• پنجشنبه / ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98062816629
  • خبرنگار : 71263

شوک بزرگترین پالایشگاه کانادا از حمله به نفت عربستان

شوک بزرگترین پالایشگاه کانادا از حمله به نفت عربستان

با این که کانادا صاحب سومین ذخایر نفت بزرگ جهان است اما بزرگترین پالایشگاه این کشور از حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی که بزرگترین تامین کننده نفت آن است، متاثر شد.

به گزارش ایسنا، تقریبا تمامی صادرات نفت عربستان سعودی به کانادا، به نیوبرانزویک می‌رود که خانه پالایشگاه سنت جان شرکت ایروینگ اویل لیمیتد با ظرفیت پالایش ۲۹۹ هزار بشکه در روز است. طبق آمار رسمی کانادا، این پالایشگاه ۴۰ درصد از نفت خام مورد نیاز خود در ژوییه را از عربستان سعودی تامین کرده است.

حمله پهپادی که روز شنبه علیه بزرگترین تاسیسات نفتی عربستان سعودی صورت گرفت، نیمی از تولید نفت این کشور را متوقف کرد. منابع آگاه به بلومبرگ گفته‌اند شرکت آرامکوی سعودی برای احیای کامل فعالیت تاسیسات ابقیق به ماه‌ها زمان نیاز دارد. با این حال عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی اعلام کرده که ظرفیت تولید نفت از دست رفته تا پایان سپتامبر احیا خواهد شد و این کشور با برداشت از ذخایرش، میزان عرضه به مشتریان خود را به سطح پیش از حملات روز شنبه به تاسیسات نفتی بهبود بخشیده است.

مختل شدن طولانی مدت فعالیت نفتی عربستان سعودی برای پالایشگاه ایروینگ که عمدتا به واردات وابسته است، مشکل ساز خواهد بود.

عمده ذخایر نفت کانادا در منطقه ماسه‌های نفتی آلبرتای شمالی واقع در غرب این کشور قرار دارند. عمده نفت استخراج شده در این منطقه به آمریکا صادر می‌شود و اگرچه بخشی از این نفت از طریق خط لوله ۹ شرکت انبریج به شرق کانادا ارسال می‌شود اما این خط لوله فقط به پالایشگاههایی که نهایتا تا مونترال واقع شده‌اند خدمات رسانی می‌کند.

به گفته کوین بیرن، مدیر بازارهای نفت خام آمریکای شمالی در شرکت "آی اچ اس مارکیت"، احتمالا این امر روی قیمت تاثیر خواهد گذاشت.

نفت برنت پس از این گشوده شدن معاملات دوشنبه، در عرض چند ثانیه ۱۲ دلار افزایش پیدا کرده بود که بزرگترین افزایش قیمت از زمان آغاز معاملات دلاری در سال ۱۹۸۸ بود و تا مرز ۷۱ دلار و ۹۵ سنت پیش رفته بود. افزایش ناگهانی قیمتهای نفت به پالایشگاههایی مانند ایروینگ لطمه زد و هزینه تامین خوراک آنها را بالا می‌برد. ایروینگ بیش از نیمی از سوختهایی که تولید می‌کند شامل بنزین، دیزل، نفت کوره و سوخت جت را به شمال شرقی آمریکا صادر می‌کند.

به گفته بیرن، پالایشگاه ایروینگ می‌تواند منابع تامین نفت خود را تغییر دهد و صادرات نفت عربستان سعودی که هفته‌ها طول می‌کشد تا به کانادا برسد در راه این کشور است.

طبق آماری که توسط بلومبرگ گردآوری شده است، دو نفتکش روز شنبه از عربستان سعودی عزیمت کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha