• پنجشنبه / ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۱:۱۶
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 98122921999
  • خبرنگار : 71625

گفت‌وگو با مدیرعامل خانه موسیقی؛

حالا که کرونا آمده موسیقی گوش نمی‌کنیم؟!

حالا که کرونا آمده موسیقی گوش نمی‌کنیم؟!
عکس تزئینی است

مدیر عامل خانه موسیقی گفت: در شرایط حاضر همه اقشار جامعه با بیماری کرونا و آسیب‌های آن درگیر هستند ولی باید چاره‌ای به حال بیکاری هنرمندان موسیقی اندیشیده شود؛ زیرا معیشت برخی از هنرمندان به‌خصوص هنرمندان نواحی دچار مشکل شده است. بخش عمده‌ای از فعالیت هنرمندان موسیقی در ایام عید بود ولی اکنون همه آنها تعطیل شده است.

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر جمعی از فعالان و هنرمندان عرصه موسیقی ایرانی و نواحی خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی و بیمه هنرمندان شدند.

همچنین انجمن صنفی موسیقی چهارشنبه (28 اسفند سال 98) در نامه‌ای به رییس سازمان صداوسیما خواستار همکاری بیشتر این سازمان با هنرمندان مطرح موسیقی کشور شد.
در بخش‌هایی از این نامه آمده است: «ایجاد امکان نمایش و پخش عمومی اجراها و برنامه‌های موسیقایی هنرمندان به‌نام گذشته و حال از سیمای جمهوری اسلامی می‌تواند در گذر از این روزهای دشوار عسرت و خانه‌نشینی و گسترش فرهنگ توجه به توصیه‌های بهداشتی تاثیری شایان توجه درپی داشته باشد. پیشنهاد ما رفع ممنوعیت نمایش ساز از سیمای ملی است. حقی که سال‌ها است بی هیچ توجیه قانونی، شرعی و اخلاقی از اهالی موسیقی دریغ  شده است. موسیقی ایران هنرمندان بزرگی دارد که جایگاه و محبوبیت والایی در میان هموطنانمان دارند. امروز روز سرنوشت است و موسیقی و هنرمندان موسیقی ایران می‌توانند و باید در عبور جامعه از شرایط بحرانی نقش بسیار موثری داشته باشند تا با اجرای هنر خود به جامعه روحیه و توان بیشتری برای چیرگی بر چنین رخداد و شرایط سهمناکی ببخشند.»

علی مغازه‌ای ـ کارشناس و پژوهشگر موسیقی نواحی ـ هم پیشتر در مصاحبه‌ای با ایسنا خواستار این شد که در این شرایط به وضعیت بیمه هنرمندان رسیدگی بیشتری شود. او بیان کرده بود که «هنرمندان کشور در حال حاضر بیکار هستند و درآمدی ندارند. این موسسه می‌تواند متولی روش جدیدی شود و به مدت یک یا دو سال بیمه‌شدگان قبلی را معاف از سهم پرداختی خودشان کند و سهم شخص بیمه شده را دولت بپردازد. همچنین برای افرادی هم که بیمه نیستند صرفا در ایام مبارزه با کرونا به طور ویژه بیمه‌ای را برای هنرمندان نواحی در نظر بگیرند.»
او در این ارتباط گفت که حتی حاضر است ساز خود را برای کمک به صندوق بیمه هنرمندان بفروشد.

اکنون حمیدرضا نوربخش ـ مدیرعامل خانه موسیقی ـ در گفت‌وگویی با ایسنا مساله معیشتی و بیکاری هنرمندان را به نوعی دیگر مطرح می‌کند.

او گفت: در حال حاضر همه ما شرایط ویژه‌ای را در کشور و جهان تجربه می‌کنیم که تا کنون برایمان پیش نیامده بود. متأسفانه این بیماری جامعه را از لحاظ روانی یا جسمی درگیر کرده است و هنوز چاره‌ای جز توصیه‌هایی که می‌شود، برای آن پیدا نشده تا مردم دوباره به زندگی عادی خود بازگردند.

