به گزارش ایسنا، پیکر تورج شعبانخانی ـ هنرمند پیشکسوت موسیقی پاپ ایرانی و خالق ترانه «بهار بهار» ـ چهارشنبه (۲۰ آذر ماه) از مقابل ساختمان تالار وحدت تشییع شد.
در مراسم تشییع پیکر این هنرمند، جمعی از هنرمندان عرصه موسیقی و افرادی چون محمد الهیاری (مدیر کل دفتر موسیقی)، علی ثابتنیا (مدیرعامل انجمن موسیقی)، شهرام صارمی (آهنگساز و پژوهشگر موسیقی)، محمدعلی بهمنی (شاعر و رییس شورای شعر دفتر موسیقی)، عبدالجبار کاکایی، (شاعر و ترانهسرا)، اکبر آزاد (شاعر و ترانهسرا)، سیمین غانم (خواننده)، ویگن داوودی (آهنگساز و صدابردار) و سیدعباس سجادی (شاعر و ترانهسرا) و ... به همراه دوستان و خانواده آن مرحوم حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم محمدعلی بهمنی ـ شاعر ـ ضمن عرض تسلیت برای فقدان تورج شعبانخانی، گفت: او بسیار مهربان و خوب بود. حالم زیاد خوب نیست ولی میدانم درون همه شما نیز این خوب نبودن از نظر روحی و جسمی وجود دارد. وظیفه بود که بیایم و ادای احترام کنم.
خودتان میدانید تورج شعبانخانی چه ظرفیتهایی در موسیقی از لحاظ صدا داشت. او کسی است که خوبیها، مهربانیها، صدا، موسیقی و خانواده او را میشناسید. او چقدر به دیدارها و نشستنها شیفتگی داشت. در بندر بودم که خبر فوتش را شنیدم و بالاخره توانستم خودم را برسانم. شرمنده خانواده او شدم؛ چون صمیمیتها بیشتر از این بود که بخواهد تاخیری در تسلیت باشد.
محمد علی بهمنی در ادامه بخشی از یکی از اشعارش را چنین خواند: بهار بهار پرنده گفت یا گُل گفت؟ خواب بودیم و هیچکی صدایی نشنفت!
ویگن داوودی ـ آهنگساز و صدابردار ارمنیتبار ایرانی و از دوستان آن مرحوم ـ اظهار کرد: من به عنوان یک صدابردار که تقریبا از دهه ۴۰ یا ۵۰ با هنرمندان فعالیت داشتهام، باید بگویم هنرمندان دارای دو چهره در داخل استودیو و خارج استودیو بودند. تورج شعبانخانی فردی بود که در داخل و خارج یکی بود. آنقدر انسان خوب و پاکی بود که سالها بدون هیچ مشکلی در کنار هم بودیم. چند سال پیش با او صحبت کردم که تغییراتی در کارش ایجاد کنیم، این اتفاق افتاد و پخش شد که فکر میکنم کار خوب و آخرین کار او است. خواهش میکنم این دوستان را تا زمانی که زنده هستند بیشتر دریابید.
عبدالجبار کاکایی، شاعر و ترانهسرا با شعری صحبتش را آغاز کرد و گفت: خیلی اوقات فکر میکردم که هنری که هر کدام از ما داریم چگونه میتواند نردبان سلوک روح ما باشد. غالبا اینگونه نیستیم تعارف که نداریم. تورج شعبانخانی استثنا بود او با دو نسل کار کرد، جامعه را شناخت و با آثاری که ساخت توانست ماندگار شود. او شبیه به هنر خود شد. شاید ما کمترین همکاری را داشتیم و شاید هم در موسیقی اصلا نداشتیم ولی من علاقه زیادی به او داشتم و فرصت نشد که درست ابراز علاقه کنم و تصور میکردم او شاید متوجه عشق من به خود نیست که بعدا فهمیدم علاقه در جریان بوده است. یاد این عزیز از دست رفته را گرامی میدارم.
اکبر آزاد، شاعر و ترانهسرا نیز با خواندن یک شعر شروع کرد و ادامه داد: عزیز دیگری هم بار سفر بست و من را با تمام خاطرههای خوش و فراموش نشدنی خود تنها گذاشت. این عزیزان نمیمیرند. تورج جان رفیق دوران جوانی و میانسالی، سفر بخیر. به هنر و خانواده او تسلیت میگویم.
آزاد همچنین آوازی سر داد و میخواند که چه دیر آمده و زود میرویم ...
سیمین غانم ـ خواننده ـ هم با عرض تسلیت به اهل هنر و بستگان آن مرحوم، بیان کرد: تورج را همه علاقهمندان به موسیقی میشناسند. او یکی از پاکترین انسانهایی بود که دیده بودم. روحیهای لطیف و حساس داشت. علیرغم مشکلات و شرایطی که داشت در ایران ماند و کارهای سطح پایین را قبول نمیکرد. آخرین چیزی که گفت این بود که «دلم از روزگار گرفته چون کارهای زیادی برای موسیقی کردم ولی آنگونه که باید بازخورد مالی و معنوی برایم نداشت.»
سیدعباس سجادی ـ شاعر و ترانهسرا ـ نیز در پایان اظهار کرد: درگذشت هنرمند یگانه روزگارمان، زندهیاد استاد شعبانخانی را به جامعه موسیقی و خانواده او تسلیت میگویم. امروز شخصیتی را تشییع میکنیم که اخلاق و هنر را با هم آمیخت. او فردی بود که یک شخصیت داشت. متاسفانه شرایط اجتماعی ما به گونهای شده که هنرمندان با آنچه که میبینیم و میشنویم تفاوت دارند. او انسانیت، صمیمیت و شفافیت را به اوج رساند. درک عمیقی از هنر و فرهنگ این کشور داشت و کارهای زیادی برای موسیقی ما انجام داد. افرادی بودند که آثارش را بدون اجازه او خواندند و در حق او ظلم کردند. البته او تنها با چند کار توانست در موسیقی ایران جادوانه شود. او با یک ساز و آواز کار یک ارکستر را میکرد. همیشه به داشتن ارکستر و سیاهی لشکر نیست و هنرمند میتواند به تنهایی کارش را انجام دهد و این به شخصیت، اصالت و شناخت تورج شعبانخانی از هنر بازمیگردد. متاسفانه امروز سلبریتیهایی به روی کار آمدهاند که آثار سخیفی را با واژههای بد به خورد مخاطبان خود میدهند.
به گزارش ایسنا، تورج شعبانخانی فعالیت حرفهای موسیقی خود را با موسیقی متن و آهنگسازی فیلم آدمک و معرفی فریدون فروغی شروع کرد. او با بسیاری از هنرمندان موسیقی ایرانی نیز همکاری داشته است.
این هنرمند بعد از انقلاب به همراه تعداد معدودی از خوانندگان و هنرمندان در ایران ماند و در این سالها ضمن آهنگسازی برای خوانندگان قدیمی، با هنرمندان بسیاری نظیر رضا آریایی، ناصر عبداللهی و محمدرضا عیوضی همکاری داشته است.
او متولد ۱۳۲۹ بود که ترانه بهار بهار یکی از آثار ماندگار این هنرمند به حساب میآید.
شعبانخانی ۱۵ بهمن ۱۳۲۹ در تهران به دنیا آمد و هجدهم آذرماه ۹۸ در سن ۶۹ سالگی درگذشت.
* این گزارش از ابتدای آغاز مراسم بهروزرسانی شده است.
انتهای پیام
نظرات