قصاص رهایی می یابند که امار خوبی گذشت در این زمینه اخذ شده است‌  و  در این راستا در سال ۹۷ ،    ۵۳۹ نفر  از کسانی که محکوم به قصاص شده بودند با تلاش مددکاران و خیرین از قصاص رها شدند که نجات یک نفر از انها هم برای ما بسیار مهم است.

جهانگیر افزود:  امسال در چند هفته پیش در سفر به استان مرکزی که داشتم  خانواده‌ای که سفیران نجات رفته رفته بودند. در روستایی به اتفاق مسئولان صحبت کردیم  و منجر به رضایت خانواده اولیای دم شد و کسی که محکومیت قطعی برای قصاص گرفته بود نجات یافت. ماجرا سر یک اتفاق بود که بین دو همسایه درگیری شده بود. از این موارد زیاد است و کار شما انسانی و خداپسندانه است.

وی افزود: در مورد ظرفیت سازی  طرحی اخیرا تقدیم رییس قوه قضاییه دادیم که به معاونت حقوقی ارجاع شده است، برای اینکه اگر کسانی بدلیل نداشتن وثیقه یا کفالت و عاجز از پرداخت وثیقه بودند بی جهت وارد زندان نشود تا اگر کسی با مهلت و  شرایطی فراهم شود که وارد زندان نشود، این مهلت داده شود.

وی افزود: سازمان زندان‌ها مراکزی تدارک دیده است تا از محل آنها -که غیر از زندان و بازداشتگاه است- شرایطی برای این افراد فراهم شود که به دلیل مشکلات مالی نمی‌توانند وثیقه را تامین کنند وارد زندان نشوند.

جهانگیر افزود: ما از طریق انجمن حمایت‌ می‌توانیم آنها را خودکفا کنیم ولی این امر نیاز به قانون دارد. باید  مراکزی را ایجاد کنیم تا خودکفا شوند. اگر فردی ناتوان از پرداخت تامین قرارش است، این فرد نباید  وارد زندان شود که  در صورت موافقت ریاست قوه قضاییه و ابلاغ ایشان، کار جدیدی است و نقش انجمن‌ها را درجامعه توسعه می‌دهد.

در حاشیه این مراسم اصغر جهانگیر رییس سازمان زندان‌ها  از آشپزی‌های خانواده‌های مددجویان بازدید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha