• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99042518774
  • خبرنگار : 71573

هادی خانیکی:

آرشیوسازی با کرونا در معرض دگرگونی قرار گرفته است

آرشیوسازی با کرونا در معرض دگرگونی قرار گرفته است

هادی خانیکی معتقد است شیوع ویروس کرونا صنعت نشر و مدیریت اسناد و صنعت آرشیو را در معرض دگرگونی قرار داده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، هادی خانیکی - جامعه‌شناس و استاد علوم ارتباطات - با بیان این مطلب، تعطیلی کتابخانه‌ها را شوک بزرگ برای جامعه و افکار عمومی دانست و گفت: تعطیلی ناگهانی مراکز علمی و فرهنگی از جمله کتابخانه‌ها شوک بزرگ برای جامعه بود، اما دیجیتال‌سازی منابع موجب شده تا از طریق  فضای مجازی منابع در دسترس عموم قرار گیرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به این‌که الزامات دولت الکترونیک سبب شده بخش عمده‌ای از منابع دیجیتال‌سازی شوند، گفت: پیش از شیوع ویروس کرونا در سطح جهان، یک رقابت نه چندان آرام بین فرهنگ مجازی و فرهنگ کلاسیک (فرهنگ متعارف) وجود داشت که این امر به خوبی در فعالیت رسانه‌ها مشهود است به طوری که شاهد رقابت بین روزنامه‌نگاری کلاسیک و رسانه‌های مجازی هستیم اما مواجهه با ویروس کرونا به این فرآیند شدت داد.

خانیکی درباره تاثیر ویروس کرونا بر فعالیت کتابخانه‌ها و فرآیند کتاب‌خوانی، توضیح داد: مطالعه نسخه‌های مجازی کتاب در ایران قبل از شیوع ویروس کرونا آغاز شده بود و در گذشته نیز فایل‌های پی‌دی‌اف (pdf) کتاب‌ها برای بهره‌مندی علاقه‌مندان در سایت‌ها یا شبکه‌های مجازی بارگذاری می‌شد. اما با شیوع و گستردگی ویروس کرونا این امر به ناگهان مورد توجه بیشتری قرار گرفت، چرا که با توجه بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی دست‌یابی به نسخه‌ها و کتاب‌های کاغذی میسر نشد.

او تاکید کرد: میزان کتاب‌خوانی را نمی‌توان با شاخص‌های قبلی سنجید، این‌که تیراژ کتاب پایین است به منزله این نیست که میانگین کتاب‌خوانی در کشور عدد کمی دارد، چرا که امروزه کتاب از طریق فضای مجازی در دسترس قرار گرفته است.

 خانیکی تاکید کرد: شرایط فعلی اجبار به یادگیری، اجبار به مطالعه را به دنبال دارد، این امر به این معنی است که باید به سراغ فرآورده‌های فرهنگی رفت. در چنین شرایطی صنعت نشر و مدیریت اسناد و صنعت آرشیو تماما در معرض دگرگونی قرار گرفته است.

خانیکی در پایان ضمن بااهمیت دانستن پرداختن به مقوله داده‌ها، انتشارات باز و آموزش باز اضافه کرد: امروزه سایت‌ها به سمت داده‌های باز سوق یافته‌اند به طوری که با ارائه‌های مجازی و آنلاین سر و کار داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha