• دوشنبه / ۱۸ آذر ۱۳۹۸ / ۰۴:۵۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98091812894
  • خبرنگار : 71498

راه‌حل رفع بوی نامطبوع در تهران چیست؟

راه‌حل رفع بوی نامطبوع در تهران چیست؟

مدیر کنترل کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب و آزمایشگاه‌های استان تهران درباره دلایل بوی نامطبوع در تهران گفت: با توجه به این‌که پراکندگی بسیاری در استشمام این بو وجود داشت، نمی‌توان گفت که آلودگی به صورت نقطه‌ای و از یک منطقه بوده چراکه اگر ناشی از فاضلاب باشد، میزان گستردگی بو تا این حد نیست؛ در نتیجه لازم است تحقیقات گسترده‌ای درباره شدت، غلظت و پذیرش حالت بو صورت گیرد.

مهتاب باغبان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که علاوه بر فاضلاب، صنایع، پسماندسوزی‌ها، دامداری‌ها باید سایر موارد آلاینده نیز مورد بررسی قرار گیرد تا شاید لازم باشد از تشخیص‌دهنده‌هایی برای تعیین شاخص هوا استفاده شود، اظهار کرد: همین‌طور که در شبکه‌های آب و خروج پساب فاضلاب از تشخیص‌دهنده استفاده می‌شود که پارامترها و شاخص‌های متفاوتی را نشان می‌دهد، لازم است برای هوا نیز به لحاظ بو، از این تشخیص‌دهنده‌ها استفاده شود.

وی با تاکید بر این مساله که سازمان‌های مرتبط باید از تشخیص‌دهنده‌هایی استفاده کنند که بتوانند میزان بو را مورد سنجش قرار دهند و به این نقطه برسند که از کجا آغاز شده و در چه مناطقی بیش‌تر است، ادامه داد: شاید اگر بتوانیم به صورت کمی این پارامترها را مورد ارزیابی قرار دهیم، به منشا بو نزدیک‌تر شویم و در حال حاضر با اطلاعاتی که در دست داریم نمی‌توان گفت چگونه می‌توان منشا اصلی بو را شناسایی کرد.

او با بیان این‌که برای انجام دادن یک کار اساسی باید تحقیقات و ابزارهای سنجش وارد مدار شود، تصریح کرد: تنها از این طریق است که می‌توانیم به واقعیت نزدیک‌تر شویم و در مورد این مساله که آیا علت انتشار این بو فاضلاب است، باید گفت که فاکتورهای زیادی وجود دارد که باید تمام این فاکتورها مورد ارزیابی قرار گیرد تا بتوانیم تفسیر درستی از این مساله داشته باشیم.

وی با بیان این‌که بایدتشخیص دهنده‌هایی وجود داشته باشد تا بتواند مقدار آلاینده،  شدت آلاینده و حالت پذیری آلاینده را نشان دهد، اظهار کرد: تنها در این شرایط است که می‌توان منشاء بو را شناسایی کرد.

پرونده بوی نامطبوع سال گذشته باز شد و آن زمان فرضیه‌های مختلفی از جمله شیرابه‌های آرادکوه، فاضلاب، ماده شیمیایی مرکاپتان - که به گاز شهری‌ تزریق می‌شود - به عنوان منشاء بوی نامطبوع پایتخت مطرح شد، اما هیچگاه منشاء دقیق این بو اعلام نشد و این موضوع مسکوت ماند تا این‌که در ۱۰ آذرماه، دوباره بوی مرموز بخش‌هایی از پایتخت را فرا گرفت و باعث شد که پرونده بوی نامطبوع پایتخت مجدد گشوده و گمانه‌زنی‌ها و اقداماتی درباره شناسایی منشاء آن آغاز شود؛ از جمله این‌که دو سازمان مدیریت بحران و آتش‌نشانی ماموریت یافتند منشأ بوی نامطبوع را پیدا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۸ ۰۷:۵۲

تهران و بقیه شهرهایی که در سال گذشته این بو در آنها وجود داشت ، در جوار ایستگاههای تقویت فشار گاز قرار دارند

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۸ ۰۷:۵۸

درکنار این ایستگاهها حوضچه های بزرگی وجود دارد که در آنها لیکوئیدها و مایعات همراه گاز ، بعد از فیلتر شدن و جدا شدن از گاز تخلیه میشوند. این مایعات از جنس مایعات گازی ، و یا نفت هستند ، وشدیدا دارای ترکیبات گوگردی هستند

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۸ ۰۸:۰۴

وقتی حوضچه ها پر شدند ، باید مایعات داخل حوضچه بوسیله تانکر جمع آوری و در محل هایی مشخص تخلیه شوند ، یا در اختیار برخی کارخانجات قرار گیرند، حال اگر این مایعات در جاهای غیرمجاز ریخته شوند ، ممکن است به تنهایی یا با ترکیب با دیگر مواد موجب انتشار بو شوند

avatar
۱۳۹۸-۰۹-۱۸ ۰۸:۱۲

بعلاوه اگر در فرایند تصفیه گاز در پالایشگاهها اشکالاتی بروز کند که منجر به افزایش مایعات زائد همراه گاز پالایش شده شود ، و همچنین اگر مرکاپتان افزوده به گاز در مبادی مصرف نیز دارای ناخالصی باشد، آنگاه این بو تشدید میشود. در نهایت پیشنهاد میکنم پیگیر تانکرهایی باشید که لیکوئید های ناخواسته همراه گاز را از ایستگاهای تقویت فشار گاز جمع آوری میکنند که این تانکرها را در کجا تخلیه میکنند