• چهارشنبه / ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ / ۲۳:۴۰
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 98113022958
  • خبرنگار : 71625

کنسرت «پرواز همای» در دومین سانس از شب آخر جشنواره موسیقی فجر

کنسرت «پرواز همای» در دومین سانس از شب آخر جشنواره موسیقی فجر

همای می‌خواند؛ آوازی از عمق وجود و ترانه‌هایی عرفانی. حین خواندن ساز هم می‌زد. گروه با هماهنگی و احساس سازهای خود را می‌نواختند و گاهی همخوانی می‌کردند. گاهی هم دو قطعه را بدون توقف می‌خواندند، آنچنان که گویی قطعه بعدی ادامه کار قبلی بود.

به گزارش ایسنا، کنسرت «پرواز همای» در دومین سانس از شب آخر جشنواره موسیقی فجر در حالی برگزار شد که کلیه صندلی‌های سالن پر بود و حتی جای مناسبی برای نشستن خبرنگاران وجود نداشت.

در این شب همای یکی از قطعات معروف خود به نام «از باده مدهوشم کنید» را خواند. در این اثر که فضایی عرفانی دارد، خواننده از بی توجه بودن خود به حرف دیگران و میل نداشتن به شنیدن صحبت‌های دیگران می‌گفت. عبارت «من نمیخوام نصیحت بشنوم، آی مردم پنبه در گوشم کنید، از باده مدهوشم کنید» هم نشانگر این امر بود. در پایان هم با ریتمی سریع تکرار می‌شد، «از باده مدهوشم کنید».

در ادامه نوایی محزون و آرام با آوای زیبای سه تار و سنتور به گوش می‌رسید.

«دیدگان تک اسرار عزل» اثر بعدی بود. او در ابتدا در اوج می‌خواند «اشکی که درون دیدگان تاک است، معجونی از آفتاب و آب و خاک است، من پاکتر از این سه نمی دانم چیست» و به یک باره گروه آهنگ «این جهانیست» را خواندند. این ترانه نیز درباره فردی است که به دنبال حقیقت است و مدام درباره دنیا و قوانین آن سوال می‌کند. «این چه جهانیست که نوشیدن می نارواست، این چه بهشتیست در آن خوردن گندم خطاست».

در قطعه بعدی سنتور، تنبک، کمانچه و سه تار هماهنگ با هم و با ریتمی سریع می‌نواختند و موسیقی ایرانی را در وحدت به جریان آورده بودند. یک بار سنتور و  بار دیگر تار تک نوازی می‌کرد و هنرمندان، هنر خود را ارائه می‌کردند. این قطعه کلام نداشت.

در بخش بعدی یکی از اشعار سعدی روایت می‌شد و همای با دخالت کمتر اعضای گروه، این شعر را می‌خواند و سپس اثر «نان و دندان» را که شعرش از مولوی است، خواند. این شعر نیز از داشته‌ها و نداشته‌ افراد در مقابل هم می‌گفت. «یک نفر نان داشت اما بی نوا دندان نداشت، آن یکی بیچاره دندان داشت اما نان نداشت».

«خدا در روستای ما کشاورز است» نام قطعه بعدی بود که با اوج‌خوانی‌های خواننده آغاز شد. این قطعه از همراهی خدا با انسان‌های روستایی می‌گفت و در ادامه با کمانچه نوازی همراه بود.
ریتم موسیقی این بخش ثابت بود، کمابیش با اوج‌خوانی‌های همای همراه بود و تغییر خاصی نداشت؛ فضایی آرام و بدون فراز و نشیب.

در ادامه موسیقی جانی دوباره گرفت.
قطعه «خدا را می‌شناسم» خوانده شد. می‌گفتند، خدا را می‌شناسم از شما بهتر، نه از افسانه می‌ترسم و نه از شیطان، خدا از هر چه پنداری جدا باشد. این آهنگ عرفانی در اوج آغاز شد و در آخر سرعت بیشتری گرفته و خواننده بر شناختش از خدا تاکید می‌کرد.

در ادامه سرپرست گروه همای یادآور شد که چند روز پیش روز عشق بوده و فضا را تا حدودی عاشقانه می‌کنیم. به همین جهت ترانه «باز زلفت را افشان کردی» خوانده شد.

به گزارش ایسنا، مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر پنجشنبه یکم اسفند ماه ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه در تالار وحدت برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha