• سه‌شنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ / ۰۰:۲۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98061106102
  • خبرنگار : 71191

اشتباه پیمانکار یا اضطرابِ طاقِ آرامگاه؛

آن‌چه آرامگاه یعقوب لیث را سر زبان انداخت

آن‌چه آرامگاه یعقوب لیث را سر زبان انداخت

«تصویرهایی که از تخریب دیوار آرامگاه یعقوب لیث منتشر شده، در واقع پوسته‌ای از همان جداره به ضخامت یک آجر است یک پوسته و یک طاقِ مضطرب را آوار کرده است، آن‌ها دوباره چینی می‌شود.»

به گزارش ایسنا، ۵۰ روز قبل تصویرهایی از تخریبِ دیوارِ ضلع جنوبی آرامگاه «یعقوب لیث صفاری» در حین انجام عملیات مرمت و ساماندهی آرامگاه منتشر شد، تصویرهایی که گویای تخریبِ یک جداره‌ی کامل از آرامگاه بود، اما به مرور داستان به نفع پیمانکار تغییر پیدا کرد.

به گونه‌ای که نخست اعلام شد کار انجام شده اشتباه بوده و به دنبال آن پیمانکار پروژه تعویض شد، اما به مرور داستان ورق خورد و صحبت‌ها به سمت یک دیوارچینی صرف رفت که همه‌ی اتفاقات رخ داده را بدون اشکال هم نمی‌دید

 هر چند تا اسفند ۹۶ بی‌توجهی به این بنای تاریخی زبانزد عام و خاص بود، اما سرانجام نخستین قدم‌ها در این زمینه برداشته شد و بخش‌هایی از آرامگاه را مرمت کردند، تا ۱۸ مرداد که انتشار تصویرهای متفاوت از مرمت این آرامگاه این بار هشدار رسانه‌ها را در تخریب کامل بنا به دنبال داشت.

در طول یکی دو هفته گذشته خبرنگار ایسنا در تلاش بود در صحبت با مسوولان میراث فرهنگی استان خوزستان از آن‌ها آخرین وضعیت  روند مرمت و بازسازی بخش‌های آسیب دیده «آرامگاه یعقوب لیث» را پرس‌وجو کند، اما در این مدت زمان موفق نشد، تا سرانجام احمدرضا حسینی - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان - در این زمینه به ایسنا توضیح داد.

وی می‌گوید: بعد از اتفاقات رخ داده، در جلسه‌ای با حضور کمیته کارشناسی و شورای فنی، دستورهای اجرائی به دستگاه نظارت ابلاغ شد  و با همان مصالح همگن و آجرهای همخوان همان نقطه در حال استحکام‌بخشی است، همچنین پوسته‌ای که بخشی از آن تخریب شده بود، دوباره چینی می‌شود.

او با بیان این‌که اقدامات مورد نیاز تا پایان شهریور به پایان می‌رسند، تاکید می‌کند: دیوار ضلع جنوبی آرامگاه تخریب نشده بود، در آن نقطه پشت‌بندهایی در دهه ۶۰ برای استحکام بنا اضافه شده بود و در ادامه برای این‌که آن پشت‌بندها وجهه‌ی زیباتری داشته باشند، روی آن طاق نما کار و پوسته‌ی آن ضلع در حد یک آجر برداشته شد.

وی با اشاره به حجم آجرهای پایین ریخته شده و صحبت‌هایی که مبنی بر تخریب این دیوار به طور کامل شده بود، اظهار می‌کند: عکس‌هایی که بیرون آمده، نشان می‌داد گویا کامل تخریب شده بود، اما در واقع پوسته‌ای از همان جداره به ضخامت یک آجر برداشته شده بود که با این اقدام یک پوسته و یک طاق که مضطرب بودند، ریخته شده بودند تا دوباره چینی شوند.

حسینی با بیان این‌که این پوسته اصالت تاریخی نداشته است، ادامه می‌دهد: در حال حاضر در مرحله دوباره چینی یا به اصطلاح ترمیم و تعویض جداره‌های آجری هستیم.

او با بیان این‌که همه‌ی کارهای مرمتی در دوره‌های قبلی تمام شده و فقط روی پشت بام یک لایه کاهگل کشیده می‌شود و آن آجرفرش هم شده است، ادامه می‌دهد: می‌کشیم، این لایه کاهگل نازک برای حفاظت از آجرفرش‌ها و هدایت نزولات جوی انجام می‌شود. همچنین ناودان‌ها ترمیم می‌شوند و یک‌سری ساماندهی‌ها در خود محوطه انجام می‌شود، اما دیگر اقدامی برای انجام در این بنا وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۱۴ ۲۲:۲۵

خواهشمندم اگر یک ایرانی باتمدن خودمونو فرض میکنیم به زیارت این مرد بزگوار ایرانی رهسپار شویم