• شنبه / ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99013017446
  • خبرنگار : 71553

علت اصلی معدوم‌سازی جوجه‌های یکروزه چه بود؟

علت اصلی معدوم‌سازی جوجه‌های یکروزه چه بود؟

دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه در خصوص امحای جوجه‌های یکروزه که روز گذشته ویدیویی از آن در فضای مجازی منتشر شد، توضیحاتی ارائه کرد.

محمدرضا صدیق پور در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در ماه‌های اخیر تولید کنندگان گوشت مرغ شامل پرورش دهندگان مرغ مادر گوشتی و مرغ گوشتی با مشکلات عدیده ای روبرو بوده اند، اظهار کرد: عمده‌ترین این مشکلات، کاهش قیمت مرغ زنده و جوجه یکروزه است که ضرر و زیان سنگینی را به تولید کنندگان جوجه یکروزه و گوشت مرغ  کشور وارد کرده است.

وی ادامه داد:یکی‌از دلایل این ضرر و زیان، برنامه ریزی تولید جوجه یکروزه گوشتی بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار علیرغم نظر تشکل های صنفی مرتبط برای تامین گوشت مرغ شب عید و ماه مبارک رمضان درجوجه ریزی دی و بهمن سال ۱۳۹۸  بود که براساس آن بالغ بر ۱۳۰ و  ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه به ترتیب در دی و بهمن ماه تولید شد که این میزان تولید افزایش بی سابقه ای در تولید جوجه یکروزه و به تبع آن تولید گوشت مرغ برای تامین نیاز شب عید و ماه مبارک رمضان در کشور رقم زد و سبب شد حداقل ۱۰ درصد جوجه یکروزه بیش از نیاز تولید شود.

دبیرانجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه اضافه کرد: آن چیزی که این معضل را جدی تر کرد  کووید ۱۹، محدودیت تردد، کاهش سفر و عدم برگزاری مراسمات به دلیل  این بیماری بود که کاهش ۲۰ درصدی در مصرف گوشت مرغ را به دنبال داشت و مجموع این عوامل سبب شد تا بخشی از مرغ گوشتی تولیدی جذب نشده و عرضه مرغ گوشتی پایان دوره، بیش از نیاز باشد و با توجه به عدم امکان نگهداری مرغ پایان دوره، مرغداران گوشتی مجبور شوند تا  مرغ زنده را ۳۰۰۰ تومان زیر قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار بفروش برسانند و دیگر انگیزه ای برای جوجه ریزی بعدی نداشته باشند.

به گفته وی تولیدکنندگان جوجه یکروزه هم با توجه به تولید جوجه بیش از نیاز کشور با کاهش شدید قیمت جوجه مواجه شدند به نحوی که جوجه یکروزه با قیمت  ۲۵۰۰ تومان زیر قیمت مصوب ستاد تنظیم بازارعرضه و باعث شد  تا تولیدکنندگان جوجه یکروزه نیز همانند مرغداران گوشتی، متحمل ضرر و زیان سنگینی شوند.

صدیق پور با بیان اینکه مشکل دیگری که مرغداران در کنار کاهش قیمت با آن مواجه هستند، کمبود شدید ذرت و سویا به عنوان دو نهاده اصلی خوراک به دلیل عدم تخصیص یا عدم انتقال ارز است که اثرات ناشی از کاهش قیمت را تشدید کرده، گفت: با توجه به شرایط بحرانی به وجود آمده و درخواست های مکرر مرغداران و پیگیری های تشکل های صنفی در خصوص وضعیت قیمت مرغ گوشتی و جوجه یکروزه، جلسه ستاد تنظیم بازار در تاریخ ۱۲ فروردین برگزار و بر اساس آن مقرر شد تا شرکت پشتیبانی امور دام نسبت به خرید بخشی از مرغ زنده مازاد اقدام کند و میزان جوجه یکروزه تولیدی نیز از ۱۴۰ میلیون اواخر سال ۱۳۹۸ به تعداد ۱۱۵ میلیون قطعه در ماه فروردین کاهش یابد.

وی افزود: انجمن صنفی جوجه یکروزه کشور به عنوان تشکل صنفی تولیدکنندگان جوجه یکروزه به منظور دستیابی به ۱۱۵ میلیون قطعه جوجه بر اساس مصوبه هیات مدیره خود تصمیم گرفت با دو اقدام خرید و ذخیره سازی تخم مرغ نطفه دار و همچنین حذف تخم مرغ های ست شده در ستر جوجه کشی ها، نسبت به کاهش تولید جوجه یکروزه اقدام کند و بر این اساس نسبت به جمع آوری و ذخیره سازی تخم مرغ نطفه دار اقدام کرد که این روند همچنان ادامه دارد.

دبیرانجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه در خصوص جمع آوری تخم مرغ های ست شده نیز گفت: مقرر شد تا تخم مرغ ها با توجه به حساسیت های موجود قبل از تبدیل شدن به جوجه از ستر جمع آوری شود. البته  از ۲۱ روز مدت جوجه کشی، تخم مرغ ها ۱۸ روز آن را در ستر قرار دارند و پس از آن به هچر منتقل و ۳ روز پایانی  را در دستگاه های هچر قرار می گیرند و جوجه ها در هچر از تخم خارج می شوند. در حقیقت تصمیم هیات مدیره انجمن نیز بر این اساس بود که تخم مرغ ها قبل از هچ شدن و تولید جوجه جمع آوری و حذف شوند.

وی با اشاره به اینکه فیلم  و تصاویری از حذف تعدادی جوجه یکروزه  در شبکه های اجتماعی در حال گردش است که در آن تعدادی از واحدهای مرغ مادر به علت عدم وجود مشتری و عدم امکان نگهداری بیش از ۱۰ تا ۱۲ ساعت جوجه یکروزه در جوجه کشی بدلیل کاهش کیفیت آن مجبور به  حذف جوجه های تولیدی خود شدند، اظهار کرد:تأکید می شود مصوبه هیات مدیره انجمن صنفی جوجه یکروزه حذف تخم مرغ های ست شده در ستر بوده که اجرایی خواهد شد تا شاهد عدم جذب و امحای جوجه یکروزه نباشیم. البته انتشار این تصاویر در فضای مجازی می تواند اهداف خاصی را در پی داشته باشد که نیازمند بررسی موضوع از طریق وزارتخانه های  صمت و جهاد کشاورزی و دستگاه های  نظارتی است.

وی در پایان گفت:در این شرایط تحریم ظالمانه کشور و در سالی که به نام سال جهش تولید مزین شده است بایستی  شرایط جهش تولید را در صنعت طیور گوشتی کشور فراهم کرد تا علاوه بر تأمین نیاز کشور، صادرات هم توسعه داده شود. البته این امر نیازمند همکاری همه دست اندرکاران شامل تولید کنندگان، تشکل های صنفی، دستگاهای اجرایی دولتی ذی ربط صنعت پرورش طیور گوشتی است تا روند فعلی قیمت ها اصلاح و شرایط بهبود وضعیت تولید کنندگان مرغ گوشتی و جوجه یکروزه فراهم شود. موضوعی که اگر اتفاق نیفتد می تواند علیرغم میل همه دست اندرکاران، علاوه بر عدم جذب و امحای جوجه یکروزه در مراحل بعدی حذف گله های مرغ مادر در سنین پایین را در بر داشته باشد  که اثرات آن بسیار زیان بار و جبران ناپذیر خواهد بود و می تواند کشور را در زمینه تولید گوشت مرغ با چالش جدی مواجه کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۰:۳۰

بعد از سگ کشی، نوبت به جوجه‌کُشی بعد از جوجه‌کِشی هم رسید؛ به نظرم، چنین حرکتی، هیچ توجیه عقلانی ندارد و یک کار وحشیانه است؛ ضمن اینکه، نشانگر بی برنامگی تولیدکنندگان هم می باشد؛ سؤال این است که اگر امکاناتی، مانند: غذا برای نگهداری جوجه‌ها نبوده، چرا تخم‌ها در ماشین جوجه کشی گذاشته شده و تبدیل به جوجه شده‌اند؟ سؤال دیگر من این است که یک کودک و نوجوانی که بارها با چه اشتیاقی، جوجه‌ای را گرفته و به خانه برده و ذوق کرده و به جوجه، رسیدگی کرده، اکنون با دیدن این صحنه در رسانه ها، چه حالی پیدا می کند؟ ما چرا با دست خودمان، نسل خودمان را بی عاطفه و خشن بار می آوریم؟ چرا به جای تلطیف فضای جامعه، خشونت تزریق می کنیم؟ چه کسی باید پاسخگوی این ناهنجاری‌ها باشد؟ ساعت‌ها، جلسه و همایش گذاشته می شود تا خشونت‌های اجتماعی کاهش یابد؛ نخبگان علوم اجتماعی و فرهنگی، ساعت‌ها وقت می گذارند تا سند پیشگیری از خشونت اجتماعی نوشته و ابلاغ شود تا بلکه اندکی، از انواع خشونت‌ها و نزاع‌های خیابانی کاسته شود؛ آنوقت، با چنین حرکت‌های نسنجیده و سودجویانه ای و صرفاً با در نظرگرفتن سود و زیان و تصمیم بر اساس یک سری فرمول‌های اقتصادی تعدادی بی شعور و نه بر اساس فرمول‌های انسانی و انعکاس آن در رسانه‌های مختلف، همه رشته‌ها پنبه می شود. برای چنین انسان!‌هایی، ویروس کرونا هم کم است به نظرم؛ باید یک شهاب‌سنگی بیفتد به همان کارگاه.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۰:۳۹

اسم این جنایت هست هیچ توجیهی هم نداره . مراجع قضایی باید پیگیر باشند

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۰:۴۵

من هم این ویدیو را دیدم .واقعا ناراحت شدم . به هر حال معدوم کردن جوجه ها کاری غیر عقلانی بود . لا اقل دولت می توانست همین جوجه ها را بین روستاییان توزیع کند نصف انها هم نجات می یافت خسارت به سیستم اقتصاد کشور کمتر می شد . در واقع این ناشکری باز باعث نزول یک کویدو دیگر خواهد شد .

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۰:۵۹

چنان تیتر زدید " علت اصلی معدوم‌سازی جوجه‌های یکروزه ... " انگار چه بیماری خطرناکی داشتند که مجبور شدن این موجودات بی زبان رو زنده به گور کنند. خدایا به بشر دو پا رحم کن.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۰:۵۹

این همه بالا و پائین ...نگفت که چرا موجود زنده را می کشند....؟ همین ...ها مدیر هستند که مملکت داره رو به فنا می رود.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۱:۳۰

هر دلیلی که داشته باشه باعث نمیشه اینجور حیوان آزاری کنیم؟ نمی‌تونن برنامه‌ریزی درستی کنن که مازاد نداشته باشیم؟ چجوری میخوان جواب خدا رو بدن؟

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۱:۳۳

جنایت اسم این کار بار هر توجیهی فقط جنایت است

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۱:۴۹

اصلا کار به توضیحات اقتصادی ندارم. اون جور کشتن موجود زنده و حیوان بی دفاع خدا که نه به خواست خودش به این دنیا آوردنش، انسانی است؟

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۲:۱۷

برای جلوگیری از افت قیمت و ارزان نشدن مرغ برای مردم هر جنایتی را مرتکب می شوند و اگر کسی هم فیلم و گزارش تهیه کند ، حتما اهداف خاصی داشته !!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۲:۳۰

بعد می گیم چرا خدا از کرونا نجاتمون نمیده، وای بر این انسان که هرگز پند نمی گیره ، البته که این آدما لیاقت اینکه اسم انسان روشون بزاریم رو هم ندارن.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۲:۳۳

با تمام این توصیفات هیچ دلیلی برای امحای جوجه یک روزه وجود ندارد لااقل به کشورهای دیگر صادر یا به استانهای محروم ارسال می کردند یا غذای دیگر حیوانات در بیابان و جنگل ...

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۲:۵۴

سلام من یه پیشنهاد دارم ...اگه مرغداری ها یه اعلان عمومی بدن که مردم روستا ها بیان جوجه ها رو رایگان ببرن دیگه نیازی به کشتنشون نیست ..محیط روستا جوریه که میشه کلی مرغ و خروس رو با هزینه کمتر بزرگ کرد اونوقت این همه سرمایه هم هدر نمیره ...فقط لازمه که اعلام کنن که مثلا به هر خانواده 50 تا 100 تا جوجه میدن اونوقت مردم خودشون برای گرفتنشون میان دبگه جوجه ای هم نمیمیره...میتونین این پیشنهاد رو به جایی برسونید؟به مرغداری ها؟

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۳:۰۴

رایگان اعلام می کردین مردم می خریدند شما هم مثل آمریکا گندم به دریا می ریزین تا قیمت پایین نیاید

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۳:۵۶

با قطع نسل مرغ و جوجه نسل این صنف هم قطع میشود. پس بهتر است از این تهدیدها مردم و دولت را نکنند. بلکه همه بشکل عقلانی دنبال راه حل های جدید و مناسب باشند. زیرا این رفتار جوجه کشی و مرغ کشی با دین و اخلاق ما مغایرت داره.این رفتارها فقط از پس سرمایه داران امریکایی و اروپایی جنایتکار برمیاد نه یک تولید کننده ایرانی انهم در کشور اسلامی انهم در شرایط اقتصادی نامناسب کرونا که این رفتار نوعی خود تحریمی دشمنانه ایندسته علیه مردم هم هست. همه چیز فقط سود نیست. بجای زنده بگور کردن میتونستن این جوجه ها رو به زنان بدون سرپرست و فقیر روستاها بدند یا به زنان سرپرست خانواده در روستاها .نه اینکه با این قصاوت چنین بیرحمانه این عمل زشت رو انجام بدن....

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۴:۱۶

اقا این چه حرفیه که ایادی پشت پرده برای انتشار فیلم هست. همین کارهای شما و امثال شما است که این همه غضب الهی برما نازل کرده.مسئولین که مثل همیشه خواب بودن بیدار شدن دیدن این اتفاق افتاده.خدا به ما رحم کنه

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۵:۵۰

ایکاش بجای معدوم کردن آنها را در اختیار واحدهای تولید غذای سگ و تمساح و....قرار میدادن تا استفاده مفید بشه نه معدوم کنند بشکل ناپسند

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۶:۰۹

به نظر من دلیل معدوم سازی ناتوانی مدیران مربوطه میباشد.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۷:۲۲

از خدا بترسیم. کرونا مردم دنیا رو زمینگیر کرده اما باز هم بشر گاهی بیدار نمیشه و به خودش نمیاد. این جوجه ها مخلوقات خدا هستند.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۷:۲۴

واقعا شرم بادبرشما. کرونا رو خیلی بزرگ کردیم درحالیکه کرونا یه بلای خیلی کوچیکه دربرابر کارهایی که نبایدانجام میشد.یه روزی یه بلایی دامنتونومیگیره اونوقت میگین چرا? متاسفم برای جامعه ای که دارم توش زندگی میکنم.متاسفم برای فرزندانم که تواین دنیای پراز دروغ و کثافت بزرگ میشن....وای بشما

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۱۷:۲۸

چرا پیام ما رو منتقل نمی کنید

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۲۱:۱۶

‌وای به شما که برای سود بیشتر و به‌دست گرفتن بازار با انجام این کار وحشیانه و تصویر برداری و انتشار آن خوی درنده‌ی خود را به نمایش گذاشتید.آیا نمی‌شد که این زبان بسته ها را در صحرایی کوهی و یا جنگلی رها کرد یا به باغ‌وحش‌ها داد تا خوراک حیوانات دیگر شوند و اینگونه زنده به گور نشوند...

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۰ ۲۱:۲۷

خب آیا این هم از فواید نظارت و قیمت گزاری کمونیستوار است؟ بازارهای غیر اساسی و یا غیر استراتژیک را به جای آزاد بودن به شکل مرکزی قیمت گزاری میکنند (کمونیستوار) و در عوض جایی که سیستم کمونیستی واقعا قدرتمند بود (سرمایه‌گذاری در سیستمهای مالیاتی موفق برای کاهش فقر و فاصله طبقاتی) را به شیوه سرمایه داری اداره میکنند. خب این یعنی از جلو به اسب ارابه بستن! نظام شترمرغی آخرش همین است که شرکتها مجبور به انتخاب راه حل های بد و ناخوشایند میشوند!

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۱ ۰۰:۵۵

بالاخره نگفتید چرا جلوی این کار گرفته نشد و 115 میلیون جوجه از دست رفت

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۳۱ ۲۲:۱۲

به جای نابود کردن جوجه های یکروزه جوجه های یکروزه را دولت رایگان در روستاها توزیع کند بعد از مدتی ...

avatar
۱۳۹۹-۰۲-۰۲ ۰۷:۳۶

... قیمت گوشت و مسکن و همه چیز دست دلاله ...

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۱۸ ۱۷:۴۶

من خیلی ناراحتم،با کلی شوق جوجه میخرین،بعد چندروز میمیره.چرا نمیذارن این جوجو ها پیش مادرشون باشن،من خیلی گریه کردم جوجه ی من خیلی با سوز جیک جیک میکنه،نمی تونم تحمل کنم لطفا دست بردارین،بخدا این مردم از جهنم اومدن به کره ی زمین نه از بهشت‌‌‌...

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۹ ۲۲:۰۹

اینا جوجه ماشینی هستن مادر ندارن

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۱۷ ۱۵:۱۶

جالبه پلیس با اونا که دارن جوجه رو از بین میبره تا با این کار به اقتصاد کشور ضربه بزنه و اشوب در بازار مرغ درست کنن برخورد نمیکنه اونوقت با منتشر کنندگان کلیپ اون برخورد قاطع میکنن!!! پلیس عزیز لااقل نمیتومنی جلوی ظالم رو بگیری ازش دفاع نکن. ن...