• چهارشنبه / ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۵:۰۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99032112905
  • خبرنگار : 71600

در گفت وگوی ایسنا با عضو اندیشکده کاتو بررسی شد

چرا با وجود کرونا و تشدید تحریمها عملکرد اقتصاد ایران بهتر خواهد شد؟

چرا با وجود کرونا و تشدید تحریمها عملکرد اقتصاد ایران بهتر خواهد شد؟

استاد اقتصاد جان هاپکینز گفت: برآورد صندوق بین المللی پول از نرخ تورم ایران دقیق نبوده است.

به گزارش ایسنا، بانک جهانی در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصادی جهانی اعلام کرد امسال آخرین سال رشد منفی اقتصاد ایران خواهد بود و حتی با وجود شیوع کرونا و تعطیلی گسترده کسب و کارها در کنار سقوط قیمت نفت در بازارهای جهانی و اخلال در زنجیره تامین، بانک جهانی انتظار دارد که عملکرد اقتصادی امسال ایران به مراتب از سال گذشته بهتر باشد.

در رابطه با این گزارش، استیو هانکه، استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور آمریکا و یکی از متخصصان مطرح جهانی در حوزه هیات‌های ارزی ( نهادی که وظیفه حفظ برابری ارزش پول ملی در برابر دیگر ارزها را بر عهده دارد) در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از دلایلی که چشم انداز مورد انتظار بانک جهانی از رشد اقتصادی ایران تضعیف نشده، این است که اقتصاد ایران سال گذشته و پیش از شیوع کرونا نیز در شرایط دشواری قرار داشت و بنابراین بدتر شدن وضعیت چندان محتمل نبود.

لازم به ذکر است طبق گزارش بانک جهانی، اقتصاد ایران که در سال گذشته ۸.۲ درصد کوچک شد، امسال نیز رشد منفی ۵.۳ درصدی را تجربه خواهد کرد اما سال آینده روند سه سال رشد متوالی منفی قطع خواهد شد. 

از سوی دیگر بانک جهانی در گزارش خود نوشته است: ایران یکی از کشورهایی بوده که نرخ تورم در آن روندی نزولی داشته و در ماه های اخیر در محدوده ۲۰ درصدی نوسان داشته است.

این عضو اندیشکده آمریکایی کاتو، با اشاره به مشکل غیردقیق بودن برآورد نرخ تورم در کشورهایی که تورم بالایی  دارند افزود: در اکتبر سال قبل و تنها سه ماه مانده به پایان سال میلادی، صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده بود که نرخ تورم ایران تا پایان آن سال به ۳۱.۱ درصد خواهد رسید اما طبق اندازه گیری های من تا پایان سال ۲۰۱۹ نرخ تورم ایران تنها ۲۰.۱ درصد بوده است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۱ ۰۷:۴۲

دیگه آب از سرمون گذشته ۲۰ ۳۰ ۴۰ ۵۰ هیچ فرقی نداره فقط خدا باید کمکمون بکنه

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۱ ۰۷:۵۹

احتمالا جان هاپکینز را از توی لپ لپ یافته ای ؟

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۱ ۱۱:۰۷

با این خبرها دل مردم رو خون نکن. نسوزون اینقدر مردم رو. اقتصاد رو ...رو میگی بهتر خواهد شد؟؟ مردم دارن له میشن و راه پس و پیش ندارن. بخدا الان که این جمله ها رو می نویسم اشکم داره در میاد...

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۱ ۱۲:۲۷

بزك نمير بهار مياد .....حالا شما كرونا رو بعد از چهار ماه مهار نتونستى بكنى قول سال ديگه ى شكوفايى اقتصادى نده

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۱ ۱۳:۴۴

... این چیزی که الان سرمون اومده تورم ۲۰ درصده؟ شما خرید نمی کنید؟ واقعا براتون متاسفم

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۱ ۱۶:۴۵

حتی اگر از نظر علمی این نظرات درست باشه، لزومی نداره وقتی مردم مثل همیشه همچین حسی ندارند دست کم در 15 سال اخیر، چنین گفت و گویی انجام بشه ...یا باید تکمیل تر بشه و جوانب دیگه هم بهش اشاره بشه ...اینکه نسبت به دوسال گذشته بهتر میشه لزوما به معنای درست شدن اوضاع نیست