نوریخش ادامه داد: اکنون جامعه هنری نیز در همین وضع قرار دارد. چند وقت پیش مصاحبه‌ای داشتم که می‌خواستم در آن به مسئولان دولتی هشدار دهم به فکر جامعه هنری نیز باشند. از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد هم درخواستم کردم و دوباره درخواست می‌کنم در آن شرایط برای جامعه هنری چاره‌ای بیندیشند که بتوانند با آسیب کمتری از این مرحله عبور کنند. اکنون در همه عرصه‌های موسیقی به‌خصوص در بخش آموزش که عده زیادی از اهالی موسیقی برای امرار معاش به آن مشغول هستند، دچار آسیب شده است. بحث امرار معاش هنرمندان موسیقی مسئله‌ای بسیار جدی است که باید برای آن چاره جویی شود.

مدیرعامل خانه موسیقی بیان کرد که اکنون خیلی از آموزشگاه‌های موسیقی همانند برگزاری کنسرت آنلاین به سمت برگزای کلاس‌های آنلاین رفته‌اند تا آموزش متوقف نشود و فعالان آن دچار مشکل نشوند.

این خواننده در ادامه درباره‌ی تأثیر برگزاری کنسرت آن‌لاین در این شرایط، گفت: معلوم نیست تا چه زمانی درگیر این بیماری باشیم؛ به همین دلیل باید در شرایط بحرانی از همه امکانات استفاده کرد تا موسیقی در جامعه حضور داشته و جاری باشد. برگزاری کنسرت آنلاین به تلطیف جامعه کمک می‌کند، موسیقی در این ایام برای مردم بسیار آرامش‌بخش و نشاط‌بخش است.  

چگونه برگزاری کنسرت آن‌لاین در جامعه جا خواهد افتاد؟ پاسخ داد: با توجه به وضعیت حاضر باید جامعه را توسط رسانه‌ها نسبت به برگزاری کنسرت آن‌لاین آگاه کرد، اگر جامعه درباره آن آگاه باشد و اقبال نشان دهد، طبیعتا هنرمندان به این سمت خواهند آمد؛ زیرا هنرمند دوست دارد با مخاطب خود در ارتباط باشد و برای او اجرا کند؛ البته پیشتر تجربه کنسرت آن‌لاین را در دوره‌های پیشین جشنواره موسیقی فجر داشته‌ایم؛ به صورتی که بخشی از برنامه‌های جشنواره به صورت آن‌لاین ارائه و تقریبا از آن استقبال شد.
او ادامه داد: زمانی که جامعه دسترسی دیگری نداشته باشد به سمت کنسرت آن‌لاین یا هر امکان دیگری کشیده خواهد شد. اکنون همه ما مسئول هستیم و باید از هم حمایت کنیم، الآن زمانی است که همه بخش‌ها باید در کنار هم باشند و به کمک هم بشتابند. آگاهی‌بخشی و دادن اطلاعات و توضیح و تشریح امکاناتی که هست می‌تواند تا زمانی که از این بحران عبور می‌کنیم به توزیع و جاری ساختن موسیقی در جامعه کند.

نوربخش درباره انتقادهای منفی که درباره برخی فعالیت‌های شادی‌آفرین در فضای مجازی وجود دارد، گفت: موسیقی تنها دارای بعد شادی نیست و انواع و کاربردهای مختلف دارد. آیا اصلا می‌توان بدون موسیقی زندگی کرد؟ کسانی که از این امر نقد می‌کنند آیا تا زمانی که این مصیبت وجود دارد موسیقی گوش نمی‌دهند؟ امروز همه در موبایل‌های خود انواع و اقسام موسیقی دارند و به آنها گوش می‌دهند؛ موسیقی گاهی باعث آرامش می‌شود، گاهی هیجان، گاهی شادی و گاهی می‌تواند بازگوکننده غم باشد؛ موسیقی تنها یک پیام ندارد.

او در پایان تاکید کرد: جامعه اکنون که در این شرایط است، باز هم به شادی نیاز دارد. بالاخره ما باید لحظاتی هم از این حال و هوا خارج شویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha