• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 99022920514
  • خبرنگار : 71263

جهش قیمت نفت در واکنش به کاهش پرشتاب تولید

جهش قیمت نفت در واکنش به کاهش پرشتاب تولید

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه تحت تاثیر ادامه کاهش تولید و نشانه‌های بهبود تدریجی تقاضا برای نفت با کاهش محدودیتهای قرنطینه مقابله با شیوع ویروس کرونا در کشورهای بیشتر، بیش از یک دلار افزایش پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت یک دلار و ۱۹ سنت معادل ۳.۷ درصد افزایش یافت و به ۳۳ دلار و ۶۹ سنت در هر بشکه رسید.

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و ۲۶ سنت معادل ۴.۳ درصد افزایش یافت و به ۳۰ دلار و ۶۹ سنت در هر بشکه رسید.

استفن اینس، استراتژیست بازار جهانی اکسی کورپ در یادداشتی با اشاره به محدودیتهایی که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به اجرا درآمدند، نوشت: قیمتهای نفت با کاهش بیشتر محدودیتهای رفت و آمد، ممکن است روند صعودی بیشتری پیدا کند.

قرارداد ژوئن وست تگزاس اینترمدیت روز سه شنبه منقضی می‌شود اما اکنون که تقاضا برای نفت و سوختها رو به بهبود است، نشانه چندانی از تکرار اتفاق ماه گذشته وجود ندارد. ماه گذشته در آستانه انقضای قرارداد مه وست تگزاس اینترمدیت، به دلیل مشکل محدودیت فضای ذخیره سازی نفت، قیمت این شاخص به پایین صفر سقوط کرده بود.

تولید در آمریکا سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رفت، کاهش پیدا کرده است. طبق پیش بینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت خام این کشور از رکورد ۱۲.۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ به ۱۱.۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۰ کاهش پیدا خواهد کرد.

همچنین طبق گزارش شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز، شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا که معیاری برای ارزیابی تولید آتی است، برای نهمین هفته متوالی کاهش پیدا کرده و در هفته منتهی به ۱۵ مه، با ۳۴ حلقه کاهش، به ۲۵۸حلقه رسیده است.

به گفته مایکل مک کارتی، استراتژیست بازار در شرکت "سی ام سی مارکتس"، با توجه به برداشت غیرمنتظره ذخایر نفت آمریکا که هفته گذشته مشاهده شد، بعید به نظر می‌رسد نگرانیها نسبت به کمبود ظرفیت مخازن دوباره تکرار شود.

بازار بورس شیکاگو که میزبانی معاملات وست تگزاس اینترمدیت را برعهده دارد، کارگزارها و "صندوق نفت آمریکا" که بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس متمرکز به نفت در آمریکا است، در آستانه انقضای قراردادهای ژوئن، اقداماتی انجام داده‌اند که شمار معاملات باز را کاهش می دهد.

فضای خوش بینانه‌ای که در حال حاضر در بازار وجود دارد با اظهارنظر مثبت جروم پاول، رییس بانک مرکزی آمریکا درباره بهبود وضعیت اقتصادی در اواخر سال ۲۰۲۰ تقویت شد. همچنین عامل دیگری که از رشد قیمتهای نفت حمایت کرد، کاهش تولید از سوی اوپک و متحدانش شامل روسیه است که گروه اوپک پلاس را تشکیل می‌دهند.

بر اساس گزارش رویترز، عربستان سعودی هفته گذشته اعلام کرد که در ژوئن یک میلیون بشکه در روز دیگر به کاهش تولید خود اضافه می‌کند. از سوی دیگر منابع آگاه اظهار کرده‌اند که اوپک پلاس مایل است محدودیت عرضه را به میزان فعلی ۹.۷ میلیون بشکه در روز پس از ژوئن ادامه دهد.

روزنامه کویتی الرای گزارش کرد که کویت و عربستان سعودی توافق کرده‌اند تولید میدان نفتی مشترک الخفیج را به مدت یک ماه از اول ژوئن متوقف کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha