• سه‌شنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 98060502530
  • خبرنگار : 90004

نظام‌نامه پژوهشی برنامه‌های شبکه‌های استانی ابلاغ شد

نظام‌نامه پژوهشی برنامه‌های شبکه‌های استانی ابلاغ شد

معاون امور استان‌های سازمان صدا وسیما با اشاره به تصویب و ابلاغ نظام‌نامه پژوهشی برنامه‌های شبکه‌های استانی گفت: انجام پژوهش‌های مبتنی بر آخرین استانداردهای علمی در حوزه بهداشت و سلامت با کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی، تولید برنامه‌های فاخر را در پی دارد که موجب ارتقاء سطح سلامت عمومی با تکیه بر خود مراقبتی خواهد شد.

به گزارش ایسنا، دکتر دارابی در حاشیه‌ی بیست و دومین جشنواره تولیدات صداوسیمای مراکز استان‌ها در بجنورد درباره نقش صدا و سیمای مراکز در افزایش سواد رسانه‌ای مردم و ارتقاء سلامت جامعه گفت: در این حوزه می‌توان موضوعات و محورهای مختلفی را مورد توجه قرار داد، نخست اینکه مراکز استانی صدا و سیما اهتمام ویژه‌ای به اقتضائات فرهنگی، اجتماعی و اقلیمی در امر برنامه‌سازی دارند و تاثیر مثبت این توجه و تلاش، در آگاهی و همراهی مردم با برنامه‌های کلان نظام سلامت و خود مراقبتی و آموزش بهداشت عمومی هم کاملا مشهود است.
همچنین درصد بالای مخاطبان و رضایتمندی از شبکه‌های استانی، فرصت مناسبی برای انتقال مفاهیم و پیام‌های آموزشی با محوریت سلامت است. در حال حاضر شبکه‌های استانی برنامه‌های گوناگونی را با محوریت سلامت و بهداشت و نیز آموزش با محوریت مخاطب عام به مخاطبان خود دارند که از آن جمله می‌توان به برنامه «پزشک شما» در برخی مراکز و پخش از شبکه سراسری «شما» و همچنین تولید گزارش‌های خبری و تحلیلی پیرامون موضوعات و دغدغه های مرتبط با سلامت عمومی جامعه اشاره کرد.

دارابی با اشاره به نقش نهادهای متولی سلامت در این زمینه افزود: ارتقاء سلامت عمومی، اجتماع بهتری را هم رقم می‌زند، جامعه سالم متشکل از مردمانی سالم است بنابراین رسانه ملی به مثابه یک دانشگاه عمومی، نقش مهمی در ترویج و تحقق این مهم دارد.
شبکه‌های استانی به عنوان یکی از مهمترین بخش‌های سازمان صدا و سیما و چه بسا بیشتر و بهتر از شبکه‌های سراسری، می‌توانند نقش ارزنده‌ای در این زمینه داشته باشند و با تولید برنامه‌های آموزشی به صورت مستقیم یا فیلم و سریال، برنامه‌های ترکیبی و گزارشی و حتی برنامه هایی با مخاطب کودک و نوجوان، به توسعه سلامت عمومی کمک کنند. در جشنواره تولیدات مراکز، شاهد نمایش آثار متعددی با موضوع سلامت  در بخش جنبی بودیم که البته می‌توان به توسعه این بخش و ورود آن به بخش اصلی هم نظر داشت در عین حال تاکید بر تولید برنامه‌های آموزشی از جمله در حوزه بهداشت و سلامت، یکی از محورهای اساسی برنامه‌های کوتاه و بلندمدت شبکه‌های استانی است.
نظام‌نامه پژوهشی برنامه‌ای شبکه‌های استانی هم که اخیرا تصویب و ابلاغ شده است در این حوزه دارای کارکردهای مثبتی است و به امر پژوهش‌های منجر به تولید به عنوان یک محور اساسی می‌انجامد، انجام پژوهش‌های مبتنی بر آخرین استانداردهای علمی در حوزه بهداشت و سلامت با کمک دانشگاه‌های علوم پزشکی، تولید برنامه‌های فاخر را در پی دارد که موجب ارتقاء سطح سلامت عمومی با تکیه بر خود مراقبتی خواهد شد.

وی درباره نقش رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی و مراکز استان‌ها در توجه دادن و مطالبه‌گری از دستگاه‌های تاثیرگذار بر سلامت نیز گفت: در این بخش می‌توان به موضوعات گوناگونی اشاره کرد از جمله سلامتی، به عنوان یک مفهوم چند بعدی و ذی الوجوه، از نواحی مختلف و از سوی مولفه‌های متعدد اجتماعی و فرهنگی تحت‌الشعاع و تحت تاثیر قرار گرفته و به همین نسبت، تحقق عالی‌ترین درجات آن و ارتقا و اعتلای آن حتی در بهترین حالت بازده و راندمان، از یک دستگاه و یک سازمان متولی هرچند بزرگ و موسع و حتی یک دولت و یک قوه از قوای کشور، ساخته نخواهد بود، در این شرایط رسانه می‌تواند همه متولیان امر را به انجام تعهدات و تکالیف خود نسبت به سلامت مردم آگاه سازد که خود اقدام مهمی به شمار می‌رود و در کنار دیگر کارکرد شبکه‌های استانی، نقش بسزایی در تحقق اهداف عالیه سلامت و بهداشت جامعه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha