• جمعه / ۲ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 98120200856
  • منبع : روابط عمومی برنامه

آغاز داوری شهرهای خلاق فرهنگ و هنر

داوری نخستین دوره برنامه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر آغاز شد.

به گزارش ایسنا، ابراهیم حیدری دبیر شهرهای خلاق و فرهنگ و هنر از آغاز داوری‌ها در روز چهارشنبه سی بهمن‌ماه  برای ارزیابی برنامه‌ها و طرح‌ها و فعالیت‌های ۲۷۰ شهر مشارکت کننده در این رقابت خبر داد و گفت: فراخوان شهرهای خلاق فرهنگ و هنر نیمه تیرماه سال ۱۳۹۸ در ۹ حوزه فرهنگ وهنر منتشر شد و در آغاز راه حدود ۳۷۰ شهر برای مشارکت در این رقابت فرهنگی اعلام آمادگی کردند.

پس از برگزاری مجموعا ۲۴۰۰ ساعت کارگاه آموزشی برنامه‌ریزی فرهنگی برای ۱۲۰۰ نفر در ۳۱ مرکز استان کشور با حضور سه نماینده از هر شهر برگزار شد. با آموزش  از شهرهای مختلف برای شناسایی ظرفیت‌های بومی و محلی و جلب مشارکت‌ سازمان‌های همکار،  در نهایت ۲۷۰ شهر مجموعه برنامه‌ها و طرح‌ها  ایده‌های‌شان در عرصه خلاقیت فرهنگی وهنری را  به دبیرخانه مرکزی ارسال کردند. بر اساس فراخوان هر شهر در سه رشته مجاز به شرکت در رقابت بود.

گروه‌های نه‌گانه هنری برای بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری شهرها در رقابت شهرهای خلاق فرهنگ و هنر دیده شده است. بخش‌های مختلف به این شرح است؛ ۱- هنرهای تجسمی شامل خوشنویسی، نقاشی، نگارگری، سفال و سرامیک، منبت‌کاری، نساجی، گرافیک، مسجمه‌سازی و گرافیک ۲-هنرهای نمایشی شامل تعزیه، تئاتر، نمایش خیابانی و میدانی، نمایش آیینی و سنتی، نمایش‌نامه و نمایش ۳-  موسیقی، ۴-  مد و لباس، ۵-  صنایع سنتی، ۶-  ادبیات، ۷-  رسانه و مطبوعات و بازی‌های رایانه‌ای، ۸- سینما و ۹-  صنعت بسته‌بندی و چاپ

 او همچنین درباره شاخص‌های ارزیابی و داوری برنامه‌های شهرهای خلاق فرهنگ و هنر گفت: باید برنامه‌ها، فعالیت‌ها و اقدام‌ها به طور ویژه برای این عنوان طراحی شده باشد و از ظرفیت‌های بومی و محلی به نحو احسن استفاده شده باشد. ضروری است برنامه‌ها متناسب با نیازهای محلی، آیین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی باشد. همچنین برنامه‌های یادشده باید تأثیرات پایداری در ارتقای سطح فرهنگ و هنر شهر داشته باشد. برنامه‌ها باید از مشارکت مردمی و فعالان حوزه فرهنگ و هنر و پشتیبانی شرکت‌های بزرگ تجاری، کارخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای تأمین هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری برخوردار و قابلیت الگوبرداری داشته باشد و مهم‌تر این‌که در محتوا و شیوه اجرا نوآورانه و کیفی باشد. قابلیت و ضمانت اجرایی نیز از دیگر ویژگی‌های ضروری برنامه‌ها شهرهای خلاق فرهنگ و هنر است.

بر اساس گزارش ستاد اطلاع‌رسانی رویدادهای فرهنگی و کتابخوانی، این مقام مسئول درباره اهداف این رویداد گفت: شبکه شهرهای خلاق فرهنگ وهنر با هدف برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار، مشارکتی و مبتنی بر رویکرد آمایشی در شهرها و مناطق فرهنگی ایران، کشف، جذب، و پرورش فعالیت‌ها و حمایت از پیشنهادهای نو، خلاقانه، اثربخش، و پایدار بومی، ساماندهی و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های فرهنگی و هنری در سطح محلی و بومی مبتنی بر فرهنگ ایرانی ـ اسلامی، تمرکززدایی در امور فرهنگی و هنری و تقویت ظرفیت‌های مردمی در فرهنگ، تبادل تجربه‌ها و دانش بومی در میان شهرهای مختلف ایران و توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به بهبود کسب‌وکارهای فرهنگی هنری و صنایع خلاق توسط معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری نهادها و دستگاه‌های مرتبط مثل کمیسیون ملی یونسکو و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور راه‌اندازی شده است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha