به گزارش ایسنا، جدیدترین آمار از وضعیت معاملات مسکن در تهران مربوط به ۱۵ روز ابتدای مردادماه ۱۳۹۸ از افت ۵۳ و ۷۸ درصدی قراردادهای خرید و فروش به ترتیب در کل کشور و شهر تهران حکایت دارد. قراردادهای اجاره نیز به همین ترتیب ۱۳ و ۲۲ درصد کاهش یافته است.
پس از آنکه بانک مرکزی گزارش داد که معاملات مسکن پایتخت در تیرماه ۱۳۹۸ نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش ۶۵ درصدی را نشان میدهد و روند نزولی قیمت در بعضی مناطق تهران کلید خورد، تعداد قراردادهای خرید و فروش مسکن در ۱۵ روز ابتدای مردادماه ۱۳۹۸ در کل کشور و شهر تهران که از سوی مصطفیقلی خسروی، رییس اتحادیه مشاوران املاک اعلام شد نشان میدهد که از یکم تا پانزدهم مردادماه ۱۳۹۸ قراردادهای خرید و فروش ملک در کل کشور به ۱۷ هزار و ۵۵۹ فقره رسیده که نسبت به زمان مشابه سال قبل ۵۳ درصد کاهش یافته است. در این مدت ۲۹ هزار و ۱۰۳ اجاره نامه امضا شده که نسبت به ۱۵ روز ابتدای مردادماه پارسال ۱۳ درصد کمتر بوده است.
در شهر تهران نیز طی ۱۵ روز ابتدای مردادماه ۱۳۹۸ تنها ۲۰۲۰ قرارداد خرید و فروش امضا شده که از افت ۷۸ درصدی نسبت به زمان مشابه سال قبل حکایت دارد. در این مدت همچنین ۷۷۵۸ قرارداد اجاره منعقد شده که کاهش ۲۲ درصدی را نسبت به نیمه اول مردادماه سال ۱۳۹۷ نشان میدهد.
شکست معاملات مسکن در شرایطی رقم خورده که آمارهای رسمی از افت ماهیانه قیمت در مناطق میانی تهران خبر میدهد. با این حال به لطف رشد ناچیز قیمت در مناطق جنوبی، شاخص کل قیمت مسکن شهر تهران نسبت به تیرماه امسال ۰.۴ درصد افزایش و نسبت به مردادماه سال قبل ۹۱ درصد افزایش یافت.
چند روز قبل از اعلام تحولات بازار مسکن شهر تهران در تیرماه، رییس اتحادیه مشاوران املاک خبر داده بود که قیمتهای پیشنهادی در مناطقی از تهران ۸ تا ۱۸ درصد کاهش یافته است. به دنبال این خبر، گزارش بانک مرکزی اعلام شد که نشان میداد قیمت مسکن بر اساس معاملات قطعی در مناطق ۲، ۳، ۴، ۵، ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۳، ۲۰ و ۲۲ نسبت به خردادماه کاهش پیدا کرده است. در سوی مقابل در مناطق ۱، ۱۱، ۱۲، ۱۴، ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۱ با افزایش قیمت مواجه بودیم. منطقه ۱۱ نیز با رشد ۱۱۶ درصدی پیشتاز تورم ملکی در تهران بود.
به گزارش ایسنا، قیمت مسکن شهر تهران در تیرماه ۱۳۹۸ به میانگین ۱۳ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه قبل، تنها ۰.۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۱ درصد رشد یافت. معاملات نیز ۴۸۰۰ فقره بود که کاهش ۶۵ درصدی را نسبت به تیرماه سال قبل نشان میدهد. این حجم از افت فشار ماهیانه قیمت از مردادماه ۱۳۹۴ تا کنون بیسابقه بوده است.
انتهای یام
نظرات