• دوشنبه / ۲۲ مهر ۱۳۹۸ / ۱۹:۴۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98072217035
  • خبرنگار : 71641

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی:

بیشتر دامپزشکان در حوزه آبزیان تخصص لازم را ندارند

مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور گفت: بیشتر دامپزشکان در حوزه آبزیان تخصص و تبحر لازم را ندارند و آنها بیشتر در حوزه دام و طیور فعالیت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، امرالله قاجاری در نشست علمی تخصصی بررسی معضلات بهداشتی و بیماری‌ها در ماهیان سردآبی، بیان کرد:  پزشکان حوزه آبزیان با بیماری‌ها و معضلات بهداشتی این حوزه آشنایی کامل ندارند؛ به این دلیل روز به روز به تعداد و انواع جدید بیماری‌های آبزیان افزوده می‌شود. 

وی درباره بررسی معضلات بهداشتی و بیماری‌های ماهیان سردآبی اظهار کرد: برای بررسی این موضوع باید این نکات زیر را در نظر بگیریم، یکی جلب کردن اعتماد بهره‌برداران است که ما در این زمینه باید اعتماد فعالان بخش خصوصی و بهره برداران را جلب کنیم.


دومین مورد این است که تمام فعالین در این حوزه باید نسبت به مسئولیت اجتماعی‌شان در بخش‌های مختلف آگاه باشند تا بتوانیم فرآورده سالم را به دست مصرف‌کننده برسانیم. 

 در ادامه این نشست، کاظم عبدی- کارشناس آبزیان در سازمان دامپزشکی، گفت: صنعت آبزیان در تمام دنیا رو به رشد است و به خاطر همین روند افزایشی، بیماری‌های آن هم افزایش پیدا کرده‌اند. 

وی درباره معضلات بهداشتی آبزیان تصریح کرد: یکی از معضلات مربوط به بخش اقلیمی کشور می‌شود که باید در این حوزه متناسب با شرایط اقلیمی (دما، منطقه جغرافیایی و...) پرورش دهندگان اقدام به پرورش ماهیان سردآبی کنند. 

عبدی افزود: در صنعت قزل‌آلا ساختار معیوب باعث می‌شود که اقدام بهداشتی در این زمینه صورت نگیرد و در این زمینه ما با مشکلاتی اعم از پرورش سنتی ماهی قزل‌آلا، مکانیزه نبودن مراکز تکثیر، عدم مدیریت پساب‌ها مواجه هستیم. 

وی با بیان اینکه تولید آبزیان از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گذشته است، افزود: ۲۵ درصد از تولیدات آبزیان بر اثر بیماری‌ها از بین رفته‌اند که به همین دلیل باید در صنعت قزل‌آلا بازنگری صورت بگیرد تا ساختارهای این حوزه بهبود پیدا کند. 

عبدی در پایان با اشاره به مشکل‌های مدیریتی و زیست محیطی در حوزه آبزیان، گفت: داروهای مربوط به حوزه دام و طیور برای درمان بیماری‌های آبزیان استفاده می‌شود که این موضوع، میزان باکتری‌های موجود در آب را تا ۲۵ درصد افزایش می‌دهد و در نهایت منجر به بیمار شدن آبزیان خواهد شد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.